www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Staden Preview: Eerste test voor Langenakens met Evo 8 gr. A
13.08.2013 - 20:36, jonaslangenakens.be

De Rally van Staden, die de tweede seizoenshelft in het regionaal rallygebeuren op gang trekt en nu donderdag wordt verreden, wordt de eerste test voor Jonas Langenakens met de pas aangekochte Lancer Evo VIII Gr. A.

Jonas licht zijn plannen toe: “Het is sinds we de wagen aankochten natuurlijk een beetje kort dag geweest om alles rond te krijgen, maar we willen van de gelegenheid toch gebruik maken om tijdens de Rally van Staden een test op ware grootte uit te voeren. De Evo kreeg ondertussen een nieuwe turbo en wordt op dit ogenblik nagekeken door de mensen van Colsoul Rallysport. De eerste aanpassingen werden reeds aangebracht. Een volledige revisie konden we op die korte tijdspanne natuurlijk niet uitvoeren. Tijdens de Rally van Staden willen we nagaan op welke punten we onze Evo moeten verbeteren naar de toekomst toe. Zelf zal ik natuurlijk ook een beetje moeten wennen aan de auto. Er is helaas geen tijd meer om nog ergens een testsessie in te lassen en dus zal ik pas tijdens de rally zelf mijn eerste meters met de Evo VIII rijden om mijn nieuwe aanwinst te ontdekken. Ik heb wel ervaring met allerlei type Lancers, maar het is ook weeral even geleden en tenslotte reed ik nog nooit met een Groep A-versie. We willen onszelf niet vastpinnen op een bepaalde plaats in het eindklassement, maar concentreren ons liever op de betrouwbaarheid van de wagen. Het is immers de bedoeling dat we met deze wagen goede resultaten behalen in wedstrijden van het Belgische Kampioenschap. Eddy Snaet neemt, net zoals bij mijn last minute deelname vorig jaar, de nota’s voor zijn rekening terwijl we voor de service een beroep zullen doen op de diensten van NCRS, het team waar ik nog steeds een goed contact mee heb. Ook voor hen is het allemaal nog nieuw, maar ik heb er alle vertrouwen in. We hopen dat we samen met onze trouwe partners iets moois kunnen maken van dit project. We hebben er in ieder geval zin in!”

Tijdens de Rally van Staden krijgen de piloten vier rondes van telkens drie klassementsproeven voorgeschoteld. De eerste wagen verlaat het servicepark reeds om 7u47. Jonas en Eddy krijgen het nr. 12 op de Evo gekleefd

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws