EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Wallonie Review: Nico Vanherzeele in top-5 bij Trophy-debuut
03.05.2012 - 12:06, persbericht

Voor onze eerste wedstrijd binnen de Fiesta Sporting Trophy kregen we het nummer 74 op de deuren gekleefd. Met 15 Fiesta’s aan de start beloofde het een spannende strijd te worden. Aangezien we nog niet veel ervaring hadden met de wagen en het de eerste keer was dat we deelnamen aan deze rally waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Een plaats binnen de top 10 was het doel.

De wedstrijd begon met een dubbele passage op de showproef van de Citadelle, op deze publieksproef komt het er gewoon op aan alle valstrikken te ontwijken om heelhuids de zaterdagetappe te kunnen aanvatten. De eerste proef werd afgesloten met een 10de tijd, de 2de passage werd in het donker afgewerkt en bovendien begon het nog te regenen ook. Na een klein oponthoud achter een andere deelnemer wisten we de eerste etappe toch af te sluiten op een achtste plaats bij de Fiesta’s, hiermee waren we meer dan tevreden. Op zaterdag stonden er 12 proeven op het programma met wisselende weersomstandigheden, dit maakte het voor ons op dit zeer snelle en moeilijke parcours nog moeilijker. De eerste lus van 4 proeven werd voorzichtig aangepakt, het hoofddoel bleef immers de eindmeet halen. De 10de plaats bij de Fiesta’s was het resultaat. Tijdens de 2de omloop beslisten we om het tempo stilletjes aan de hoogte in te jagen om te proberen op te schuiven in het klassement, al onze tijden werden fors verbeterd en dit resulteerde dan ook in een plaatsje winst binnen de Trophy. Het zaterdag gedeelte werd afgesloten met een derde lus over dezelfde proeven opnieuw wisten we enkele plaatsjes te winnen in het klassement en de eerste dag werd afgesloten op de 7de plaats bij de Fiesta’s. Gezien het moeilijke parcours en het gebrek aan ervaring was dit een mooie dag voor ons. Het kwam er nu op aan om de wedstrijd te beëindigen en zo de nodige ervaring op te doen voor de komende jaren.

Op zondag stonden er nog eens 8 proeven op het programma, op de eerste proef probeerden we vol aan te vallen maar dit resulteerde in een klein foutje, hierdoor werd de kloof op onze voorganger onoverbrugbaar. We besloten dan maar om rustig te finish te proberen te behalen. Op de 4de proef begon het echter te regenen hierdoor liet de leider in de Trophy zich verrassen en konden we nog een plaatsje opschuiven. Uiteindelijk zouden we de rally afsluiten op een 5de plaats. Dit resultaat overstijgt meer dan de doelstelling, graag zouden wij dan ook het seizoen verder zetten binnen deze Trophy, hiervoor zijn wij dan ook nog druk op zoek naar sponsors. Op naar de volgende rally, en bedankt aan iedereen die ons geholpen heeft om dit mooie resultaat neer te zetten.