[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

31.01.05 ::  Programma 2005: Didier Ceenaeme
Didier Ceenaeme gaat dit seizoen verder met zijn spectaculaire BMW. De wagen werd deze winter voorzien van een M3-motor met ongeveer 300 pk. Verder werden nog wat kleine zaken aan de wagen veranderd. Didier is van plan heel wat wedstrijden af te werken: "De eerste wedstrijd wordt de Short Rally van Zuid-Limburg en dan zullen we, zoals verleden jaar, de rally's en rallysprints die op de VAS-kalender staan proberen te rijden, we zullen zien. De TAC Rally en de Omloop van Vlaanderen zullen we zeker rijden en dit in de nieuwe klasse RMS."

31.01.05 ::  Programma 2005: Franky Boulat
Franky Boulat behaalde vorig seizoen zijn tweede opeenvolgende titel in het VAS-rallykampioenschap. De Antwerpenaar is van plan zijn titel te verdedigen, om zo misschien een 'hattrick' te scoren.

"We gaan proberen het volledige VAS-rallykampioenschap te rijden dit jaar. Als we van de pechduivel gespaard blijven hopen we wederom dat we ons kunnen mengen in de titelstrijd. Een 'hattrick' zou uniek zijn. Indien Ronny Hosten tevens het volledige kampioenschap gaat rijden belooft het alleszins een spannende strijd te worden, bovendien nog in dezelfde klasse. Er zal op het 'scherp van de snede' moeten gereden worden. In het winterseizoen hebben we de motor en versnellingsbak grondig gereviseerd zodat we denken dat we terug een betrouwbare wagen hebben. Aangezien we tegenslag gehad hebben met de bouw van de Astra (dak beschadigd bij zandstralen), zullen we nog een jaartje met de Kadett rijden. Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om al onze servicemensen (Filip, Poko & An, Glen, Steve, Nick & Ann) en partners (Wolf Motor Oils, Banden Hufkens, Buga, Garage Haesen, Publia & Alons) die dit mogelijk maken willen bedanken. We kijken alvast uit naar een sportief en spannend rallykampioenschap in 2005."

31.01.05 ::  Programma 2005: BjŲrn Joseph
BjŲrn Joseph was in 2003 actief met een Peugeot 205 GTI waarmee hij PAK-kampioen in klasse B werd, al waren de gereden wedstrijden eigenlijk vooral bedoeld om een hogere licentie te behalen. Na een jaar bouwen is zijn nieuwe strijdwapen klaar: een Peugeot 205 GTI 1900 cc, waarmee hij zal uitkomen in klasse M. "De RS van Moorslede zal de grote test worden van de nieuwe wagen. Als er nog wat tijd over is en we hopelijk niet te veel problemen hebben of eraf vliegen, zullen we nog enkele ASAF-rallysprinten rijden.", aldus BjŲrn. Stefaan Despierre zal in meeste wedstrijden de taak van co-piloot op zich nemen.

20/03: RS Moorslede
17/04: LRT Comines Rally
07/05: 12u van Wervik / RS Estinnes
14/05: RS Monteberg
17/07: Short Rally van Ettelgem
15/08: RS Staden
04/09: RS Reningelst
25/09: Hemicuda Rally
16/10: TBR Rally

               

31.01.05 ::  Gezocht: medewerkers veiligheid & Ypres Rally
De rallysport kan niet bestaan zonder de mensen die de veiligheid op wedstrijden garanderen. Deze job wordt vaak in een negatief daglicht gesteld, en het is dan ook steeds moeilijker vrijwilligers te vinden. Om nieuwe mensen op te leiden tot baancommissaris, steward en veiligheidschef, organiseert de VAS veiligheidsdagen. Personen die reeds medewerker zijn kunnen zich op deze veiligheidsdagen herscholen.

Jan Vervisch van de VAS geeft een woordje uitleg: "Bij deze zou ik, als verantwoordelijke voor de werkgroep Baancommissarissen van de VAS, een oproep willen doen om mensen te motiveren die opleidingen te volgen en zelf ook eens op ťťn of enkele proeven mee te werken. De eerste veiligheidsdag wordt gehouden in Arendonk, op 12 februari, de tweede vindt plaats te Ieper op 26 februari. Het is niet nodig om als baancommissaris of steward lid te zijn van ťťn of andere veiligheidsclub. Je kan ook als individueel medewerker fungeren. Je kan dan opgeven voor welke proeven we op u een beroep kunnen doen en wordt dan door de VAS gecontacteerd om verdere praktische afspraken te maken." Info over de veiligheidsdagen is te verkrijgen op de nieuwe website van de VAS of bij Jan Vervisch (vervisch@scarlet.be - 03/4890990).

Als technisch coŲrdinator van AC Targa Florio, doet Jan Vervisch nog een tweede oproep: "Elk jaar weer opnieuw hebben we tijdens de rally van Ieper zo'n 750 mensen nodig om de rally goed te laten verlopen. Elke club of vereniging, maar ook individuelen zijn welkom om ons te helpen. De taken zijn zeer uiteenlopend: van technische ploeg aan een tijdscontrole, start of TRC tot logistieke medewerker in het rallycentrum of rekenbureel." Wie meer info wenst kan eveneens bij Jan Vervisch terecht.

29.01.05 ::  Programma 2005: Hosten Rallysport
Ronny Hosten is dit jaar 25 actief in de autosport. Om dit te vieren wil hij er in 2005 nog eens fel tegenaan, nadat hij vorig jaar maar ťťn rally reed met zijn Toyota Corolla Kit Car. Het volledige VAS-rallykampioenschap staat op het menu, met daarnaast de LRT Comines Rally en de rallysprints van de Monteberg en Reningelst. De Toyota-garagist uit Handzame krijgt terug Kurt Maes naast zich als co-piloot. Bekijk ook eens de vernieuwde website van het team.

29.01.05 ::  Programma 2005: Le Coq Motorsport
Dieter Thys en Emeric Debusschere van Le Coq Motorsport hebben hun plannen voor 2005 bekend gemaakt. Met een Leyland Mini uit 1974, die momenteel nog in opbouw is, zullen ze het Historic-luik van het VAS-kampioenschap gaan betwisten. Hierin staan volgende wedstrijden op het programma:

17/04: LRT Comines Rally
07/05: 12u van Wervik
14/05: RS Monteberg
03/07: Rally van de Suikerstreek
17/07: Short Rally van Ettelgem
24/07: RS Linter
15/08: RS Staden
28/08: Short Rally van Kasterlee
04/09: RS Reningelst
25/09: Hemicuda Rally
16/10: TBR Rally
30/10: RS TVC

Ook nog te noteren valt dat Le Coq Motorsport op zaterdag 2 april een pizzafestijn organiseert, gevolgd door een fuif, en dit in JCC De Broedkasse in De Haan. Meer info hierover kun je vinden op de gloednieuwe website van het team: www.le-coq-motorsport.be.

29.01.05 ::  Reglement en inschrijving Wintercupfinale 20 februari
Het regionale rallyseizoen wordt geopend met de Wintercupfinale in Zolder op zondag 20 februari. Daar staat een proef van ongeveer 10 kilometer op het programma die viermaal verreden zal worden: om 13u00, 14u10, 15u20 en 16u30.

Na de manches eind november en begin december staan Escort-piloot Jean-Luc Fuger aan de leiding. Jurgen Vandeweyer (Opel Kadett) en Tony Kevers (VW Golf Kit Car) bezetten voorlopig de tweede en derde plaats. Hieronder kunt u de volledige tussenstand (algemeen en per klasse) raadplegen na de twee reeds gereden wedstrijden.

:: Reglement
:: Inschrijvingsformulier
:: Algemeen reglement MCZ Wintercup
:: Tussenstand

Deze info is vanaf morgen eveneens raadpleegbaar op de website van de MCZ Wintercup: www.wintercup.be

29.01.05 ::  Programma 2005: Spy Racing
Steve Daele, vorig seizoen nog actief met een Peugeot 106, had plannen om een Renault R5 GT Turbo te kopen, maar het werd uiteindelijk een Renault Clio Williams. "Voor dit seizoen hebben we serieus geÔnvesteerd in een nieuwe wagen. Na veel wikken en wegen is het de Renault Clio Williams van Jeffrey Dewulf geworden. Dit jaar zal ik met wisselende co-piloten rijden, alles hangt een beetje af van het budget dat ingebracht wordt. Zo zal Bart Verstraete, die al naast me zat in de RS Targa Florio, het zeteltje meermaals in beslag nemen. Het is de bedoeling dat we in hoofdzaak de wagen leren kennen zodat we er tegen het midden van het seizoen al wat steviger tegenaan kunnen gaan." De wedstrijden die op het programma staan zijn de RS van Moorslede, de 12u van Wervik, de Ypres Westhoek Rally, de Short Rally van Ettelgem, de Hemicuda Rally en de TBR Rally.

28.01.05 ::  Inschrijving SR Zuid-Limburg & RS Moorslede
Voor wie zich wil inschrijven voor de Short Rally van Zuid-Limburg (6 maart) en/of de Rallysprint van Moorslede (20 maart): het reglement en het inschrijvingsformulier zijn nu beschikbaar op de desbetreffende websites:

SR Zuid-Limburg: www.aczl.be
RS Moorslede: www.omloopvanvlaanderen.be

28.01.05 ::  Programma 2005: Piet Declerq
Piet Declerq en Nico Debruyne gaan dit jaar hun negende seizoen als rallyduo in. Ook nu weer doen ze beroep op de CitroŽn Saxo VTS van Philcars om een beperkt programma aan streekwedstrijden te rijden. Co-piloot Nico zal er in de Ypres Westhoek Rally, de vaste afspraak voor het team, niet bij zijn wegens beroepsredenen. Zijn plaats wordt dan ingenomen door Pascal Vandelanoote, die al naast Piet zat in de Hemicuda Rally twee jaar geleden. Verder hoopt het team nog aan de start te staan in de Rallysprint van de Monteberg en de thuiswedstrijd van Piet, de Rallysprint van Reningelst. In deze twee wedstrijden zal Nico Debruyne terug de rechterstoel bemannen.

28.01.05 ::  Programma 2005: M&N Rallyteam
Guy Muylle reed vorig jaar de LRT Comines Rally, Hemicuda Rally en TBR Rally met een Peugeot 106. Dit jaar staat voor het M&N Rallyteam het volledige VAS-rallykampioenschap op het programma. Als opwarmer wordt de Wintercupfinale op Zolder gereden. Eventueel zal ook worden deelgenomen aan de Wintercupmanches op het einde van het seizoen.

20/02: Wintercupfinale
06/03: Short Rally van Zuid-Limburg
07/05: 12u van Wervik
10/07: Rally van de Suikerstreek
17/07: Short Rally van Ettelgem
28/08: Short Rally van Kasterlee
25/09: Hemicuda Rally
16/10: TBR Rally

27.01.05 ::  RACB gaat verder met C2 Challenge
Het was al langer geweten dat de RACB graag de C2 Challenge had verdergezet, nadat CitroŽn besliste te stoppen met deze ongeŽvenaarde promotieformule. De RACB is erin geslaagd een kampioenschap op poten te zetten, 'RACB Rally Cup 2005' genaamd, dat eknel zal voorgehouden zijn voor piloten met een CitroŽn C2. Premies per weekend en een prijzenpot op het einde van het weekend zullen terug voorzien zijn. De promotieformule verloopt over zes wedstrijden: drie in Vlaanderen en drie in WalloniŽ: Ardenne Bleue Rally, Rallye de Wallonie, Ypres Westhoek Rally, Omloop van Vlaanderen, Haspengouw Rally en de Condroz Rally. De reglementen zullen vanaf begin volgende week te vinden zijn op de website van de RACB.

:: Bron: www.racb.be

27.01.05 ::  Robert Droogmans met Historic Porsche
Robert Droogmans zal dit seizoen te zien zijn in het Historic-gebeuren met een Porsche. Het betreft de wagen waarmee Fšssler vorig jaar in Ieper reed. De Porsche werd volledig herbouwd en is nu een echte topwagen geworden, met 360 pk onder de motorkap. Op het programma staan al zeker twee wedstrijden, namelijk de Rallysprint van de Monteberg en de Ypres Historic Rally. Mogelijk kan daar nog een derde wedstrijd bijkomen. Droogmans zal genavigeerd worden door David Foulon, vorig jaar nog co-piloot van Olivier Collard. Foulon is tevens initiatiefnemer van dit project, dat de steun geniet van een Duitse firma in verwarmingstechnieken. De West-Vlaming is ook aan het onderhandelen met een ex-WK-vedette om ťťn of twee Belgische rally's te rijden.

27.01.05 ::  Programma 2005: Czech Rallyteam
Jan Czech, die dit seizoen meermaals verraste met zijn kleine gele Mini, heeft zijn programma voor 2005 bekend gemaakt. Het wordt een druk seizoen voor de Oost-Vlaming, want alle manches van het VAS-rally -en rallysprintkampioenschap staan op het menu, aangevuld met de LRT Comines Rally en de Rallysprint van Sombreffe. Ondertussen is het team al begonnen met de opbouw van een nieuwe Clubman Mini voor het seizoen 2006. De jaarlijkse barbecue van het team gaat dit jaar door op zaterdag 25 juni.

06/03: Shortrally van Zuid Limburg
20/03: RS Moorslede
17/04: LRT Comines Rally
07/05: 12u van Wervik
14/05: RS Monteberg
19/06: RS Sombreffe
03/07: Rally van de Suikerstreek
17/07: Short Rally van Ettelgem
24/07: RS Linter
15/08: RS Staden
28/08: Short Rally van Kasterlee
04/09: RS Reningelst
25/09: Hemicuda Rally
16/10: TBR Rally
23/10: Rallye de Sombreffe
30/10: RS TVC
27/11: RS Wintercup
04/12: RS Wintercup

Bezoek ook eens de website van het team.

27.01.05 ::  Timing Rallysprint van Moorslede
Zoals hier al eerder vermeld, wordt de Rallysprint van Moorslede van 20 maart dit jaar verreden over vier wedstrijdrondes. Er is dan ook maar ťťn officiŽle verkenning voorzien op zondag.

08u00: officiŽle verkenningsronde
09u30: eerste wedstrijdronde
11u45: tweede wedstrijdronde
14u00: derde wedstrijdronde
16u30: vierde wedstrijdronde

Ondertussen is ook al bekend dat Davy Commeyne zijn rallydebuut mag maken naast Paul Lietaer in diens BMW M3.

:: www.omloopvanvlaanderen.be

27.01.05 ::  Rallye de Wallonie: spektakel troef
De Rallye de Wallonie, de vierde manche van het BK, vindt dit seizoen plaats in het weekend van 29, 30 april en 1 mei. Nog veraf dus, al zijn de eerste nieuwtjes omtrent deze wedstrijd reeds bekend.

De organisatie, onder leiding van Etienne Lerson en Daniel Roquet, is duidelijk: "We zullen ons best doen om, zowel voor het publiek als de deelnemers, de prioriteit te geven aan het spektakel." Hiervoor wordt ondermeer een showproef ingelast op vrijdagavond. De Citadelle van Namen zal het decor vormen voor deze 'VIP & sponsors' show, die natuurlijk ook toegankelijk zal zijn voor de gewone toeschouwer. Het parcours op zaterdag en zondag blijf op enkele kleine wijzigingen na identiek aan dat van vorig jaar. In totaal krijgen de deelnemers 24 proeven voor de kiezen.

De samenstelling van het deelnemersveld geniet dit jaar bijzondere aandacht. "Door een beperkt budget konden we het publiek nooit eens opvallende deelnemers of wagens voorstellen. We zullen er deze keer aan werken en ons doel is dan ook duidelijk: prioriteit aan de spectaculaire wagens! We hebben al meerdere contacten met WRC-piloten en met deelnemers die zich zullen engageren in de nieuwe groep RMS."

De Historic-nevenwedstrijd is er ook terug bij, onder voorbehoud weliswaar. "Net zoals bij de vorige edities zijn ook nu weer de Historics in het programma opgenomen. Om een degelijk deelnemersveld te garanderen hebben we beslist om zelf de potentiŽle deelnemers te contacteren en hen de raad te geven vroeg in te schrijven. Want wanneer we op 1 maart geen twintigtal wagens hebben, gaat de wedstrijd niet door."

27.01.05 ::  Teams in de weer voor 2005: overzicht
:: TOCO Racing (Tom Cooman) is druk in de weer met de opbouw van de ex-Monnens Ascona. De wagen heeft ondertussen een kleurtje gekregen (wit) en wordt nu voorzien van alle onderdelen. Op de www.tocoracing.be van het team kun je geregeld een update vinden van de werken. De eerste wedstrijd wordt normaal gezien de Short Rally van Zuid-Limburg op 6 maart. De Opel GT van het team staat ondertussen nog altijd te koop.

:: Wim Lootens en Bert Minne van het L&M Racing Team hebben de afgelopen maanden de look van hun CitroŽn AX onder handen genomen. De wagen werd voorzien van bredere wielkasten en andere bumpers zodat de wagen een echte AX Maxi wordt. De mechaniek blijft evenwel identiek aan die van vorig seizoen. De wagen, met 1600cc-motor van een Saxo, bewees toen duidelijk zijn betrouwbaarheid. De wedstrijdkalender zal bestaan uit het VAS-rallykampioenschap en enkele ASAF-wedstrijden. Voor meer foto's van de AX, zie www.lmracingteam.be.

:: Koen Lauwaert, die we nog kennen uit de Ford Ka Cup, zal dit seizoen zijn comeback in de rallysport maken. Hij kocht de Renault Clio van JMD Racing over en is nu bezig met de opbouw ervan. Zo komt er ondermeer een krachtigere motor in.

:: Teams/piloten wiens wedstrijdkalender of plannen voor 2005 al bekend zijn mogen deze altijd e-mailen, wij zullen deze met plezier op onze site plaatsen.

26.01.05 ::  Programma 2005: JMD Racing Team
Jean-Marie Decloedt en Mario Peene van het JMD Racing Team kochten eind vorig jaar de Subaru Impreza van de gebroeders Bollaert aan. De wagen werd al proefgereden tijdens de TBR Rally en de Wintercupmanches op Zolder. Het Oostendse rallyteam heeft ondertussen hun wedstrijdprogramma voor 2005 opgesteld:

06/03: Short Rally van Zuid-Limburg
17/04: LRT Comines Rally
7/05: 12u van Wervik
03/07: Rally van de Suikerstreek
17/07: Short Rally van Ettelgem
28/08: Short Rally van Kasterlee
25/09: Hemicuda Rally
16/10: TBR Rally
23/10: Rallly de Sombreffe (onder voorbehoud)

Op 26 februari houdt het team een persvoorstelling om de plannen voor dit seizoen nader toe te lichten. De jaarlijkse barbecue is voorzien voor zondag 10 juli.

Meer info over het JMD Racing Team op www.jmd-racing.be.
Foto: David Mares

23.01.05 ::  Programma 2005: Paul Lietaer
Het programma van Paul Lietaer voor 2005 is bekend. Net als vorig jaar wordt het een mix van van de belangrijkste provinciale, nationale en Historic-wedstrijden. De BMW M3, waarmee de Polle vorig seizoen wisselend succes kende, zal verder worden geŽvolueerd. De motor zal wat worden opgedreven, zodat de snor beter de strijd zal kunnen aanbinden met ondermeer Tanghe en Lefevere. De Rallysprint van Moorslede wordt de eerste wedstrijd, daarna volgen de TAC Rally, de 12u van Wervik, de LRT Comines Rallye, de Rallysprint van de Monteberg en de TBR Rally. Er is ook nog een Ford Escort MK II in opbouw, die dit seizoen verder zal worden afgewerkt, met de bedoeling deze in te zetten in de Ypres en Omloop Historic Rally. Stefaan Libbrecht zal terug dienst doen als co-piloot, terwijl de serviceploeg zal bestaan uit Rudy, Bart, Mark, Andy en Donaat.

Bron: www.paullietaer.tk

23.01.05 ::  VAS: Veiligheidsfolie ook verplicht voor categorie 1 wagens
Eerder al besliste de VAS om veiligheidsfolie, die aangebracht moet worden op de achterruit en zijruiten, te verplichten voor wagens van categorie 2 (Divisie 3, 4 en sommige in 2 en 5). Nu werd in overleg met GOCA, de overkoepelende organisatie van de keuringstations, beslist om de folie ook te verplichten voor de wagens uit categorie 1. Het betreft dus de wagens met een groene keuringskaart.

Filip Dierckx van de VAS geeft een woordje uitleg: "Deze bijkomende reglementswijziging is nog niet opgenomen in het VAS sportreglement 2005, dus zal er een officiŽle mededeling komen in de eerstvolgende VAS Dynamiek (tegenwoordig VAS News). Tegen de eerste wedstrijd zouden alle wagens moeten uitgerust zijn met de folie, al zullen de technische commissarissen mild zijn voor diegene die weer eens van niets weten. De veiligheidsfolie hoeft geen (dure) FIA-gekeurde folie te zijn en ook de dikte is vrij. Hij moet wel 100% transparant zijn. Voor de achterste zijruiten en achterruit mag eventueel een lichte tint gebruikt worden. Tip: Laat de folie aanbrengen door een specialist en probeer in clubverband iets af te spreken. Een gezamenlijke aankoop zal de kosten drukken."

22.01.05 ::  Museeuw en Mattan in de Rallysprint van Moorslede
Na de geslaagde editie van vorig jaar, toen de Drie Musketiers in Moorslede aantraden, opperde Kristof Dejonghe, samen met AMV mede-organisator van de Rallysprint van Moorslede, het idee om voor dit jaar enkele ex-WK-vedetten aan de start te krijgen. Dit lukte echter niet, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat er andere vedetten aan de start zullen staan, zij het uit een andere branche: het wielrennen. Zo zal Johan Museeuw mogen plaatsnemen naast niemand minder dan Andy Lefevere, terwijl Nico Mattan Gunther Monnens mag vergezellen. Ook voor Davy Commeyne is een rol als navigator weggelegd, al is nog niet geweten bij welke piloot. De RS van Moorslede gaat door op zondag 20 maart als tweede wedstrijd in het VAS-rallysprintkampioenschap.

Bron: www.omloopvanvlaanderen.be

09.01.05 ::  RS van Moorslede op ongewijzigd parcours
De 4de Rallysprint van Moorslede mag op zondag 20 maart de spits afbijten van het West-Vlaams rallyseizoen. Deze wedstrijd wordt net als de Omloop van Vlaanderen door Automobielclub Midden-Vlaanderen ingericht. Het parcours is alvast identiek aan dat van vorig jaar, namelijk 7,6 km met 4% onverhard.

Secretaris Marc Vandemoortele: "We kunnen reeds meedelen dat het parcours ongewijzigd blijft. We opteren wel voor een vrije verkenning op zaterdagnamiddag (maximaal 3 doortochten per team) en ťťn gecontroleerde verkenning op zondagmorgen. Op die manier winnen we wat tijd en kunnen we de deelnemers vier officiŽle rondes aanbieden."

Vorig jaar kreeg de organisatie de Drie Musketiers aan de start. Na dit geslaagd project had men voor dit jaar de ambitie enkele ex-WK-vedetten aan de start te krijgen. Die kans is echter heel klein. "Wat de ex-WK-vedetten betreft hopen we op een wonder...", aldus nog Marc Vandemoortele.

08.01.05 ::  Omloop van Vlaanderen op 16-17-18 september
Autoclub Midden-Vlaanderen heeft zijn datum voor de 46ste Omloop van Vlaanderen gevonden. De wedstrijd zal doorgaan in het weekend van 16, 17 en 18 september, een datum die de organisatie al langer voor ogen had nadat ze vernamen dat ze niet mochten organiseren in het tweede weekend van september.

"Zoals jullie wellicht weten valt de Belgische Grote Prijs F1 in 2005 in het weekend waarin wij naar jaarlijkse traditie de Omloop van Vlaanderen organiseren. Na een weigering van de RACB om een Divisie 1-wedstrijd te laten samenvallen met een F1-wedstrijd moesten wij op zoek naar een alternatief waarbij we zeker de Historic-wedstrijd wilden veilig stellen. Onze rally telt in 2005 terug mee voor het Armajaro-MSA British Historic Rally Championship en we wilden kost wat kost een datum die paste voor deze deelnemers. Daar de OVV nu samenvalt met de RAC Rally (WK-rally in UK) vrezen we ervoor dat we enkele Engelse Historic-teams zullen missen. Niet getreurd, we horen dat er meerdere Belgische teams bezig zijn met het bouwen van een Historic-rallywagen en hopen hen aan de start van de 4de Historic Omloop van Vlaanderen te mogen verwelkomen.", aldus AMV.

De Stedelijke Expohallen te Roeselare zullen terug dienst doen als rallycentrum.

05.01.05 ::  Eerste info Short Rally van Zuid-Limburg
De opener van het VAS-seizoen is dit jaar niet de Rallysprint van Moorslede maar wel de Short Rally van Zuid-Limburg. Het weekend van 5 en 6 maart betekent de opening van alle VAS-kampioenschappen, want deze wedstrijd telt mee voor zowel het rally-, rallysprint- als Historic-rallykampioenschap. De technische controle en verkenningen vinden plaats op zaterdag 5 maart, de wedstrijd zelf start zondag om 9u en eindigt omstreeks 18u. Er zullen 3 x 2 KP's worden verreden voor een totaal van 68 km tegen de klok. Net als vorig jaar, toen de wedstrijd nog als rallysprint werd georganiseerd, bevindt het rallycentrum zich in Brustem.

Het reglement kun je al aanvragen op de website van organiserende club AZCL: www.aczl.be.

05.01.05 ::  PAK Hearing West-Vlaanderen op vrijdag 28 januari
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert PAK West-Vlaanderen in het begin van het jaar een PAK Hearing. De hearing is ondermeer bedoeld om de reglementswijzigingen voor 2005 toe te lichten. De West-Vlaamse leden van de diverse VAS-werkgroepen komen er uitgebreid vertellen over de veranderingen op regionaal niveau, waarna de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen of opmerkingen te geven aan enerzijds de PAK-leden en anderzijds de organisatoren van de West-Vlaamse autosportwedstrijden. Kortom, de ideale gelegenheid voor iedere West-Vlaamse VAS-piloot om eens alle vragen en/of reacties af te vuren.

Volgende thema's zullen onder andere aan bod komen: slalom (regionaal/nationaal), karting, rallysprint (regionaal/nationaal), rally, VASAF rally, VAS rally Historic, rittensport (& VAS Classics), all-roundkampioenschap PAK W-Vl, VAS-vergunningen 2005,... Normaal gezien zullen de West-Vlaamse reglementen- en kampioenschapsboekjes gedrukt zijn. Voor de piloten en co-piloten zullen ook de volledig vernieuwde aanvraagformulieren voor een VAS-vergunning te verkrijgen zijn.

De PAK-hearing gaat door op vrijdag 28 januari vanaf 20u in zaal Germana in Lauwe. Het is namelijk Autostal Hemicuda uit Lauwe die instaat voor de praktische organisatie van de avond.

Wegwijzer (Zaal Germana - Wevelgemstraat 15 - Lauwe):
- A17/E403
- Afrit 5 - Wevelgem Vliegveld
- Rij op het rond punt richting Wevelgem
- Sla in het centrum van Wevelgem aan de verkeerslichten linksaf richting Lauwe
- Volg de weg en rij na 900 meter over de brug van de Leie
- Volg de weg en na ongeveer 650 meter vindt u "Zaal Germana" op uw rechterzijde, ongeveer 75 meter vůůr het kruispuntje aan de kerk van Lauwe

Bekijk hier het nieuwsarchief