[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

30.01.05 ::  De Subaru Impreza WRX '06 van Nijs-Préal
Momenteel is men in de ateliers van Jos Boon bezig met de opbouw van de Subaru Impreza WRX STI N12 (versie 2006) van Phil Nijs. Het design van de nieuwe Japanner is ondertussen bekend. Binnenkort volgt een eerste test van de wagen in Bitburg.

Phil: "Ik wilde een mooie wagen die in het oog springt en gaf daarom Yves Preal de opdracht zich bezig te houden met de lay-out en ontwerp van de wagen. Samen met m2motorsport.be en Ketchonaise Graphics (Tom Deglas) zijn de eerste ontwerpen gemaakt en zijn we systematisch tot een ontwerp gekomen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.”

Co-piloot Yves Préal: "Het resultaat mag inderdaad gezien worden. Ik voelde onmiddellijk aan wat Phil aansprak in het maken van een design en nam contact met Tom Deglas voor het ontwerp te maken. Na wat bijsturingen kwamen we al snel tot een beslissing. Het is zeer fijn te kunnen werken in een sfeer als bij Jos Boon Racing en Phil Nijs. Multy-Cabine, sponsor en partner in dit project is ook opgetogen over het design van de wagen. Samen met m2motorsport.be kregen wij het vertrouwen van Multy-Cabine en wil dit voor de volle 100% tot een goed einde brengen."

Welke wedstrijden Phil en Yves zullen afwerken is nog niet geweten. Alles hangt van de definitieve kalender en de reglementen inzake brandstof in groep N.

30.01.05 ::  De BMW M3 van Boelens-Degandt
Vrijdagavond werd in BMW-garage Frank in Kruishoutem de persvoorstelling gehouden van het team Boelens-Degandt. De winnaars van de RACB Rally Cup 2005 gaan dit jaar volledig de andere toer op. Het Waals-Vlaamse team gaat het volledige BK rijden met de BMW M3 van Caen Rallysport. Hieronder ziet u het design van de Beemer met daarnaast piloot en co-piloot in gezelschap van Miss Belgian Beauty.

 

30.01.05 ::  Morgen in "Power & Passion" op Topradio
Morgenavond (voor alle duidelijkheid: dinsdag!) is er alweer de 33ste aflevering van "Power & Passion". Wat is er te horen tussen 20u en 22u op Topradio Westhoek 105.0 FM, Francis?

"Vooreerst nog dank aan jullie favoriete rally-site voor de medewerking na aflevering 32. Door het vermelden van de mailboxproblemen konden de luisteraars toch massaal reageren. Ter info: de problemen zijn ondertussen opgelost trouwens!
'Opgeven' is een woord dat niet zo chic staat in rallymiddens. Dus ook bij ons niet! Vandaar dat we nog eens Sven Smeets aan de telefoon proberen te krijgen. Twee weken geleden zat hij onverwacht in vergadering bij Citroën France en kon hij moeilijk de telefoon beantwoorden. Wie trouwens vragen heeft voor hem stuurt ze best tijdig door op francis@topradiowesthoek.be! Idem voor vragen aan Bernd Casier. Hij vertelt ons dinsdag wat we van hem mogen verwachten in 2006. Of misschien beter, wat Renault van hem verwacht? Verder bellen we met Stefaan Brackx (Targa Florio - Ieper), Ronny Hosten (PAK-kampioen én vice VAS-kampioen), Nicolas Seys ofte Alltec Seys (in het rijtje van de 'tuners'). Stilaan begint het seizoen te ontdooien met de 'Legend Boucles de Spa'. In het kader daarvan polsen we bij Bernard Munster en/of Gaby Goudezeune. En we hadden al meer namen dan dat er plaats is in 't programma! Wie zei daar ook weer dat we de winterweken niet gingen kunnen vullen ?! Op tijd inklokken, euh afstemmen!"

29.01.05 ::  Eerste deelnemers SR Sint-Truiden
De Short Rally van Sint-Truiden op zondag 5 maart is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op Vlaamse bodem. Mede-organisator Bruno Vandeput: "Onze short rally zal in tegenstelling tot de nog steeds weerkerende geruchten wel degelijk doorgaan op 4 en 5 maart 2006. Vermits onze wedstrijd de openingsproef is van zowel het VAS Rally, Rallysprint als Historic-kampioenschap 2006, verwachten wij de meeste kampioenschapsrijders aan de start. Verder verwachten wij de deelname van verschillende streekpiloten zoals vader en zoon Colsoul, Marc Turrion, Steve Matterne,... Er zijn tevens contacten gelegd om verschillende Noorderburen aan de start te brengen, die onze wedstrijd zouden gebruiken als testwedstrijd voor het Nederlands kampioenschap dat twee weken later van start gaat met de Tank S Rally."

:: Voorlopige deelnemerslijst
:: Reglement - inschrijvingsformulier

Meer info:
TVC secretariaat: 016/78 86 87 (tel + fax)
Bruno Vandeput: 0496/51 43 74 (bruno.vandeput@telenet.be)
Sandra Buekers: 0495/32 85 68
Luc Hugaerts: 0477/56 16 51

29.01.05 ::  Reglement/info RS Moorslede on-line
Na een winterslaap onderging de site van Automobielclub Midden-Vlaanderen een update. De affiche en timing van de Rallysprint van Moorslede op zondag 19 maart zijn on-line. Dit jaar zijn geen verkenningen meer op zondag. De wedstrijdrondes beginnen om 8u30, 11u00, 13u30 en 16u00.

Het reglement en inschrijvingsformulier zijn op deze site nog niet beschikbaar, maar kan je wel terugvinden op de webstek van Autostal Atlantic.

28.01.05 ::  RS Moorslede: Eerste info
Het rallyseizoen in West-Vlaanderen wordt op gang gestoken op zondag 19 maart en dit tijdens de 5de Rallysprint van Moorslede. Automobielclub Midden-Vlaanderen is volop bezig met het opstellen van een topaffiche.

Marnik Malengier van de organisatie: "Hou zeker het weekend van 18 en 19 maart vrij. Het wordt dit jaar opnieuw een topper. Bodson met de Audi is zeker van de partij alsook een MG Metro groep B uit Nederland. Verschillende contacten met toppers lopen nog, maar daarover meer als we zekerheid hebben."

Nieuw dit jaar is het gewijzigde parcours. Zo is het showgedeelte waar het vroeger de strook onverhard lag er dit jaar niet meer bij. De omloop is ook twee kilometer langer geworden. Deze week verschijnt het reglement en meer info op de website van AMV, www.omloopvanvlaanderen.be.

28.01.05 ::  Programma 2006: Andy Lefevere
Andy Lefevere, een vaste waarde in de regionale wedstrijden, zit boordevol plannen voor 2006. Zopas kocht de autohandelaar uit Roeselare de reserve BMW E46 2-liter van WTCC-kampioen Andy Priaulx!

Andy: "We blijven rijden met de E36 tot de E46 WTCC klaar is, hij is pas deze week toegekomen, nog volledig in onderdelen. Het progamma zit een beetje in elkaar zoals andere jaren, te beginnen met Moorslede, dan Tielt, Wervik, Ettelgem, enzovoort... Er wordt ook aangetreden in Ieper en de Condroz met een groep N. We zijn ook bezig met een eigen site, Lefevere Rallysport, waar iedere week nieuwe berichten, foto's, filmpjes en commentaren na de wedstrijd op zullen komen."

27.01.05 ::  Wat brengt het BK in 2006?
De jongste weken werden heel wat veelbelovende plannen bekend gemaakt voor het BK Rally 2006. Het ziet er naar uit dat we een mooie mix van WRC's, GT's en RMS-wagens krijgen. Daarnaast zullen twee promotiecups en de Historics voor de nodige afwissling zorgen.

Grote kanshebber op de titel is Pieter Tsjoen, die zich een Ford Focus WRC 05 aanschafte. Niet het hele kampioenschap op zijn programma, maar toch zeker de eerste wedstrijden. Hubert Deferm zal met zijn Subaru Impreza WRC '99 ook enkele keren op nationaal niveau te zien zijn. Of er met Xavier Bouche een derde WRC (Focus) komt is lang nog niet zeker. De Focus-piste is ook nog altijd open voor Henri Schmelcher. Het wordt dat of een Porsche 911 GT3. Eén Road Challenge Porsche gaat wel al zeker naar Timothy Van Parijs. In GT krijgt hij alvast tegenstand van Chris Van Woensel met zijn nieuwe Nissan 350Z. In RMS mogen we al zeker een resem BMW's verwachten (oa Bosmans, Boelens en Prinzie), terwijl het in groep N en A voorlopig heel kalm is. VAS-kampioen Div 3-2-1, Frederik De Keyser, heeft een volledig BK-programma met een Subaru Impreza WRX '06 op poten gezet.

De RACB Rally Cup doet dit jaar elke wedstrijd van het BK aan, maar enkel de beste 5 resultaten tellen mee. Om in het klassement opgenomen te worden moet een deelnemer wel aan minstens 3 wedstrijden deelnemen. Koen Lauwaert zal met de C2 van Caen vooral tegen Walen moeten strijden. Hetzelfde verhaal in de nieuwe Ford Fiesta Sporting Trophy. Bert Coene is daar voorlopig de enige Vlaming. Sinds het verschijnen van het reglement half januari, heeft Floral Racing al vijf kits voor de Fiesta N3 verkocht. De website van de promotiecup verschijnt binnenkort.

Vanaf dit jaar worden de Historics in het BK opgenomen in groep H. Met andere woorden geen nevenwedstrijden meer, behalve dan in Ieper en Roeselare, waar een Europese en Britse annex voorzien is. Naast een kampioenschap in groep H is er ook het 'Kumho Belgian Rally Championship', dat voorbehouden is voor piloten die op Kumho-banden rijden. Dit kampioenschap omvat 7 van de 8 BK-wedstrijden (Condroz niet) en maakt een uitstap naar de Nederlandse GP&C Historic Classic. Paul Lietaer (Ford Escort MK II) heeft zich al geëngageerd voor zes wedstrijden.

Nog nieuw in het BK is het Rally Criterium. Het systeem van de Short Rally's, die tussen de 90 en 110 km lang mogen zijn, leek bij zijn lancering een doodgeboren project. Gelukkig kwamen RACB en VAS daarna samen om een oplossing uit te werken die voor alle partijen gunstig is. De Short Rally's in Bocholt en Haspengouw zullen meetellen voor het VAS-kampioenschap, terwijl men inzake veiligheidsnormen nog een jaartje mild zal zijn voor de 'regionalen'.

26.01.05 ::  Programma 2006: Steve Daele
Na zijn debuut in 2004 met een Peugeot 106, schafte Steve Daele zich vorig jaar de ex-Dewulf Clio aan. Die werd ondertussen doorverkocht om dit jaar plaats te maken voor een... BMW M3!

Steve: "In samenwerking met onze hoofdsponsor Trade Unlimited hebben we uiteindelijk gekozen voor iets totaal anders, namelijk een achtertrekker. We zullen namelijk starten met de BMW M3 van Debackere-Heuninck. Een toffe wagen met veel potentieel die de rallyharten sneller doet slaan. Om ons zoveel mogelijk aan te passen zullen we een gemengd VAS -en BK programma rijden, zodat we zoveel mogelijk ervaring kunnen opdoen om er later wat steviger tegenaan te gaan."

Steve start al zeker in Moorslede, Tielt, Wervik, Ieper, Ettelgem en de Omloop. Mogelijk komt daar nog iets bij. "Als de kalender van de Noord-Franse wedstrijden vaststaat zullen we definitief kunnen beslissen en zal er vermoedelijk de Rallye de Bethune en nog een wedstrijd bijkomen."

26.01.05 ::  Gilles Schammel in de Ford Fiesta Trophy International
Gilles Schammel, afgelopen seizoen Belgisch kampioen groep N, gaat in 2006 een stapje hogerop. Samen met Luc Kalmes gaat hij de Ford Fiesta Trophy International rijden. Dit is als het ware de internationale versie van de Ford Fiesta Trophy die wij kennen. Er worden in het kader van het JWRC zes manches gereden. Daarnaast probeert het team nog budget te vinden voor vier bijkomende wedstrijden. Om zich voor te bereiden op de gravelwedstrijden in deze promotiecup (GB en Finland) zou Schammel graag ervaring gaan opdoen in twee wedstrijden van het Franse onverhardkampioenschap. Ook zou de de jonge Luxemburger graag aan de start staan van zijn thuisrally eind september, en in de Belgium Ypres Westhoek Rally, waar hij wil winnen in N3.

24-26/03: Rallye RACC Catalunya – Costa Daurada
07-09/04: Tour de Corse
19-21/04: Rally d’Italia Sardegna
23-25/06: Belgium Ypres Westhoek Rally
21-23/07: Terres de Langres (Fr)
11-13/08: OMV ADAC Rallye Deutschland
18-20/08: Neste Rally Finland
29-30/09: Rallye de Luxembourg
01-03/12: Wales Rally GB

26.01.05 ::  Wedstrijd "Power & Passion"
Afgelopen dinsdag lanceerde Francis Veranneman een wedstrijd in zijn programma "Power & Passion". Maar door problemen met de mailbox van de radio geeft Francis iedereen opnieuw de kans deel te nemen.

"In aflevering 32 van 'Power & Passion' op TopRadio Westhoek (105 FM) is een wedstrijd opgestart als laat nieuwjaarscadeau voor de luisteraars. Er zijn blijkbaar wat problemen met de mailbox! Onze excuses! Doch om iedereen de kans te geven alsnog deel te nemen, laten wij hen weten dat er tevens kan gemaild worden op francisveranneman@skynet.be . Er is natuurlijk ook het gewone adres, voor de ouwe getrouwe manier van 'mailen': "Power & Passion", TopRadio Westhoek, Beselarestraat 83, 8980 Zonnebeke. Als geheugensteuntje nog even de vraag: Wie won 'Ieper' en de 'Condroz' ? Maar wat presteerde hij in de "'Omloop van Vlaanderen'? De meest gedetailleerde beschrijving wint! Verder nog twee voorwaarden: bij de mail of brief dient vermeld te worden wie onze hoofd-wedstrijdsponsor is (is dat niet één of andere autoshop?) en hadden we graag geweten waarom u graag naar "Power & Passion" luistert (of niet ?). Het prijzenpakket: 15 paketten liggen klaar: 15 fotopaketten van AutoNews, twee fotoboeken 2005 van Willy Weyens, 8 waardebons (totale waarde van 100 €) van CRS-autoshop + nog enkele gordelbeschermers (7), spatlappen (3) en 1 alu-pedalenset! De wedstrijd wordt afgesloten aanstaande dinsdagavond 31/1 om 22u. De winnaars worden bekend gemaakt in het programma van dinsdag 7 februari 2006."

25.01.05 ::  Programma 2006: Paul Lietaer
Paul Lietaer gaat zich dit seizoen bijna volledig toespitsen op het Historic-gebeuren. Samen met co-piloot Stefaan Libbrecht zal hij met de Ford Escort MK 2 het Kumho Belgian Historic Championship afwerken. Dit kampioenschap bestaat uit zes wedstrijden: Ardenne Bleue Rally, TAC Rally, Rallye de Wallonie, Ypres Historic Rally, Roosendaal (Nl) en de Historic Omloop van Vlaanderen. De BMW M3 zal voorlopig enkel in de 12u van Wervik aan het werk te zien zijn.
Meer nieuws en info over het team is altijd terug vinden op www.paullietaer.be.

25.01.05 ::  Eurokart terug open
Vorige week verscheen in enkele kranten dat Eurokart in Poperinge gesloten werd wegens problemen met de vergunning. We kunnen echter meedelen dat, door een akkoord met Stedebouw, de indoorpiste sinds vorige vrijdag terug open is. Onze wedstrijd, de GP MRT - Shakedown.be op zaterdag 25 februari, gaat dus gewoon door. Alle info kun je nog steeds terugvinden op de aparte website. Momenteel zijn 4 teams ingeschreven maar zeker nog evenveel teams zijn in de maak. Er zijn maximum 15 teams toegelaten, wacht dus niet te lang om in te schrijven wil je er zeker bij zijn. Inschrijven kan nog t.e.m. 20 februari.

06.01.05 ::  4u Grand Prix Karting tvv MRT - Shakedown.be
Zoals u al op de homepagina kon zien organiseren wij in samenwerking met MRT (Mecopol Racing Team) op 25 februari een 4u Grand Prix Karting. Alle info hierover kun je raadplegen op de aparte website. We hopen natuurlijk om zo veel mogelijk rallyteams- en fans aan de start te krijgen!

05.01.05 ::  Programma 2006: Pedro Samaey
Pedro Samaey, die de voorbije seizoenen actief was met een Peugeot 205 en 106, is bezig met de opbouw van een Peugeot 205 met T16-look. "Er komt een 1600cc full groep A motor in. Onze eerste wedsrijd zou in Komen of Wervik moeten zijn. We zullen proberen alle West-Vlaamse wedstrijden te rijden."

 

04.01.05 ::  Diverse nieuwtjes
:: Vanaf volgende week er is terug Power & Passion op Topradio Westhoek. Opgepast: Francis Veranneman verhuist zijn programma in 2006 naar dinsdag ipv maandag! De uitzenduren blijven van 20u tot 22u. De inhoud verneemt u binnenkort. Er is in elk geval een interview met David van Rallylovers gepland, wiens site onlangs vernieuwd is.

:: Geert Beauprez, beter bekend als 'De Buze', maakt komend seizoen zijn comeback. Met de Historic-Porsche 911 van Daniel Defever zal hij het volledige Kumho Belgian Historic Rally Championship afwerken, te beginnen met de Ardenne Bleue Rally op 18 en 19 februari. Na de Ypres Historic Rally zal een evaluatie van het seizoen opgemaakt worden.

:: Ook een comeback voor Frederic Berville, die in de RS van de Monteberg 2004 voor het laatst actief was. De lichtblauwe Citroën AX klasse 2D van toen wordt geruild voor een nieuw opgebouwd groep A-model. In klasse 3H zal Frederic samen met zijn nieuwe co Gregory Verfaillie de belangrijkste West-Vlaamse VAS-wedstrijden rijden. Indien het budget het toelaat zal ook worden gestart op BK-niveau in Ieper en Roeselare en dit in klasse R9. De voorstelling van de wagen en het team vindt plaats op 4 maart in zaal Familiekring in Ieper, waar Frederic terug een 'koud buffet à volonté' organiseert.

:: Tom Cooman heeft momenteel drie wagens te koop staan. De Opel Ascona B, GT en Ascona A brachten hem dit seizoen niet veel geluk. De Oost-Vlaming is er nog niet uit wat hij volgend jaar gaat uitrichten. Misschien gaat hij verder met de witte ex-Monnens Ascona B, maar dan met een nieuwe krachtbron. BK en VAS-wedstrijden met de ex-Barbara Porsche of een Lancer Evo 6 behoren ook tot de mogelijkheid.

:: Komende vrijdag wordt in De Knoet in Aarschot de Nissan 350Z van Chris Van Woensel voorgesteld. De wagen is (binnenin en onder de motorkap) nog niet volledig klaar, maar de buitenkant zal wel al volledig af zijn. Rallyfever, zo heet de fuif van CVW, start om 20u30. De toegangsprijs bedraagt 3 €.

:: Fabrice Gaublomme, die vroeger met Oldies2Rally een eigen webstek had, is begonnen met een fotosite onder de hoede van Historicrally.be, waar nu hij medewerker is. Al zijn Historic-foto's zijn nu verzameld op historicrally.fotopic.net.

:: Nog even vermelden dat de site van Autostal Atlantic zopas vernieuwd werd. Ook de VAS-website werd onlangs opgefrist.

03.01.05 ::  Reglement Short Rally van Sint-Truiden
Net als vorig seizoen gaat het VAS-kampioenschap van start in Zuid-Limburg in het eerste weekend van maart. Vorig jaar was dat met de SR van Zuid-Limburg georganiseerd door ACZL. Die wordt dit jaar echter vervangen door de Short Rally van Sint-Truiden, een organisatie van TVC (Tiense Veiligheidsclub) ism Rallyteam Hugaerts-Buekens.

Het reglement van hun wedstrijd, die doorgaat op zondag 5 maart, is sinds vandaag beschikbaar. De deelnemers dienen 69 km tegen de klok af te werken. Er wordt van start gegaan omstreeks 8u30, de finish is voorzien om iets voor 17u. Bekijk/download het reglement en inschrijvingsformulier: HTML - Word.

Bekijk hier het nieuwsarchief