[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

16.07.06 ::  Short Rally Oudenburg-Jabbeke: Hattrick voor Andy Lefevere
Andy Lefevere heeft voor de derde keer de Short Rally van Ettelgem (Oudenburg-Jabbeke) gewonnen. Met zijn BMW E36 was hij een dikke minuut sneller dan Paul Lietaer (BMW M3). Franky Boulat (Opel Astra) vervolledigde het podium. Xavier Alliet, Jean-Marc Decloedt, Erik Vleminckx, Benoit Lacante en Kristof Vermeulen waren de overige finishers in de top-8. Ook in Div 3-2-1 met Alliet en Div 5 (Historic) met Taillieu waren de BMW's aan het feest.

Voor de start de winnaar van deze Short Rally van Oudenburg-Jabbeke voorspellen was geen moeilijke keuze. Zonder pech of sortie zou Andy Lefevere hier zijn derde opeenvolgende zege behalen. Zo geschiedde ook, de BMW-rijder kende een perfecte wedstrijd en kon al vrij vlug een beslissende kloof slaan. Na de eerste boucle bedroeg de voorsprong 28", wat drie ronden later uitgebreid werd tot 1'06". De hattrick dus voor Lefevere, die op de volgende regionale afspraak in Staden - met oa. Snijers en Van Woensel - wat meer tegenstand zal kennen.

Achter Lefevere ontstond een felle strijd voor de tweede plaats. Franky Boulat bezette die in de eerste wedstrijdhelft, kortbij gevolgd door Paul Lietaer, die in het begin wat parcourskennis tekortkwam. Zoals Boulat zelf vreesde, kon hij Lietaer niet achter zich blijven houden. Twee proeven later ging Lietaer over Boulat, om aan de finish met 15" de tweede plaats te pakken. Boulat finishte derde op 1'21", met in zijn zog de BMW M3 van Xavier Alliet, die halfweg wedstrijd nog ex-aequo derde stond met Lietaer. Jean-Marc Decloedt toonde met een vijfde plaats dat zijn podiumplek in Tienen geen toevalstreffer was. De Subaru-rijder hield nog net een remonterende Erik Vleminckx (Toyota Celica) achter zich.

Decloedt en Vleminckx gingen in de slotfase nog voorbij een schitterende BenoÓt Lacante, zevende met zijn CitroŽn Saxo. Hij ging klassereferentie Vermeulen met 25" vooraf. De Corsa-rijder sprong nog over Nicolas Leune, 9de met zijn BMW E90, nadat die problemen met de powershift kreeg. Johan Lyphout sloot met zijn Kadett de top-10 af, voor Beyne (Mitsubishi), Verbeke (Ascona), Declerck (Ascona), Plessers (BMW) en Louies (Kadett).

In Div 3-2-1 ging Patrick Schockaert (Opel Corsa) het snelst van start, maar nadat hij al vroeg achteruitgeslagen werd, nam Timothy Alliet (BMW 325) de leiding over. De thuisrijder stond de leiding niet meer af en won uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong op Mathieu Faveere (Peugeot 106). Hij ging nipt Eddy Buntinx (CitroŽn Saxo) vooraf. Vincent Verstraete haalde het met ťťn luttele seconde van Stijn Vandenberghe voor de vierde plaats.

Ook bij de VAS-Historics (Divisie 5) mocht een BMW zegevieren. Marc Maertens (Opel Ascona 400) nam de kop maar moest opgeven, daarna ging de leiding Ťn de zege naar Pieter Taillieu. Hij had meer dan twee minuten voorsprong op de Ascona's van Vankemmel en Verleyen.

:: Uitslagen weldra on-line op www.autoclubnoordzee.be.
:: Videocompilatie volgt nog!
:: Wegens nakend verlof geen reacties meer on-line!

13.07.06 ::  Voorbeschouwing Short Rally van Oudenburg-Jabbeke
Zondag gaat de Short Rally van Oudenburg-Jabbeke door. De wedstrijd, die meetelt voor het VAS-rally -en rallysprintkampioenschap, kan rekenen op ongeveer 130 deelnemers. Ondanks het forfait van Kris Princen is het startveld zeker de verplaatsing waard. Andy Lefevere, de winnaar van vorig jaar, start als favoriet. Andere kleppers aan de start zijn Lietaer, Leune, Alliet, Boulat,...

Kris Princen is een vaste klant in Ettelgem (Oudenburg-Jabbeke) en ook voor dit jaar was zijn komst (met de Clio Ragnotti) al lang aangekondigd. Maar de Limburger moet in extremis forfait geven wegens een trouwfeest. Favoriet Andy Lefevere heeft zo al ťťn concurrent minder, maar andere tegenstanders zijn er nog genoeg. Dat Paul Lietaer, Nicolas Leune en Xavier Alliet hun collega-BMW-rijder zullen kunnen volgen, is maar zeer de vraag. Onder de andere favorieten die elk foutje zullen afstraffen zijn de VAS-rijders Vleminckx (Celica), Decloedt (Subaru), Boulat (Astra), Vermeulen (Corsa) en Claesen (Escort). Een outsiderrol is ook weggelegd voor Deleersnijder (Manta), Beyne (Mitsu), Vanlaer (Mitsu), Depuydt (Saxo KC), Joseph (205), Lacante (Saxo), Lyphout (Kadett), Louies (Kadett), Cornelis (Sierra Cosworth), Declerck (Ascona),... Misschien kan ook Jeffrey Verbeke (BMW M3 Caen) hoog eindigen, al zal bij hem eerder het spektakel primeren. Net als bij Denys, Spillebeen, Verbeke F, Plessers, Dejonghe, Alliet T,... Er is ook een VAS Historic-luik, met daarin de deelname van J-M Dedecker, terug als co van spektakelman Stephen Vankemmel. Zij mogen het opnemen tegen ondermeer Taillieu en Maertens. We melden nog de forfaits van Jan Czech en Dieter Verbeke, die hun wagens niet zullen klaar krijgen.

Zondag gaat men om 8u17 van start op het podium in Ettelgem, voor vier ronden van twee proeven: de korte van Westkerke en de lange (vroegere rallysprintproef) van Ettelgem. Omstreeks 16u30 mogen we de winnaar terug op het podium verwachten. Het voortreffelijke deelnemersveld in combinatie met stralend zomerweer zal zeker garant staan voor een leuke rallydag.

Deelnemerslijst en timing terug te vinden op www.autoclubnoordzee.be.

04.07.06 ::  SR Oudenburg met Princen, Lefevere en Lietaer
Met reeds 118 ingeschreven teams op 120 toegelaten deelnemers, is de Short Rally van Oudenburg (zondag 16 juli) zo goed als volzet. Het deelnemersveld mag er zeker zijn, met als favorieten drie hoofdrolspelers uit de Ypres Westhoek Rally. Andy Lefevere en Paul Lietaer grijpen terug naar hun BMW, terwijl Kris Princen opnieuw met zijn Clio Ragnotti aan de start komt. Andere blikvangers zijn 4x4-rijders Claesen, Decloedt en Vleminckx, Opelisten Boulat, Vermeulen, Louies, Deleersnijder, Declerck, Verbeke F,... en BMW-piloten Alliet X, Alliet T, Leune, Verbeke J en Spillebeen. 'Youngsters' Joseph (205) en Lacante (Saxo) mogen ook niet uit het oog verloren worden. Bemerken we ook de 'comeback' van Joeni Vanhoenacker (Kadett) in zijn thuiswedstrijd en de komst van Stephen Vankemmel (Ascona A), opnieuw met Jean-Marie Dedecker naast zich. Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

De Short Rally van Oudenburg-Jabbeke verloopt terug over vier ronden van twee proeven, met start van KP 1 om 8u30 en finish op het podium omstreeks 16u30. Alle info op www.autoclubnoordzee.be.

02.07.06 ::  Melissa Debackere wint Rally van de Suikerstreek
Melissa Debackere heeft de Rally van de Suikerstreek op haar naam geschreven. Met haar Toyota Celica GT4 haalde ze het van Bob Colsoul (Lancer Evo 9). Jean-Marie Decloedt (Subaru Impreza) finishte schitterend derde. De wedstrijd kende met Van Parijs, Schmelcher, Turrion, Vermeulen, Windmolders,... heel wat uitvallers. In Div 3-2-1 won JoŽl Van Leemputten (Renault Clio).

Autoclub TRT uit Tienen kreeg voor de 23ste Rally van de Suikerstreek de winnaars uit de jongste drie editie's aan de start. Marc Turrion (Lancer), Timothy Van Parijs (Porsche) en Henri Schmelcher (Porsche) mochten het opnemen tegen Bob Colsoul (Lancer Evo 9) en Melissa Debackere (Toyota Celica GT4 DMS). Veel strijd viel er echter niet te beleven. Colsoul werd vroeg achteruitgeslagen door pech, terwijl Van Parijs (wiel af) en Schmelcher tot opgave gedwongen werden. Ook Turrion moest vroegtijdig het strijdperk verlaten, nadat hij uit koers werd genomen door het aannemen van materiaal (krik) van buitenaf.

 

Melissa Debackere kon zo ongestoord naar de zege rijden met de pas aangekochte GT4. Bij haar eerste VAS-zege hield ze Bob Colsoul met meer dan een minuut achter zich. Door de vele uitvallers vooraan konden enkele outsiders naar voren schuiven. Zo werd Oostendenaar Jean-Marie Decloedt onverhoopt derde met zijn Subaru Impreza. Hij haalde het met 16" van Wim Alaerts, die een cardan brak op zijn Subaru. Door het uitvallen van Vermeulen doet hij wel een goede zaak in het VAS-kampioenschap. Alaerts komt op kop met 7 punten voorsprong op Vermeulen.

Thuisrijder David Croes (CitroŽn C2) werd als vijfde afgevlagd. Phil Nijs eindigde zesde met zijn Impreza '06, met in zijn spoor Franky Boulat (Astra) en Tony Schepers (Subaru), die ex-aequo finishten. Boulat, die motorproblemen kende, kreeg de zevende plaats door een snellere tijd op de eerste proef. Geert Vanlaer (Lancer Evo 6) en Bert Swerts (Kadett) maakten de top-10 compleet.

 

In Div 3-2-1 behaalde JoŽl Van Leemputten (Renault Clio) een overtuigende zege. Hij had meer dan 3' voorsprong op Hein Dewitte (VW Golf), die zelf slechts 9" bonus had op Eddy Buntinx (CitroŽn Saxo). Holsbeeks (Kadett) en Houthuys (Hyundai) vervolledigden de top-5. Frans Vanryckeghem (MG B) was de snelste bij de VAS-Historics.

Voor de start werden forfaits genoteerd van Hosten (wagen niet klaar), Vleminckx en Cooman. Naast de opgaves van Van Parijs, Schmelcher en Turrion moesten ook Windmolders (versnellingsbak), Fowden, Tuteleers, Vermeulen, Claesen,... vroegtijdig aan de kant. Van de 63 starters haalden er 38 de eindmeet.

:: Foto's: Koen Demeyere
:: Volledige uitslag terug te vinden op de VAS-site (Disciplines > Rally > Uitslagen)
:: Deelnemers mogen altijd hun verslag/reactie doormailen!

Bekijk hier het nieuwsarchief