[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

30.06.04 ::  YWR: Nieuws van op de shakedown
De shakedown in Nieuwkerke is nog maar net afgelopen of we zijn er al met de eerste nieuwssprokkels.
:: Vooral heel wat Super 1600's kwamen naar Nieuwkerke afgezakt om de laatste details op punt te zetten. Casier, Cols, de Winkel, Tsjoen, Thiry, Collard,... bijna allemaal waren ze op de afspraak, net als Luca Pedersoli. Zoals verwacht waren ook heel wat C2's op de testrit aanwezig.
:: In groep N was er de aanwezigheid van ondermeer Snijers, Colsoul, Snaet, Pyck, Dekeyser,... Dominique Bruyneel kende na 100m al pech met zijn Evo 7. Niall McShea schreef zich in met zijn Impreza WRX vanuit het Production WRC, maar zal nu starten met een Lancer in de kleuren van Crack. Jacques Boury, de spectaculairste deelnemer in de standaardklasse, kwam het publiek weer trakteren op wat het wil: schuivers.
:: Ook het SVD Racing Team verscheen op het appel. Voor piloot Christof Desimpel was het vooral de bedoeling ingespeeld te raken op zijn nieuwe co-piloot, Kurt Maes. Kurt is de co van Ronny Hosten en vervangt Andy Vangheluwe, de vaste navigator bij SVD, die nog altijd buiten strijd is na een verkeersongeval. Voor Kurt was het vooral wennen aan het geluid, want de Astra Kit Car maakt iets meer 'leven' binnenin dan de Corolla.
:: Hein Derynck, deelnemend met een Ford Focus, is moeten op zoek gaan naar een andere co. Isabelle Decroix dacht samen met autostal Atlantic via een derrogatie aan een geldige startlicentie voor Ieper te geraken maar dit is niet gelukt. De nota's zullen nu voorgelezen worden door de dochter van Phil Nijs. Ook Steve Matterne, aan de start met een Evo 7 van bij Colsoul, zal de nota's van een vrouw te horen krijgen. Hier neemt Kathleen Ombelet plaats in de rechterstoel. (Bron: G.Grooten)
:: Morgenavond zal ongetwijfeld meer spektakel te beleven zijn in Boezinge tijdens de shakedown voor de Historics. Van 20u tot 22u kan daar op een parcours van 1,35 km getest worden. Voor de toeschouwers zijn twee publiekszones voorzien. Favoriet Paul Lietaer zal er zijn!
:: Morgen meer nieuws, foto's en filmpjes!

29.06.04 ::  Deelnemerslijst SR Ettelgem volzet
De deelnemerslijst van de Short Rally van Ettelgem van 18 juli heeft nu al zijn maximumaantal bereikt. Er zijn reeds 120 teams ingeschreven en wie nu nog wil deelnemen komt op een reservelijst terecht en zal moeten rekenen op forfaits van anderen om alsnog te starten. De bekendmaking van de startnummers gebeurt op vrijdag 9 juli om 20u in zaal Sarkoheem te Zerkegem tijdens tijdens de officiŽle pers- en VIP-voorstelling van de wedstrijd. De deelnemerslijst is te bekijken op de website van de organisatie.

29.06.04 ::  Toch nog derde KP voor Hemicuda Rally?
AC Hemicuda organiseerde reeds enkele jaren een rallysprint, die drie jaar geleden overging naar een B-short rally. Vorig jaar werd dan voor het eerst een volwaardige rally op poten gezet met drie KP's. De organisatie wou er voor de editie van dit jaar, die plaats vindt op zondag 26 september, een vierde proef bij op grondgebied Kortemark. Maar Kortemark gaf geen toestemming om een KP te organiseren en ook Diksmuide zag liever de rally verdwijnen. De organisatie kon in extremis - want alle aanvragen moeten ten laatste drie maanden voor de wedstrijd ingediend zijn bij de gemeentebesturen - nog een aanvraag versturen voor een derde KP, die zou doorgaan in een kustgemeente. De burgemeester en de politiecommisaris toonden zich alvast niet negatief, maar het is nog wachten op de beslissing van het volledige schepencollege. De proef in deze gemeente zou 5,5 km lang zijn en bevindt zich in een afgelegen gebied met slechts zes woningen langs het parcours. Indien er toestemming wordt gegeven, zal de Hemicuda Rally dit jaar over vier ronden met elk drie KP's worden verreden voor een totaal van 68 km. De wedstrijd zal meetellen voor het regionaal en provinciaal kampioenschap rally, rallysprint en historic. De Historics zullen als eerste starten.
:: Bron: www.hemicuda.be

28.06.04 ::  2-4 juli: 40ste Belgium Ypres Westhoek Rally
Lees hier alles over de Ypres Westhoek Rally.

27.06.04 ::  YWR: Toco Racing met Opel GT
Toco Racing, het team van Tom en Bart Cooman, zal aan de Ypres Historic Rally deelnemen met een Opel GT 1900. De versnellingsbak van hun Peugeot 106 Kit Car is namelijk in revisie, waardoor de broers op zoek gingen naar een alternatief om toch in Ieper aan de start te komen. De Opel GT van Tom Tytgat werd aangekocht en het is de bedoeling om in de toekomst nog enkele wedstrijden met deze wagen te rijden, uiteraard met de gekende "just for fun" instelling. Nu donderdag zal de wagen aan een test onderworpen worden op de shakedown te Boezinge. Spektakel verzekerd!

26.06.04 ::  YWR: Info shakedown Historic Rally
De Ypres Historic Rally heeft vanaf dit jaar een eigen shakedown. Op donderdag 1 juli kunnen alle Historic-deelnemers hun wagen komen afstellen in Boezinge en dit van 20u tot 22u. Het parcours (zie kaart) is 1,35 km lang en bevindt zich net buiten het centrum. Er zal gewerkt worden met twee publiekszones. De eerste zone bevindt zich aan de start bij hoeve Pattyn in de Ravestraat, de tweede bij hoeve Cailiau in de Reningestraat. Op andere plaatsen is geen publiek toegelaten. De organisatie raadt iedereen aan om zich via Zuidschote naar het parcours te begeven. De toegang tot de proef bedraagt 5 Ä. Meer info op www.ypresrally.com.

25.06.04 ::  Kort nieuws
:: Dinsdagavond werd in de nieuwe ateliers van JDR het Cobeltab Racing Team voorgesteld. De groothandel in rookwaren brengt in Ieper vier wagens aan de start. Blikvanger is uiteraard Patrick Snijers, die in een nieuw opgebouwde Lancer Evo 7 op een vijfde Ieper-zege mikt. Daarnaast zijn er nog de teams Bruyneel/Meert (Lancer Evo 7), Vermander/Breyne (Lancer Evo 6) en Barbier/Deman (Astra OPC). Foto's van de wagen van Snijers zijn te bezichtigen op www.patricksnijers.com (bij 'Home' en 'Wagen').

:: Ondertussen is er op de website van de Ypres Westhoek Rally meer info vrijgegeven over de Spectators Special Stage van vrijdag 2 juli. De proef is gelegen te Hollebeke, bestaat uit drie rondes en is 8,4 km lang. Voor de toeschouwers zijn er zes publiekszones voorzien, die zich aan de buitenkant van het parcours bevinden. Rondom het parcours zijn drie grote parkings voorzien, die telkens verbonden zijn met twee publiekszones. Opgelet, in de straten van en naar de parkings geldt eenrichtingsverkeer.

:: De Rallysprint van Sombreffe van vorige zondag werd gewonnen door Philippe Dewulf in een Mitsubishi Lancer Evo 6. Hij won er voor Van Craenenbroeck (Lancer), Schepers (Subaru) en Degeling (Mazda). In de divisie's 3-2-1 was de zege voor Manta-rijder Horgnies, die vijfde algemeen werd. De wedstrijd werd na drie van de vier proeven stilgelegd na een ongeval.

:: Komende zondag wordt de JMC Rallye van Jalhay verreden. De wedstrijd bestaat uit vier ronden van twee proeven, die 7,13 en 9,78 km lang zijn. Het startveld is meer dan hoogstaand voor een ASAF-wedstrijd. Bernard Munster gaat als favoriet van start met zijn Subaru Impreza. Verder komen ook Marc Duez (Polo S1600) en Jean-Pierre Vandewauwer (Renault Clio) competitieritme opdoen voor Ieper. Er zijn ook nog de deelnames van Georges (Polo S1600), Fortemps (BMW M3), Fastrť (Audi), Lentz (Lancer), Zonderman (Saxo Kit Car), Genten (Saxo),... Meer info op www.jmcasbl.be.

:: Het Mecopol Racing Team heeft zijn eerste zege beet. In de autocross van Langemark mocht Arne Deburghgraeve voor de eerste maal de zegebloemen mee naar huis nemen na winst in de plaatselijke reeks. De BMW pick-up heeft ondertussen zijn snelheid en betrouwbaarheid bewezen. Bovendien kan het publiek telkens genieten van heel wat spektakel. De volgende wedstrijd is de autocross van Merkem op 11 juli, georganiseerd door het Merkems Autocross Team. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een crossfuif op zaterdagavond in de tent. (Foto VACB)

24.06.04 ::  YWR: Startnummers Ypres Rally bekend
De deelnemerslijsten van de Belgium Westhoek Rally zijn compleet. Met 10 Super 1600's en evenveel snelle groep N's zijn de kandidaten voor de overwinning niet op een hand te tellen. Cols, Thiry, Pedersoli,... zijn slechte enkele, maar toch belangrijke kanshebbers.

Ook bij de Historics mag een felle strijd verwacht worden. Paul Lietaer, de winnaar van vorig jaar, mag het terug gaan opnemen tegen Gaby Goudezeune. Daarachter mag ook spanning en spektakel verwacht worden van Vandoorne, Delplace, Munster, Tanghe, Droogmans, Vancoillie, Stouf, Vermeulen, Vanwijnsberghe, Vermeirsch,...

De startnummers zijn te bekijken op www.ypresrally.com. Een volledige voorbeschouwing volgt dit weekend.

24.06.04 ::  Eerste deelnemers Short Rally van Ettelgem
De eerste deelnemers voor de Short Rally van Ettelgem van 18 juli zijn reeds bekend. Er zijn al 103 ingeschreven met ondermeer Kris Princen (Renault Clio Ragnotti), Andy Lefevere (BMW E36), Stefan Van Craenenbroeck (Mitsubishi Lancer Evo 6.5), Franky Boulat (Opel Kadett), Eric Louies (Opel Kadett), Willy Cools (Opel Kadett), Bert Bosmans (BMW E30), Didier Ceenaeme (BMW E36), Geert Steenkiste (Opel Astra Kit Car), Johan Caen (CitroŽn Saxo Kit Car), Dirk Clauwaert (Ford Sierra Cosworth), Fangio Verbeke (Opel Ascona),... De voorlopige deelnemerslijst kun je raadplegen op de website van de organiserende club. Wie zich nog wil inschrijven moet snel zijn want de limiet ligt bij 120 teams.

04.06.04 ::  Geen updates meer t.e.m. 24 juni
Beste bezoeker,
Omdat ik de komende weken examens heb zal de website niet meer up-to-date worden gehouden en dit tot en met donderdag 24 juni. De foto's van de RS van Zuid-Limburg zullen wel nog on-line komen voor deze datum.
Groeten, de webmaster.

01.06.04 ::  Geen rally's meer op Diksmuids grondgebied
De Hemicuda Rally, die doorgaat op zondag 26 september, zal het dit jaar zonder KP Leke moeten doen. Eric De Keyser, waarnemend burgemeester van Diksmuide, waarvan Leke een deelgemeente is, heeft als veiligheidsverantwoordelijke en voorzitter van de politiezone Polder een rondvraag gedaan bij alle politieke partijen. Allen zijn ze gekant tegen een organisatie van een rallywedstrijd in Diksmuide. Ook enkele adviesraden zijn tegen. Te gevaarlijk, schade aan wegen en milieu, teveel lawaai en hinder (terwijl op de KP van Leke geen enkel huis te vinden is, behalve dan enkele aan de start), luidt het.
:: Bron: Het Nieuwsblad