[Algemeen]   [Extra]   [Archief]

28.06.10 ::  Voorlopige deelnemerslijst Short Rally van de Suikerstreek
Begin juli trekt de VAS-karavaan traditiegetrouw naar Tienen voor de Short Rally van de Suikerstreek. Autoclub TRT heeft voor hun wedstrijd van komende zondag al een 60-tal teams op de voorlopige deelnemerslijst staan. Er kan nog ingeschreven worden tot woensdag maar toch kan er al een goed beeld van het startveld gevormd worden.

De 4x4's zullen opnieuw talrijk aanwezig zijn met de Lancers van Langenakens, Van Keer, Hermans, Clajot, Roosen, Deveux, Van Colen,... Serieuze tegenstand alvast voor Paul Allerts die dit keer met de Skoda Octavia WRC van BMA naar Tienen afzakt. Thuisrijder Henri Schmelcher zal ook van de partij zijn met zijn Porsche 911 GT3 net als BMW-rijders Boulat, Sutens en Heusdens. Met oa. Croes (C2 R2 Max), Vermeulen (Corsa KC) en Loos (Fiesta R2) is ook de F2-klasse goed vertegenwoordigd.

:: Voorlopige deelnemerslijst

27.06.10 ::  Ypres Rally: Zesde zege voor Freddy Loix
Freddy Loix heeft de 46ste Geko Ypres Rally op zijn naam geschreven. Fast Freddy (Fabia S2000) was in het wedstrijdbegin in een duel verwikkeld met Kris Meeke (207 S2000) maar toen de IRC-kampioen zaterdagmiddag van de baan ging was de spanning grotendeels verdwenen. Loix boekte zijn zesde zege in Ieper voor Jan Kopecky (Fabia S2000) en Thierry Neuville (207 S2000). Casier (Fabia S2000) werd vierde voor Mikkelsen (Fiesta S2000).

Vrijdagnamiddag werd vrijwel meteen duidelijk dat de hoofdrolspelers van de vorige editie ook nu weer voor de overwinning zouden strijden. Freddy Loix en Kris Meeke streden om elke seconde maar het was de Limburger die als leider de eerste etappe mocht afsluiten. Na zes proeven had hij bijna zes seconden voorsprong genomen op Meeke. Kopecky volgde als derde voor de Peugeots van Neuville en Tsjoen, die een sterke start hadden genomen. Outsiders Hänninen en Sarrazin waren ondertussen uit de wedstrijd verdwenen nadat ze beiden van de baan gingen.

Het zaterdaggedeelte werd aangevat met de nieuwe proeven Proven-Vleteren en Watou. Het Poperingse uitstapje zorgde echter meteen voor enkele slachtoffers. Op de eerste proef ging Pieter Tsjoen van de baan terwijl Watou het einde betekende voor Kris Meeke, die er een koprol maakte. Vanaf dan was de spanning grotendeels uit de wedstrijd verdwenen: Loix had plots een halve minuut voorsprong op Kopecky, die met een tweede plaats een uitstekende zaak kon doen in het IRC-kampioenschap. Neuville lag mooi derde, een plaats die ook hij ten allen prijze wou veilig stellen.

Loix kende nog even last met de remmen van zijn Fabia Super 2000 maar mocht uiteindelijk, na een lange dag controleren, al voor de zesde keer zegevieren in de Kattestad. De 'keizer van de Westhoek' scherpt hiermee zijn eigen record van vijf zeges scherper, twee meer dan Snijers, Droogmans en Staepelaere. Kopecky werd eervol tweede en wist dankzij enkele besttijden zijn achterstand op de winnaar tot 21" terug te brengen. Een schiterrende derde plaats was weggelegd voor de jonge belofte Thierry Neuville, die nog maar eens zijn talent bevestigt en bij het veilig stellen van zijn resultaat nog enkele knappe chrono's liet optekenen.

Bernd Casier eindigde terug net naast het podium maar reed opnieuw een sterke wedstrijd met de Skoda Fabia S2000 van RGRS. Andreas Mikkelsen werd verrassend vijfde met de Ford Fiesta Super 2000 die voor het eerst in België aan het werk te zien was. De Portugees Bruno Magalhaes (207 S2000) was lange tijd op jacht naar de zesde plaats van Patrick Snijers (207 S2000) maar kreeg deze uiteindelijk cadeau nadat 'de Lange' op de laatste proef moest opgeven met een kapotte motor. Solowow (Fiesta S2000), Betti (207 S2000), Fontana (207 S2000) en Oleksowicz (Fiesta S2000) maakten de top-10 volledig.

Het groep N-gebeuren werd van bij de start gedomineerd door Jasper Van den Heuvel (Lancer Evo X). Na zijn opgave door mechanische problemen op zaterdagmorgen nam Alexandre Romain (Lancer Evo X) het commando over. De Waal bezette de tiende plaats algemeen tot twee lekke banden en een intercoolerprobleem hem deden terugvallen. De overwinning leek naar Mathias Viaene (Lancer Evo X) te gaan maar door een lekke band op de laatste proef ging Stéphane Lhonnay (Lancer Evo 9) in extremis met de bloemen gaan lopen. Viaene werd nog tweede voor Langenakens en Romain. Melissa Debackere (Impreza N12) gaf al op de eerste proef op met elektrische problemen terwijl ook Arai (ophanging) en Prinzie (sortie) het einde niet haalden. Vincent Verschueren (Impreza N14) maakte een sortie op vrijdag en maakte van SuperRally gebruik om te herstarten op zaterdag, maar kende problemen met het differentieel en de versnellingsbak.

In de Clio European Trophy was Kris Princen de eerste leider maar hij moest vroegtijdig de strijd staken met een defecte alternator. Ook onze andere landgenoot in deze Trophy, Koen Lauwaert, was al vlug uitgeschakeld na een sortie. De overwinning ging naar de Nederlander Kevin Abbring die 33" sneller was dan Pierre Campana. Mauffrey, Bettaga en Biasion vervolledigden de top-5 op ruime afstand.

Ook in de Citroën Racing Trophy was er met Hans Weijs Junior een Nederlander aan het feest. Ondanks versnellingsbakproblemen op het einde haalde hij het met meer dan een minuut van de Brit McCormack. Ronny Foxius werd derde in de Trophy maar hij werd wel voorafgegaan door oa. Vanneste en Lacante die buiten de Trophy reden. Auquier (elektrische panne), Boon (motor) en Burton (sortie) moesten vroegtijdig aan de kant.

In de Fiesta Sport Trophy kenden de favorieten elk hun tegenslag. Cédric Cherain moest als leider aan de kant met een kapotte motor terwijl Cédric De Cecco 10 minuten verloren met een defecte gasklep. Kevin Demaerschalk verloor dan weer meer dan 7 minuten met een sortie waardoor de overwinning naar Ghislain de Mévius ging voor Anthony Martin en Filip Pyck.

:: resultaten

25.06.10 ::  Ypres Rally: Loix leider na eerste wedstrijddag
De eerste wedstrijddag van de Geko Ypres Rally kende een spannend verloop. Net als vorig jaar lijkt de zegestrijd te gaan uitdraaien op een duel tussen Freddy Loix en Kris Meeke. Loix won met zijn Skoda vier van de zes proeven en heeft 5.8" voorsprong op Meeke. Kopecky staat derde op 16". Neuville is vierde voor Tsjoen en Casier, Van den Heuvel leidt in groep N voor Romain en Viaene. Abbring, Weijs en Cherain zijn de leiders in de respectievelijk Clio Trophy, Citroën Racing Trophy en Fiesta Trophy.

Reeds heel wat opgaves op de eerste wedstrijddag: Sarrazin (sortie), Hanninen (sortie), Verschueren (sortie), Bruyneel (motor), Lauwaert (sortie), Princen (motor), Priem (massa losgekomen), Kajetanowicz (differentieel), Debackere (elektronica),...

:: Live resultaten IRC
:: Live resultaten Historic FIA
:: Live resultaten Historic MSA

25.06.10 ::  Ypres Rally: Loix leider na eerste wedstrijddag
De eerste wedstrijddag van de Geko Ypres Rally kende een spannend verloop. Net als vorig jaar lijkt de zegestrijd te gaan uitdraaien op een duel tussen Freddy Loix en Kris Meeke. Loix won met zijn Skoda vier van de zes proeven en heeft 5.8" voorsprong op Meeke. Kopecky staat derde op 16". Neuville is vierde voor Tsjoen en Casier, Van den Heuvel leidt in groep N voor Romain en Viaene. Abbring, Weijs en Cherain zijn de leiders in de respectievelijk Clio Trophy, Citroën Racing Trophy en Fiesta Trophy.

Reeds heel wat opgaves op de eerste wedstrijddag: Sarrazin (sortie), Hanninen (sortie), Verschueren (sortie), Bruyneel (motor), Lauwaert (sortie), Princen (motor), Priem (massa losgekomen), Kajetanowicz (differentieel), Debackere (elektronica),...

:: Live resultaten IRC
:: Live resultaten Historic FIA
:: Live resultaten Historic MSA

25.06.10 ::  Ypres Rally: Volg de rally live via radio en internet
De Geko Ypres Rally is dit weekend op verschillende manieren live te volgen. Eerst en vooral is er de rallyradio, Topradio Westhoek, dat voor uitslagen, nieuws en tussenstanden zal zorgen via twee frequenties: 106.4 FM (Ieper-Poperinge) en 107.1 FM (Menen). Voor de thuisblijvers is er een livestream voorzien die je hier kan beluisteren.

De organisatie zorgt ook voor resultaten op het internet via onderstaande links:

:: Live resultaten IRC
:: Live resultaten Historic FIA
:: Live resultaten Historic MSA

Tot slot mag op onze Facebook-pagina geregeld een update verwacht worden.

24.06.10 ::  Ypres Rally: Kopecky snelste op shakedown in Nieuwkerke
Na de Historics gisteren was het vanavond de beurt aan de deelnemers aan de IRC/EK-wedstrijd om hun bolide af stellen voor komend weekend. Een zonovergoten Nieuwkerke kon opnieuw op heel wat publieke belangstelling rekenen. Ook op vlak van deelnemers was er een sterke opkomst: zo'n 80 van 100 teams waren op de afspraak, onder hen alle toppers.

Jan Kopecky (Fabia S2000) toonde zich de snelste op het parcours van 4,88 km. De Tsjech was precies een seconde sneller dan Freddy Loix (Fabia S2000), Kris Meeke (207 S2000) reed de derde tijd. Bruno Magalhaes (207 S2000) verraste met een vierde tijd voor Hänninen (Fabia S2000) en Neuville (207 S2000). Hoewel de shakedown niet altijd representatief is voor de wedstrijd toonden buitenlanders Kajetanowicz en Arai (beiden Impreza N14) dat ook met hen rekening zal moeten worden gehouden in de groep N-strijd. Abbring en Mattei deelden de besttijd bij de Clio's, Weijs Junior en Martin waren de snelste in de respectievelijk Citroën Racing Trophy en Fiesta Sport Trophy.

:: Tijden shakedown

23.06.10 ::  Ypres Rally: Historic-shakedown trekt rallyweekend op gang
Vanavond werd in Boezinge de shakedown voor de Ypres Historic Rally gehouden. De telkens grote publieke opkomst werd nog verstrekt door het mooie weer, wat doet vermoeden dat het weer drummen wordt op de proeven komend weekend. Ook de favorieten onder de deelnemers waren massaal van de partij: Droogmans, Vandoorne, Waldegard, Stouf, Maes, Bruneel, Debyser, Vanden Abeele, Barbier, Munster, Janssens (foto),... allemaal kwamen ze hun wagen aan een laatste testrun onderwerpen. Ook Andy Lefevere was van de partij met de tweede Escort MK I van Geert Vandoorne die dit weekend als 0-wagen zal fungeren.

 

Morgen is het de beurt aan de deelnemers van de 'moderne' wedstrijd om hun wagen af te stellen in Nieuwkerke. Van 18u30 tot 20u30 is de shakedown voorbehouden voor de eerste 25 startnummers, daarna kunnen alle deelnemers testen tot 23u. Het parcours van 4,88 km is hier te bekijken via Google Maps.

:: Foto's Frans Bonte

22.06.10 ::  Ypres Rally: De Fiesta R2 van Nikias Priem
Vanavond vond in café Linea in Ieper de voorstelling plaats van de Ford Fiesta R2 van Nikias Priem. De Ieperling gaat met nummer 87 van start en krijgt opnieuw Jeroen Wydaeghe als co-piloot naast zich. In de Rallysprint van de Monteberg kon Priem al kennismaken met de Fiesta R2 maar toch is er een gebrek aan ritme tegenover de vaste Trophy-piloten. De thuisrijder heeft daarom niet meteen de ambitie De Cecco, Cherain en kompanen te kloppen en wil vooral finishen.

 

21.06.10 ::  Ypres Rally: Test Tsjoen-Sarrazin
Nadat het Skoda-team gisteren nog een tweede testdag organiseerde was het vandaag de beurt aan Pieter Tsjoen en Stéphane Sarrazin om hun wagens af te stellen voor komend weekend. Ook zij gingen op twee verschillende testproeven in de grensstreek aan de slag om de ideale afstelling te vinden.

:: Test Tsjoen-Sarrazin: Video Thijs Mahieu
:: Test Loix-Hänninen: Foto's Jasper Boutte

21.06.10 ::  Ypres Rally Fiesta Trophy: Rino Beernaert vervangt Bernard Servais
De Fiesta Sport Trophy moet het komend weekend zonder Bernard Servais stellen. De Waal haakt af omwille van budgettaire redenen. Co-piloot Diederik Pattyn zocht in allerijl een alternatief om toch aan de start te komen van zijn thuiswedstrijd. "Pas vrijdag had ik de eerste contacten met Rino Beernaert. Hij beschikt over de nodige ervaring en had al langer interesse in de Fiesta Trophy. Na enkele praktische regelingen is alles uiteindelijk vrij snel rondgeraakt. We gaan van start met de wagen van Peerlings Racing.", aldus Diederik.

21.06.10 ::  Ypres Rally: Complete voorbeschouwing

21.06.10 ::  Ypres Rally: Verslag persconferentie
Deze namiddag vond in de raadszaal van het Ieperse stadhuis de persconferentie plaats van de Geko Ypres Rally. De organisatie stelde er de belangrijkste vernieuwingen voor en blikte samen met enkele piloten vooruit op de wedstrijd.

Alain Penasse van vzw SuperStage had het in eerste instantie over de organisatie zelf, die heel wat vlotter verliep dan vorig jaar toen ze het werk van AC Targa Florio overnamen. Er werden opnieuw enkele nieuwigheden ingevoerd, zoals een verbeterde bewegwijzering, videobeelden die live vanop de proeven op de Grote Markt zullen worden uitgezonden en een grondig gewijzigd parcours. "Toeschouwers gaan niet graag elk jaar naar dezelfde proeven kijken. Aangezien ze 1/3de van ons budget vertegenwoordigen moeten we ze dus verwennen.", luidt het. Penasse werd geflankeerd door Xavier Gavory, coördinator van het IRC-kampioenschap. Hij had het vooral over de indrukwekkende evolutie van het kampioenschap. Ieper is er al sinds de start in 2006 bij.

Johan Taffin, koersdirecteur van de Ypres Historic Rally, is tevreden over de opkomst bij de 'oudjes'. "Ik denk dat we het mooiste plateau hebben sinds de start van de wedstrijd in 1993. Enkele jaren geleden moesten we kiezen tussen de Engelse MSA-rijders of het Europese FIA-kampioenschap. We zijn blij dat we de weg van het FIA-kampioenschap hebben gekozen, want er staan in de FIA-wedstrijd zo'n 24 EK-deelnemers aan de start. In totaal is de Historic-wedstrijd goed voor 14 verschillende nationaliteiten."

Luc Dehaene is niet enkel burgemeester van Ieper maar ook een echte fan die nog de eerste editie van de rally levendig meemaakte. De Ypres Rally is niet enkel op economisch vlak een zegen voor de streek. "Promotioneel is dit voor een kleine stad als Ieper werkelijk onbetaalbaar."

Er waren ook enkele piloten van de partij die samen met presentator Dirk Van der Sluys vooruitblikten op komend weekend. Melissa Debackere kreeg in extremis het budget voor de Peugeot 207 Super 2000 van Barroso Sport niet rond. In de Subaru Impreza N12 van NCRS werd een alternatief gevonden maar Melissa beseft maar al te goed dat de wagen niet krachtig genoeg is om mee te strijden voor de overwinning in de standaardklasse. Toch hoopt ze iets goed te maken met haar parcourskennis en zo net op of naast het groep N-podium te eindigen.

Bernd Casier kon afgelopen donderdag de Skoda Fabia Super 2000 van RGRS testen en was danig onder de indruk. "Het is ongelooflijk om te zien hoe de wagen geëvolueerd is sinds de Condroz Rally vorig jaar.", aldus Casier die voorzichtig op de top-5 mikt.

Chris Atkinson en co-piloot Stéphane Prévot reden gisteren nog de Rallye de la Haute Senne om de Proton Satria Super 2000 verder af te stellen op asfalt. "Het wordt de eerste echte confrontatie met de andere Super 2000's aangezien we in Maleisië en Japan enkel groep N-wagens als tegenstanders hebben. Toch is er nog een klein verschil.", vertelde Atkinson, wiens talent niet zal volstaan om dat verschil te compenseren.

20.06.10 ::  Patrick Snijers wint Rallye de la Haute Senne
Patrick Snijers heeft in Braine-le-Comte de Rallye de la Haute Senne op zijn naam geschreven. In deze testwedstrijd voor Ieper won Snijers alle proeven met de Peugeot 207 Super 2000 van NCRS. Chris Atkinson (Proton Satria Super 2000) werd tweede op bijna anderhalve minuut van Snijers. De jonge Tom Cave, eveneens in een Proton, werd derde op meer dan drie minuten. Alister McRae gaf op met een kapotte motor, het zwakke punt van de Proton. Ook Auquier en Boon, beiden aan de start een C2 R2 Max, haalden het einde niet. Auqier gaf op met een kapotte voortrein, Boon brak de steun van de versnellingsbak. (foto's Tom Buyse)

 

:: Uitslag Divisie 4
:: Uitslag Divisie 3-2-1

20.06.10 ::  Ypres Rally: De Fabia Super 2000 van Bernd Casier
Om opnieuw wat rallyritme op te doen ging Bernd Casier van start in Wervik met de Skoda Octavia WRC van BMA, waar hij een overtuigende zege behaalde. Afgelopen donderdag konden Casier en co Caesemaeker dan hun strijdwapen voor de Geko Ypres Rally afstellen, de Skoda Fabia Super 2000 van René Georges waarmee Loix nog in Wervik reed. Een wagen die niet over de laatste evoluties beschikt, maar waarmee de West-Vlaming zeker dicht tegen het podium kan eindigen.

 

Foto's www.berndcasier.com

20.06.10 ::  Ypres Rally: Voorstelling Skoda-team
Gisterenavond vond in Skoda-garage Verbeke Autotechniek in Roeselare de voorstelling plaats van het officiële Skoda-team. Het talrijk opgekomen publiek kon er kennismaken met Freddy Loix, Juho Hänninen en hun co-piloten. Daarnaast waren nog heel wat streekrijders die in Ieper van start gaan van de partij. Freddy Loix wordt in Ieper opgenomen in het officiële Skoda-team met Hänninen en Kopecky en kan zo rekenen op de Skoda Fabia Super 2000 Evo 2. (foto's Glenn Lambert)

 

 

19.06.10 ::  Ypres Rally: Volgende week in en rond Ieper
De Geko Ypres Rally gaat pas volgende vrijdag officieel van start, maar in de aanloop naar de rally gonst het reeds van de voorbereidingen in en rondom Ieper. Een overzicht van de verschillende activiteiten:

Zaterdag 19 juni
Vanaf vandaag tot aan de start van de rally is de Rally Shop op de Grote Markt van Ieper geopend. Hier kunt u terecht voor tickets en programmaboekjes. De shop is tot dinsdag telkens open van 14u tot 19u. Woensdag en donderdag kan je er 13u tot 21u terecht, vrijdag en zaterdag van 9u tot 21u.

Dinsdag 22 juni
> Officiële verkenningen van 7u tot 22u
KP's Langemark - Dikkebus - Westouter - Watou - Proven/Vleteren

Woensdag 23 juni
> Officiële verkenningen van 7u tot 22u
KP's Lille-Eurométropole - Kemmelberg - Heuvelland - Hollebeke - Mesen-Sauvegarde

> Shakedown Historics - Boezinge - 19u t.e.m. 22u
Start in de Ravestraat, service in het centrum van Boezinge (parcours)

Donderdag 24 juni
> Technische controle deelnemers IRC/EK/BK - Peugeot-garage Duran, Albert Dehemlaan 3, Ieper
08h00 – 09h00: nummers 91 / 90 / 89 / 88 / 87 / 86 / 61 / 60 / 59 / 58 / 57 / 56 / 31 / 30 / 29 / 28 / 27 / 26
09h00 – 10h00: nummers 85 / 84 / 83 / 82 / 81 / 80 / 55 / 54 / 53 / 52 / 51 / 50 / 25 / 24 / 23 / 22
10h00 – 11h00: nummers 6 / 5 / 4 / 14 / 12 / 11 / 21 / 20 / 19 / 18
11h00 – 12h00: nummers 10 / 9 / 8 / 7 / 3 / 2 / 1 / 17 / 16 / 15
12h00 – 13h00: break
13h00 - 14h00: nummers 67 / 66 / 65 / 64 / 63 / 62 / 37 / 36 / 35 / 34 / 33 / 32 / 49 / 48 / 47 / 46 / 45 / 44
14h00 - 15h00: nummers 73 / 72 / 71 / 70 / 69 / 68 / 43 / 42 / 41 / 40 / 39 / 38 / 79 / 78 / 77 / 76 / 75 / 74
15h00 - 16h00: herkeuring

> Shakedown deelnemers IRC/EK/BK - Nieuwkerke - 18u30 t.e.m. 23u
Start, finish en service in het centrum van Nieuwkerke (parcours)
Van 18u30 tot 20u30 enkel de eerste 25 startnummers, vanaf 20u30 tot 23u alle deelnemers

Vrijdag 25 juni
> Technische controle Historics - Vervoer Dehem, Pilkemseweg 115A, Ieper
07h30 - 08h30: N° 200 tem 220
08h30 - 09h30: N° 221 tem 240
09h30 - 10h30: N° 241 tem 260
10h30 - 11h30: N° 261 tem 280
11h30 - 12h30: N° 281 tem 300

> 13u00: Fotoshoot met alle toppiloten op de Grote Markt
> 13u30: Meet & Greet en handtekeningensessie met toppiloten, Rally Village op Grote Markt
> 16u00: Start Geko Ypres Rally op podium Ieper
> 17u45: Start Ypres Historic Rally 'powered bij ConXion' op podium Boezinge

17.06.10 ::  Rallye de la Haute Senne met Atkinson, McRae, Snijers,...
Komende zondag gaat in en rond Braine-le-Comte, tussen Brussel en Bergen, de Rallye de la Haute Senne door. De rally moest door de verkiezingen een weekend later gepland worden maar dat heeft de organisatie zeker geen windeieren gelegd. Net als Wervik kan de wedstrijd in Braine-le-Comte ten volle profiteren van de komende Geko Ypres Rally.

Het officiële Proton-team zal van de partij zijn met de Satria's Super 2000 van Chris Atkinson en Alister Mcrae. In hun zog komt ook Tom Cave met een derde Satria een testrally voor Ieper afwerken. Na zijn opgave in Wervik komt Patrick Snijers nog wat extra kilometers malen met de Peugeot 207 Super 2000. Dat geldt ook voor diens teamgenoot bij NCRS, Matthias Boon met de Citroën C2 R2 Max. Boon krijgt met thuisrijder Raphäel Auquier, die eveneens Ieper komt voorbereiden met een C2 R2 Max, een leuke speelkameraad. De deelnemerslijst bevat meer dan 130 teams met verder Hermans (Lancer Evo 6), Scailliet (BMW E90), Depierreux (Lancer Evo 9), Vertommen (Lancer Evo 8), Leger (Impreza),...

Het rallycentrum bevindt zich op de Grote Markt van Braine-le-Comte. Daar vindt zaterdag van 14u45 tot 15u15 een handtekeningensessie plaats met alle grote namen. Aansluitend is er de technische controle. Zondag start de rally om 8u voor vier ronden van drie KP's, die 8.15 km, 10.12 km en 8.53 km lang zijn. De eerste proef bevat bijan 17 % onverhard.

:: Deelnemerslijst
:: Website organisatie: www.braineautoclub.be

17.06.10 ::  Ypres Rally: Testen Loix, Meeke, Neuville, Viaene,...
Vandaag werden enkele privé-testen afgewerkt in functie van de Geko Ypres Rally. Freddy Loix werkte de eerste meters op Belgische ondergrond af met de officiële Skoda Fabia Super 2000. Ook de Fin Juho Hänninen was er van de partij. Op een andere testbasis was Kronos neergestreken met de Peugeots van Kris Meeke en Thierry Neuville. De pas 22 jaar geworden Neuville werkte gisteren nog testen af in Toulouse en kwam vanmorgen pas in België aan. Nog een ander parcours was dan weer gereserveerd voor M-Sport, dat testen kwam afwerken met de Ford Fiesta Super 2000 bestuurd door Andreas Mikkelsen. Op hetzelfde tracé werkte ook Mathias Viaene testkilometers af met de Lancer Evo X van Colsoul Rallysport.

:: Foto's Frans Bonte
:: Test Loix-Hänninen - Video Thijs Mahieu

16.06.10 ::  Ypres Rally: Teamvoorstelling Skoda & Ford
De week voor de Ypres Rally is er zoals steeds al heel wat te beleven in en rond Ieper. Zo vinden er enkele teamvoorstellingen plaats waar toeschouwers de gelegenheid krijgen om eens kennis te maken met verschillende piloten of de wagens van dichtbij te bestuderen.

Komende zaterdag 19 juni zakt het Skoda-team af naar Skoda-garage Verbeke Autotechniek in Roeselare (Bruggesteenweg 542) en dit tussen 18u en 19u30. Freddy Loix en Juho Hänninen, die beiden met een officiële Skoda Fabia Super 2000 van start gaan, zullen er alvast van de partij zijn met hun wagens. Ook enkele andere Belgische toppiloten zullen aanwezig zijn. Iedereen is er welkom voor een drankje, hapje, praatje, handtekening,... Bovendien zijn er drie VIP-duotickets te winnen onder de aanwezigen!

Volgende woensdag 23 juni verzamelen heel wat Ford-teams bij garage Devos & Dewanckel langs de Albert Dehemlaan in Ieper. Oa. de Ford Fiesta's Super 2000 van Mikkelsen en Oleksowicz zullen er te bezichtigen zijn. Verder zullen ook de deelnemende Fiesta Super 1600, enkele Fiesta's R2 uit de Fiesta Sport Trophy en andere Ford-rallywagens aanwezig zijn. Iedereen is er welkom vanaf 18u.

Bekijk onderstaande flyers voor meer info!

   

15.06.10 ::  Ypres Rally: Genummerde deelnemerslijst Historics
Na de deelnemerslijst van de moderne rally zijn nu ook de startnummers van de Ypres Historic Rally bekend. Ook daar mag een vol veld verwacht worden want niet minder dan 110 deelnemers zijn ingeschreven, verdeeld over een FIA- en MSA-wedstrijd.

De FIA-wedstrijd bevat vooral deelnemers aan het EK Historic maar uiteraard ook enkele snelle Belgen waaronder Tanghe, Stouf, Vandoorne, Droogmans en Maes, allen met een BDA-Escort. Bij de buitenlandse deelnemers springen vooral Jimmy Mcrae (Vauxhall Chevette HSR) en Bjorn Waldegard (Mercedes 500 SLC) in het oog. Grote afwezige dit jaar is Paul Lietaer, wiens Escort verhuurd is aan Robert Droogmans. De nieuwe Escort MK 2 die de Polle aan het opbouwen is zal niet tijdig klaar zijn.

In de nationale MSA-wedstrijd komen met Bruneel, Debyser, Deveux, Monnens, Vanden Abeele,... oa. alle kampioenschapsrijders aan de start. Nieuw is dat beide wedstrijden op vrijdag een verschillend tracé rijden. De FIA-piloten rijden enkel KP Hollebeke terwijl de MSA-rijders naar Westouter en Mesen-Sauvegarde trekken. Op zaterdag rijden zowel FIA als MSA dezelfde 10 proeven.

:: Genummerde deelnemerslijst Historics
:: Timing FIA-wedstrijd
:: Timing MSA-wedstrijd

14.06.10 ::  Ypres Rally: Genummerde deelnemerslijst on-line
De volledige genummerde deelnemerslijst van de Geko Ypres is sinds vandaag on-line. Na enkele forfaits bevat de lijst uiteindelijk nog 102 deelnemers, waarvan 25 teams met een Super 2000. Het startnummer 1 is weggelegd voor Kris Meeke, regerend IRC-kampioen en winnaar van de jongste editie. In zijn zog volgen nog vijf piloten met het FIA B-statuut. Pieter Tsjoen, leider in de BK-tussenstand, gaat met nummer 9 als eerste Belg van start, gevolgd door Freddy Loix en Patrick Snijers.

Achter de snelste Super 2000's mag een spannende strijd tussen de echte groep N's verwacht worden, met een 15-tal Lancers tegenover een handvol Subaru's. Verder zijn de promotiecups goed vertegenwoordigd in Ieper. De Clio European Trophy kan op 11 Clio's R3 rekenen terwijl er 14 C2's zijn ingeschreven, die al dan niet meestrijden in de Citroën Racing Trophy. De Fiesta Sport Trophy mag 13 wagens aan de start verwachten.

:: Genummerde deelnemerslijst

14.06.10 ::  Vooruitblik Short Rally's van Tienen, Oudenburg & Staden
Met de Geko Ypres Rally voor de deur wordt wellicht nog niet meteen gedacht aan de traditionele zomerwedstrijden. Toch blikken we al even vooruit naar enkele interessante VAS-short rally's.

De week na Ieper, op zondag 4 juli om precies te zien, is er al de Short Rally van de Suikerstreek in Tienen. Autoclub TRT heeft voor deze editie 76,5 km tegen de klok in petto. Het rallycentrum is terug gelegen rondom Garage Manu in het industriepark van Hoegaarden. Een twintigtal deelnemers zijn reeds ingeschreven en het lijkt er met deelname van oa. Van Keer, Clajot, Roosen, Deveux, Van Colen,... een ware Lancer-battle te gaan worden. Op www.autoclubtrt.be kun je het reglement, het inschrijvingsformulier en de voorlopige deelnemerslijst raadplegen.

Twee weken later wordt in de kuststreek de Short Rally van Oudenburg-Jabbeke gereden. Autoclub Noordzee sleutelde aan het parcours waardoor nu 82,4 km KP zal worden gereden. Voor een voorlopige deelnemerslijst is het nog vroeg maar viervoudig winnaar Andy Lefevere (BMW M3) zou alvast opnieuw aan de start staan. Surf naar www.autoclubnoordzee voor het reglement en inschrijvingsformulier.

Automobielclub Staden pakte vorig jaar voor het eerst uit met de Short Rally van Staden. Door een brand in de week voor de rally moest de nieuwe KP Oostnieuwkerke toen fel ingekort worden maar dit keer staat er wel een proef van een dikke 10 km op het programma. Aan het eind van deze KP werd het onverhardgedeelte wel geschrapt. Vier doortochten in Oostnieuwkerke en Staden zijn samen goed voor 71,2 wedstrijdkilometers. Als traditionele aanloop naar de Omloop van Vlaanderen mogen er opnieuw enkele toppers aan de start worden verwacht. Voor het reglement, inschrijvingsformulier en de voorlopige deelnemerslijst kun je terecht op www.amctaden.be.

13.06.10 ::  Sortie voor Pieter Tsjoen in Limoges
Aan de succesreeks van Pieter Tsjoen is afgelopen weekend abrupt een eind gekomen. Na zeven overwinningen in de laatste acht wedstrijden waaraan hij deelnam is Tsjoen er niet in geslaagd te finishen in de Rally van Limoges, de derde manche van het Frans kampioenschap. Na een lekke band vanmorgen ging de Focus-rijder op jacht naar de leidersplaats van Bryan Bouffier. Net voor de laatste proef deelde hij de leiding met de Fransman en zijn Peugeot 207 Super 2000. In de tweede helft van de slotproef, op dat moment onderweg naar de overwinning volgens de tussentijden, ging Tsjoen - zonder erg - van de baan. Bouffier won uiteindelijk de wedstrijd voor Robert (Peugeot 307 WRC) en Roche (Subaru Impreza WRC).

:: Videoverslag FFSA

13.06.10 ::  Ypres Rally: Ogier en Maurin niet aan de start
De Geko Ypres Rally zal het zonder Sebastien Ogier moeten stellen. De WK-vedette verschijnt niet aan de start in Ieper met een officiële Peugeot 207 Super 2000 wegens een te druk programma met het WK-team van Citroën. De plaats van Ogier wordt ingenomen door zijn landgenoot Stéphane Sarrazin. Ook Julien Maurin (Ford Fiesta Super 2000) moet verstek laten gaan voor de IRC-topper door een zware crash die hij gisteren tijdens de Franse Rally van Limoges maakte.

12.06.10 ::  Bernd Casier wint Geko Rally van Wervik (update)
Bernd Casier heeft de 36ste Geko Rally van Wervik gewonnen. Met de Skoda Octavia WRC van BMA was hij van meet af aan de snelste. Loix (Fabia S2000) en Lietaer (Impreza WRC) streden om de tweede plaats tot Lietaer terugviel door motorproblemen. Verschueren (Impreza N14) werd derde voor Vanwijnsberghe (Fabia S2000). Bij de Historics ging de zege naar Yves Bruneel (Escort MK II).

Grote afwezige vanmorgen in Wervik was Melissa Debackere, die forfait gaf met motorproblemen (ALS) op haar Toyota Corolla WRC. Bernd Casier was wel van de partij met de Skoda Octavia WRC, dankzij een aanbod van Bernard Munster om nog wat extra ritme op te doen voor Ieper. Casier had de wagen blijkbaar meteen onder de knie want in de eerste ronde zette hij meteen drie overtuigende besttijden neer, 24" sneller dan Loix en Lietaer. Ook in de volgende ronden stond geen maat op de spectaculaire Casier, die op één na alle scratches neerzette en een mooie overwinning aan zijn palmares mocht toevoegen.

Loix en Lietaer konden Casier nooit bedreigen en concentreerden zich dan maar op een onderling duel. Lietaer had na KP 5 net één seconde bonus genomen op Loix toen hij op KP 6 problemen kreeg met de benzinedruk op zijn Impreza WRC. De Polle verloor een kleine minuut en pakte later nog eens twee minuten straftijd. De motor bleef het team zorgen baren maar toch wist de Snor nog naar de vijfde plaats te remonteren. Freddy Loix behaalde zo de tweede plaats op een dikke minuut van winnaar Casier. Halfweg koers had Loix een halve minuut voorsprong op Patrick Snijers die net als Fast Freddy de Ypres Rally kwam voorbereiden. 'De Lange' leek met de NCRS-Peugeot 207 Super 2000 op weg naar de derde plaats tot op het onverhard van Kruiseke (KP 8) een schokdemper achteraan brak.

Vincent Verschueren nam de resterende podiumplaats voor zijn rekening op twee minuten van de winnaar. De regerende Historic-kampioen was vooral blij dat de motorproblemen op de Fixion-Impreza N14 verleden tijd zijn. Didier Vanwijnsberghe, die dankzij tips van Loix veel progressie maakte, zorgde met zijn Fabia Super 2000 voor een derde Skoda in de top-4. Lietaer wist in de slotronde nog de snelle Engelsman Andy Rowe (Lancer Evo 3) van de vijfde plaats te houden. In een onderling Impreza N12-duel klopte Dominique Bruyneel Stefaan Prinzie met 25" voor de zevende plaats.

De top-10 werd vervolledigd door twee Escort-piloten die de ganse dag de Historic-strijd kleurden. Yves Bruneel (Escort MK 2) ging het snelst van start maar viel na KP 4 met een lekke band terug naar de derde plaats. Claudie Tanghe (Escort MK 2) nam even de leiding, werd dan gepasseerd door Vandoorne en ging vervolgens van de baan op de achtste proef. Vandoorne (Escort MK I) moest uiteindelijk op één proef van het einde buigen voor Bruneel (Escort MK II), die met 7" voorsprong de Historic-manche wist te winnen. Wouter Lievens (Manta) leek op weg naar een schitterende derde plaats maar ging nog van de baan op de laatste proef. Chris Debyser kon zo mee op het podium met de Opel Ascona A van Verschueren.

Net buiten de top-10 vinden we de eerste F2 terug, de C2 R2 Max van Matthias Boon. Hij haalde het met 43" van NCRS-teamgenoot en thuisrijder Davy Vanneste, die wat tijd verloor met diverse problemen. Benoit Lacante (C2 R2) kon rivaliseren met dit duo maar gaf in het slot van de wedstrijd op met een tijdrovende lekke band.

In Divisie 1 & 2 won Nico Vanherzeele (Philcars-Lancer Evo 8) met een halve minuut voorsprong van Stefaan T'Joens (Impreza), thuisrijder Steven Dolfen (Clio Ragnotti) werd derde.

:: Resultaten

11.06.10 ::  Wervik: Live resultaten & verslaggeving
De Geko Rally van Wervik is morgen op verschillende manieren live te volgen. Eerst en vooral zijn er de uitslagen op het internet. Verder is er de lokale radio Club FM Menen dat de verslaggeving verzorgt op 89.9 FM. De thuisblijvers en mobiele surfers kunnen de wedstrijd ook volgen via onze Facebook-pagina (zie ook onderstaande plug-in) waarop we geregeld updates zullen proberen te plaatsen. Stem trouwens geregeld eens af op onze pagina voor korte updates, links naar leuke filmpjes of extra eigen videomateriaal!

> Resultaten

11.06.10 ::  Ypres Rally: Sarrazin in, Wilks en Wittmann out
De IRC-rally van Sardinië van afgelopen weekend eiste een zware tol. Enkele kampioenschapsrijders, waaronder regerend kampioen Kris Meeke, gingen er van de baan. Ook Franz Wittmann (Peugeot 207 Super 2000) en Guy Wilks (Skoda Fabia Super 2000) maakten een sortie en moeten om die reden forfait geven voor de Geko Ypres Rally. Wittmann maakte een koprol terwijl Wilks een rugblessure overhield aan zijn ongeval waardoor hij niet tijdig fit zal geraken. Een andere Super 2000-piloot die afhaakt is Timothy Van Parijs, waardoor geen enkele Abarth zal deelnemen. Deze week verscheen dan wel weer de naam van de Fransman Stéphane Sarrazin (Peugeot 207 Super 2000) op de deelnemerslijst. Met 105 ingeschreven deelnemers heeft de organisatie wel een luxeprobleem want normaal gezien zullen slechts 90 deelnemers worden toegelaten...

:: Deelnemerslijst

10.06.10 ::  Wervik: Forfait Maes, previews FB Motorsport & Boezings Rallyteam
:: Bart Maes, één van de favorieten bij de Historics, moet noodgewongen forfait geven voor de Geko Rally van Wervik. De Fixion-Escort MK II is na de opgelopen schade in de ORC Rally niet tijdig hersteld geraakt door Paul Lietaer.

:: Het Boezings Rallyteam van Rudi Dekimpe en Geert Seys werkt in Wervik de eerste wedstrijd van het seizoen af. "Na een veel te lange winterstop kunnen we eindelijk van start gaan dit weekend in de Geko rally van Wervik. We starten opnieuw dit jaar met de vertrouwde Opel Ascona 2.4. De wagen heeft gedurende de winterstop een grondige onderhoudsbeurt ondergaan en werd nog onlangs getest in de Rally van Oostrozebeke. We hebben er dan ook alle vertrouwen in. Ons wagennummer is H223."

:: Bram Fonteyne en Rik Vintevogel van FB Motorsport stellen komend weekend hun vernieuwde Volvo 240 voor. Na een opbouw die anderhalve maand langer dan verwacht duurde worden in Wervik de eerste wedstrijdkilometers gereden. "De Volvo 240 is qua motorisatie geëvolueerd van 110 pk naar een 175 pk, er werd een andere versnellingsbak geplaatst en we zullen voor het eerst starten op koersbanden. Het wordt de bedoeling om de wagen terug te leren kennen vooral naar grip en rempunten toe, daarna zullen we proberen stelselmatig op te bouwen. Over het eindpodium kunnen rijden zou een grote voldoening zijn voor onze nieuwe sponsor Cnockaert nv uit Wervik en voor Andy, de mecanicien die toch meer dan enige vrije tijd in de Volvo 240 heeft gestopt. Als afsluiter kunnen we nog melden dat we op 19 juni een feestje geven naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van FB Motorsport, meer info op www.fbmotorsport.tk.

09.06.10 ::  Wervik: Casier vervangt Munster, vooruitblik Vanwijnsberghe
:: De wedstrijd krijgt met Bernd Casier nog een topper bij. Ook hij en co Francis Caesemaeker komen ritme opdoen voor Ieper, weliswaar niet met de RGRS-Skoda Fabia S2000 waarmee ze in de Kattenstad aantreden. Casier vervangt Bernard Munster in de Skoda Octavia WRC Evo 3 van BMA.

:: Na een geslaagde presentatie in de ORC Rally is Didier Vanwijnsberghe zaterdag aan de eerste echte wedstrijdkilometers toe met zijn nieuwe Skoda Fabia Super 2000. "Voor ons wordt deze rally één grote test, dit alles in functie van de komende Geko Ypres Rally. Het ligt niet in onze bedoeling om ons in Wervik meteen te gaan meten met kleppers als Freddy Loix, Patrick Snijers, Paul Lietaer en Melissa Debackere. De wagen nog beter leren kennen, verder afstellen waar nodig en vooral heelhuids de finish bereiken, dat zal zaterdag de voornaamste doelstelling zijn. Eindplaats doet er niet toe, als we zaterdagavond maar met een tevreden gevoel uit de Skoda kunnen stappen. Dit zou ons meteen in de gepaste sfeer brengen om naar Ieper toe te leven. Ook hier gaan we ons niet aan een pronostiek wagen. Met de volledige top uit het IRC-kampioenschap en het kruim van de Belgische piloten aan de start is het heel moeilijk om een plaats voorop te stellen. Op zaterdagavond in de kattenstad op het eindpodium staan, zou al een gevoel van tevredenheid in het team brengen. Maar toch willen we de kleuren van de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, goed verdedigen. Zonder de inbreng van Stortbeton Declercq, Betesco en Total zou het Skoda-avontuur voor ons immers niet mogelijk zijn geweest.", aldus Didier.

:: Ook het Lievens Historics Team gaat van start in Wervik. Na de tegenslagen in Moorslede (sortie) en de ORC (motor) de Opel Manta B werd de Manta weer rijklaar gemaakt. De wagen zal bestuurd worden door de jonge Wouter Lievens, bijgestaan door Nico Hoflack. Na goede resultaten in de Hemicuda en TBR Rally vorig jaar zijn ze stiekem gebrand op een nieuwe podiumplaats. In laatste instatie werd beslist dat ook vader Patrick aan de start komen met de vertrouwde Porsche 911. De vader-zoon clash, voorzien voor de Omloop van Vlaanderen, komt er dus vroeger dan voorspeld.

08.06.10 ::  Geko Rally van Wervik: Complete voorbeschouwing
Een gelijkaardig parcours, een identieke hoofdsponsor en heel wat dezelfde deelnemers: de Geko Rally van Wervik van komende zaterdag is de Ypres Rally in het klein. Grote naam op de affiche is Freddy Loix, die met zijn Skoda Fabia Super 2000 de WRC's van de lokale specialisten komt bekampen.

Wervik is al enkele jaren de ideale voorbereidingswedstrijd voor Ieper, wat het deelnemersveld telkens een enorme boost gaf. Voor deze editie is de inbreng echter wel enorm want zelfs één van de topfavorieten voor de Ypres Rally, Freddy Loix, gaat zaterdag van start in de tabaksstad. Fast Freddy zal met zijn Skoda Fabia Super 2000 een vette kluif hebben aan het WRC-duo Debackere-Lietaer. De 'Polle' is in de thuishaven van sponsor Crack belust op revanche na zijn nipte verlies in de ORC Rally. Hij moest er de de duimen leggen voor Melissa Debackere, die na haar sterke prestatie in Oostrozebeke een goeie kans maakt om voor de eerste maal haar thuisrally te winnen. Uiteraard zijn er met Bernard Munster (Octavia WRC) en Dirk Vermeirsch (Impreza WRC) nog enkele kapers op de kust. Verder is het uitkijken naar het debuut van Patrick Snijers met de NCRS-Peugeot 207 S2000 en de eerste echte wedstrijd van Didier Vanwijnsberghe en zijn Fabia S2000.
Met Verschueren (Impreza N14), Bruyneel (Impreza N12), Prinzie (Impreza N12) komen ook nog enkele groep N-piloten de laatste kilometers maken voor Ieper. Enkele buitenlanders uit de FIRC zijn ook terug van de partij, waaronder de snelle Rowe (Lancer Evo 3) en Morgan met de ex-Snijers Escort Cosworth. Matthias Boon en thuisrijder Davy Vanneste besturen dan weer elk een C2 R2 Max uit de NCRS-stal. In de F2-klasse krijgen ze oa. Coulembier (Puma S1600), Lacante (C2 R2) en Beernaert (106) als tegenstanders. Bij de achterwielaangedreven wagens wordt het uitkijken naar een wederoptredende Peter Desmet (BMW M3), Franky Boulat (BMW M3), spektakelpiloot Wim Soenens (Porsche 911 GT3) en merkgenoot Schewe.
De wedstrijd kan tot slot op een 30-tal Historics rekenen die voor de moderne wagens van start gaan. Bruneel, Maes en Vandoorne krijgen in hun BDA-Escorts gezelschap van Gunther Monnens (Transeurope) en Chris Debyser (Ascona A Verschueren). Ook Claudie Tanghe komt ritme opdoen voor Ieper, niet met de Camso-Escort maar wel met de BDA-Escort MK 2 van Daniël Verschaeve. (deelnemerslijst)

Parcours & Timing
Scuderia Vervica is trouw gebleven aan het parcours van vorig jaar, dat bestaat uit vier ronden van drie proeven. Na een opwarmer in Wervik trekt men naar KP Kruiseke om dan na een korte servicebeurt de lange proef van Geluwe aan te vatten. De eerste wagen start om 9u op het podium om daar omstreeks 19u weer te finishen. (timing)

Rallycentrum
Voor een programmaboekje (5 €) en inkomkaart (12 €) kun je terecht in de Broederschool, gelegen in de Magdalenastraat 29 in Wervik. Het servicepark bevindt zich in de industriezone (Robert Klingstraat).

Website organisatie: www.scuderiavervica.be

07.06.10 ::  Deelnemerslijst Geko Rally van Wervik
Vier WRC's, drie Super 2000's en nog een handvol andere snelle 4x4's... De Geko Rally van Wervik van komende zaterdag kan opnieuw uitpakken met een schitterend deelnemersveld. Met oog op de Ypres Rally, die twee weken later doorgaat, komen oa. Loix (Fabia S2000), Snijers (207 S2000), Vanwijnsberghe (Fabia S2000), Verschueren (Impreza N14), Bruyneel (Impreza N12), Boon (C2 R2 Max), Vanneste (C2 R2 Max),... ritme opdoen op de West-Vlaamse wegen. Met daarbij nog de WRC's van Lietaer, Munster, Debackere en Vermeirsch, een dertigtal Historics en een resem VAS-rijders weet je dat Wervik opnieuw de sterkst bezette VAS-rally van het seizoen is.

Ruim 120 deelnemers schreven zich in maar enkel de eerste startnummers werden publiek gemaakt:

1. Loix/Miclotte - Skoda Fabia Super 2000
2. Snijers/Cokelaere - Peugeot 207 Super 2000
3. Lietaer/Vandeputte - Subaru Impreza WRC
4. Debackere/Dekeyser - Toyota Corolla WRC
5. Munster/Vanneste - Skoda Octavia WRC
6. Vermeirsch/Degroote - Subaru Impreza WRC
7. Vanwijnsberghe/Cnockaert - Skoda Fabia Super 2000
8. Bruyneel/Wallays - Subaru Impreza N12
9. Verschueren/Bradt - Subaru Impreza N14
10. Boon/Sonck - Citroën C2 R2 Max
11. Vanneste/Masschelein - Citroën C2 R2 Max

:: Volledige deelnemerslijst
:: Volledige voorbeschouwing volgt!

07.06.10 ::  LRT Comines Rally wordt Steffix Comines Rally
De LRT Comines Rally (2-3 oktober) krijgt dit jaar niet enkel een nieuwe datum maar ook een nieuwe naam. Het beletteringsbedrijf Steffix koppelt zijn naam aan de wedstrijd waardoor die vanaf nu de Steffix Comines Rally zal heten. Het rallycentrum blijft zich in het Koninklijk Atheneum van Komen bevinden, maar het parcours van deze tweedaagse rally wordt wel vernieuwd.

Wedstrijdleider Pierre Vercruysse: "Het is eenvoudiger de rally te organiseren in oktober dan in april (omwille van communiefeesten en akkers waarop gezaaid wordt) want het veroorzaakt soms schade aan de teelt. Dankzij ons professionalisme krijgen we de onvoorwaardelijke steun van de stad Komen-Waasten. Zoveel mogelijk overlast vermijden verhoogt de overlevingskansen van onze sport."

Het was zaakvoerder Xavier Debaere van Steffix zelf die naar de organisatie toestapte. Jacques Samyn, voorzitter van het Lys Racing Team: "Toen Xavier ons voorstelde er de Steffix Comines Rally van te maken, hebben we deze kans gegrepen om werk te maken van de uitstraling: Steffix.com zorgt voor de communicatie, een kostelijke zaak. Vergeet niet dat de toegang tot de KP’s gratis is… "

Zijn passie voor de rallysport blijft zijn eerste motivatie, maar toch beseft zaakvoerder Xavier Debaere dat geografische uitbreiding van belang is. "Dit partnership is een lokaal gebeuren, maar de media-aandacht vanuit Vlaanderen als vanuit Wallonië is interessant voor ons bedrijf. Steffix.com verbinden met een sportief evenement legt nog eens de nadruk op ons dynamisch en reactief karakter."

Zoals de vorige jaren is de wedstrijd open voor alle piloten die over een Europese licentie beschikken. De zaterdag zal in de buurt van Ploegsteert gereden worden zoals vorig jaar. Op zondag zal één van de KP’s starten op het speedwaycircuit van Warneton.

Alle info zal op de nieuwe website www.stefixcominesrally.com te vinden zijn.

07.06.10 ::  Ypres Rally: Lay-out Peugeot 207 S2000 Patrick Snijers
Het NCRS-team van Wim Soenens ging onlangs over tot de aankoop van een Peugeot 207 Super 2000. De wagen werd nieuw opgebouwd bij Barosso Sport in Zuid-Frankrijk en wordt deze week nog getest door Patrick Snijers. Zaterdag volgt met de Geko Rally van Wervik een eerste test in competitie, een ideale test in functie van de Geko Ypres Rally. Op de website van Snijers is ondertussen de lay-out van 207 te bewonderen.

07.06.10 ::  Ypres Rally: Loix met officiële Skoda, Van Eldik met wagen van Wevers
:: Freddy Loix zal in Ieper opgenomen worden in het officiële Skoda-team. Fast Freddy wordt teamgenoot van Juho Hänninen en Jan Kopecky en zal over een wagen met de laatste evoluties beschikken. “Ik had al de eer die evolutie tijdens een test in Tsjechië aan de tand te voelen. Het is een versie met heel wat potentieel, waarbij het wielspoor voor en achter twee centimeter breder is dan voorheen. Ook de geometrie en de schokdempers werden gewijzigd. Verbeteringen die de wagen in de snelle bochten en bij het remmen stabieler maken. Deze nieuwe Fabia Super 2000 wordt zeker een te duchten wapen. Ik ben heel blij en trots dat het BFO Škoda Rally Team voor de belangrijkste Belgische rally met Škoda Motorsport kan samenwerken. Voor de rest van mijn programma werken we, zoals gepland, verder samen met RGRS, de structuur van René Georges.”, aldus Loix in een persbericht. Zoals bekend is Loix komende zaterdag aan het werk te zien in de Rally van Wervik. “De chronoritten zijn vergelijkbaar, het wordt dus een test op ware grootte, die zeker zijn nut zal bewijzen.”

:: Eén van de laatste S2000-inschrijvingen kwam van Mark Van Eldik, de Nederlander die dit jaar het BK opvrolijkt met zijn Mitsubishi Lancer WRC '05 en Subaru Impreza WRC S14. Aanvankelijk stond Ieper niet op zijn kalender maar uiteindelijk verschijnt Van Eldik, samen met zijn Belgische co Robin Buysmans, er toch aan de start. Voor de gelegenheid wordt een Skoda Fabia Super 2000 gehuurd van Wevers Sport. Het team van Erik Wevers kocht namelijk heel recent een wagen van Réne Georges, meerbepaald de wagen in Portugal door Eyvind Brynildsen werd bestuurd.

Bekijk het nieuwsarchief