[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

14.05.06 ::  Geen updates t.e.m. 15 juni
U had wellicht al gemerkt dat er de laatste tijd maar weinig updates waren op Shakedown. Het toenemende schoolwerk was hiervan de oorzaak, en het zal er de komende maand alleen maar erger op worden. Wegens blok- en examenperiode zal de site dan ook niet meer aangepast worden tot en met donderdag 15 juni.

Geniet ondertussen van de laatste update: onboard met Didier Spillebeen! >>>

11.05.06 ::  Winnaars vrijkaarten 12u van Wervik
De winnaars van de vijf vrijkaarten voor de 12u van Wervik van komende zaterdag nu bekend. Zoals vooraf gezegd, was de wedstrijdvraag niet van de gemakkelijkste... Dat bleek ook uit de antwoorden, want slechts één iemand had alles volledig juist! De 'dooddoener' was de passage van de grijze Kadett, die inderdaad van Eric Louies is maar in Ettelgem 2003 eenmalig bestuurd werd door Jeffrey Verbeke! Ter info, dit zijn de juiste antwoorden:

- Paul Lietaer, Ypres Westhoek Rally 2004
- Jeffrey Verbeke, RS van Ettelgem 2003
- Frankie Geldhof, RS van de Monteberg 2003
- Marc Duez, Omloop van Vlaanderen 2004

Aangezien er maar één inzender was met 4/4 winnen de snelste vier personen die 3/4 haalden ook een kaart:

Andy Caignie
Vincent Verstraete
Christophe Panis
Michael Bauwens
Kevin Mares

De gelukkigen kunnen hun kaart afhalen aan het verkooppunt in de Broederschool op vertoon van hun identiteitskaart.

08.05.06 ::  Win vijf kaarten voor de 12u van Wervik!
Dankzij Scuderia Vervica kunnen we vijf kaarten (twv 15 €) weggeven voor de 12u van Wervik van komende zaterdag. De deelnemerslijst met meer dan 150 namen kunt u hier raadplegen en loont meer dan de moeite! Alle verdere info is natuurlijk terug te vinden op www.scuderiavervica.be.

De wedstrijdvraag dan, niet te onderschatten deze keer... In het introfilmpje van elke eigen gemaakte videocompilatie zie je een reeks spectaculaire wagens passeren, welgeteld vier. Wie zit er aan het stuur van elke wagen, in welke rally en in welk jaar? Eén van de vier antwoorden kan bijvoorbeeld zijn 'Freddy Loix - Ypres Westhoek Rally 2005'. U stuurt uw antwoord naar info@shakedown.be, de vijf snelste personen met het juiste antwoord winnen een kaart. De wedstrijd loopt tot woensdagavond 10 mei!

04.05.06 ::  Patrick Schrooten opnieuw van de partij in Bocholt
Patrick Schrooten maakte in de afgelopen Hemicuda Rally een zwarte sortie met zijn Opel Manta. De wagen is ondertussen hersteld en klaar voor het seizoen 2006, dat voor Patrick van start gaat in de Sezoensrally van Bocholt op 20 mei. "De Manta is terug volledig is hersteld van het ongeval in de Hemicuda. We hebben weer een nieuwe sterke moter van 210 pk van Kronenburg Motorsport. Ikzelf kijk uit naar de eerste wedstrijd in Bocholt om de Manta aan de tand te voelen. Ik zal er zeker van genieten maar de toeschouwers ook!"

Binnenkort verschijnt de eerste info over de Sezoensrally op www.sezoensrally.be.

01.05.06 ::  Rallye de Wallonie: Tsjoen voor de vijfde keer
Pieter Tsjoen heeft voor de vijfde keer de Rallye de Wallonie gewonnen. Hij had met zijn Ford Focus WRC bijna vijf minuten voorsprong op Xavier Bouche (Skoda Octavia WRC), die meermaals pech kende. Larry Cols pakte de derde plaats met een Lancer Evo 7 groep A, voor Deferm en Colsoul, winnaar in groep N. Maertens was de snelste bij de Historics, Burton bij de C2's en Auquier bij de Fiesta's.

Nadat hij zaterdag al twee minuten voorsprong bijeengereden had, kon Tsjoen zondag beginnen controleren. Een taak die nog vergemakkelijkt werd toen zijn dichste concurrent, Xavier Bouche, even van de baan ging, lek reed en vervolgens enkele proeven moest afwerken met een beschadigd venster nadat zijn motorkap openklapte. Uiteindelijk won Tsjoen met 4'37" voorsprong, na 18 scratches op 21 KP's. Het was al zijn vijfde zege in Namen (2001, 2003, 2004, 2005 en 2006), waarmee hij het record van Robert Droogmans evenaart.

 

Achter het kopduo lag een mooie strijd voor de derde plaats in het verschiet, aangezien Cols zaterdagavond slechts 4 tellen voorsprong had op Van Parijs. Door een foutje van zijn co reed Van Parijs echter een rondje te weinig op de showproef van Malonne, zodat die daar de forfaitaire tijd van 13' kreeg en terugviel in het klassement. Cols reed zo onbedreigd naar de derde plaats, 32" voor Hubert Deferm, vierde na een anonieme wedstrijd met zijn Impreza WRC '99.

Door het wegvallen van Snijers op de slotdag (ophanging) ging de vijfde plek naar Bob Colsoul, winnaar in een groep N na een spannende strijd met Steve Matterne. Op zaterdag werden beiden verrast door Kris Princen, die de leiding had in de standaardklasse tot hij even van de baan ging (foto). De Clio-rijder eindigde toch nog 9de, net achter GT-piloten Van Woensel en Van Parijs. Door de opgave van Alexandre Romain (Polo S1600, sortie) kwam Eric Cunin nog de top-10 binnen met zijn Lancer Evo 7.

 

Drie minuten achter A6-winnaar Busin (Polo S1600, 11de) won Caren Burton de derde manche van de RACB Rally Cup. Hij had 17" voorsprong op Croes en 22" op Servais en Lauwaert. In de Fiesta Sporting Trophy ging de zege naar Raphaël Auquier, nadat Cédric Clement zondagmorgen moest opgeven. Bert Coene, de winnaar van de manche in Tielt, werd tweede, voor Fiesta-debutanten Tuteleers en Nijs. Journalist Marc Lacroix reed buiten competitie, maar liet wel enkele besttijden noteren en eindigde algemeen net voor Coene.

De overwinning bij de Historics ging in extremis naar Marc Maertens (Ascona 400). Hij kon profiteren van de opgave van Olivier Tanghe (Porsche) en het minutenverlies van Geert Vandoorne in de voorlaatste proef. Vandoorne werd nog derde Historic, achter de Talbot van Stinger en voor Bergsteyn (Kadett), Calcoen (Cortina), Derez (BMW) en Debyser (Ascona).

:: Uitslagen
:: Foto's: Carl Daems - Frans Bonte - Nikolaas Noyez

Bekijk hier het nieuwsarchief