[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

31.10.06 ::  Condroz: Nieuws van de dag
:: Vandaag was het de beurt aan Bruno Thiry om zijn wapen voor komend weekend te testen. 'Moustic' zette de Peugeot 307 WRC van BSA op punt. Juha Bos was erbij en zorgde voor deze foto's. Na Thiry was het de beurt aan Renaud Verreydt, die de pas aangekochte BMW M3 van Claudie Tanghe kwam proefrijden. Een combinatie die zeker en vast voor spektakel zal zorgen! Getuige ook dit filmpje aan de hand van John Michiels.

:: Ook het team rond Smal Product organiseerde vandaag een shakedown. Het team zet een Lancer Evo 8 groep N in voor Flagothier/Droeven, een Evo 7 groep A voor Duez/Delmelle en een Evo 6 groep N voor de Ruandezen Davite/Israël. Bekijk hier enkele foto's.

:: Lees op www.cvwrallysport.be hoe Chris Van Woensel vooruitkijkt op de Condroz. De Nissan-rijder kan dit weekend de titel behalen in GT en heeft daarvoor genoeg aan een tweede plaats als Timothy Van Parijs (Porsche 911 GT3) wint.

30.10.06 ::  Condroz: Nieuws van de dag
:: Aan de soap rond Patrick Snijers lijkt een slecht einde te komen. Eerst moest forfait worden gegeven door een gebrek aan budget. Uiteindelijk bleek de zaak dan toch geklonken... tot First Motorsport, die de Fabia WRC zou leveren, vandaag laat weten dat ze het duo Snijers-Delmelle geen optimale service kunnen garanderen... Aldus opnieuw Turbo Magazine, waar piloot en co-piloot erg ontgoocheld reageren. Afgezien van een last-minute wijziging zien we 'de Lange' dus niet aan de start in Hoei.

:: Freddy Loix kon vandaag opnieuw de VW Polo Super 2000 aan de tand voelen. Bekijk hier de fotoreeks van Juha Bos. Deze week volgen nog meer foto's van diverse testen.

:: Ondertussen is ook de genummerde deelnemerlijst bekend. Uit principe publiceren we die niet helemaal maar we geven de nummers van enkele Vlamingen verder in het startveld mee: 34.Lauwaert - 35.Beauprez - 46.Nijs - 49.Coene - 54.Dekoninck - 55.Depuydt - 56.De Keyser - 62.Hermans - 70.Prinzie - 92.Van Kemmel - 93.Vantieghem - 94.Maertens - 96.Perneel - 97.Monnens - 99.Vleminckx - 100.Hosten - 109.Vanmarcke - 110.Derynck - 111.Deblieck - 118.Verhaeghe - 128.Priem - 134.Demeire - 142.Vercruysse - 150.Ruyssen - 163.Vanslembrouck

29.10.06 ::  Condroz: Patrick Snijers dan toch aan de start
Patrick Snijers komt dan toch aan de start van de Condroz Rally, zo meldt Turbo Magazine, dat vrijdag nog het forfait van de Alkenaar bekend maakte. Zaterdag raakte de zaak in enkele uren dan toch rond, zodat men vandaag nog kon gaan verkennen. De Skoda Fabia WRC, die in de loop van de week zal worden getest, arriveert morgen in België.

28.10.06 ::  Condroz: De 307 WRC van Bruno Thiry
Deze foto toont hoe de Peugeot 307 WRC van Bruno Thiry er voor de komende Condroz Rally zal uitzien. Thiry en co Renaud Jamoul kunnen de wagen van BSA aan de start brengen door steun van Peugeot België en Total. Ondertussen zijn ook de eerste startnummers bekend geraakt. Loix (VW Polo S2000) gaat als eerste van start, gevolgd door Solowow (Clio S1600), die zijn startpositie dankt aan zijn FIA B-statuut. Zij worden gevolgd door de drie grote favorieten: Duval (°3, Fabia WRC), Tsjoen (4°, Focus WRC) en Thiry (5°, 307 WRC). Loix werkte vandaag trouwens een test af met de Polo Super 2000. Photos-motorsport.be was erbij en zorgde voor dit filmpje.

28.10.06 ::  Voorlopige rallykalender 2007
De voorlopige rallykalender voor 2007 is bekend. De data van de BK-proeven werden al bekend gemaakt, nu doet ook de voorlopige VAS-kalender de ronde. Het regionale seizoen vat iets later aan, met de RS van Moorslede op 18 maart, de week erop gevolgd door de Rally van Sint-Truiden. In 2007 doet met de Short Rally van Oostrozebeke (3 juni) een nieuwe wedstrijd zijn intrede. De organisatie, met Johan De Raeve en Dirk Vermeirsch als spilfiguren, hebben twee mooie proeven van +/- 10 km uitgestippeld.

Bekijk hier de voorlopige (!) kalender voor 2007 met alle data van wedstrijden in WK, BK, Nederland, VAS rally-rallysprint, ASAF rally-rallysprint, VAS-rittensport, kart -en rallycross.

27.10.06 ::  Condroz: Patrick Snijers niet aan de start
Patrick Snijers zal niet aan de start verschijnen van de komende Condroz Rally. 'De Lange' had zich in extremis ingeschreven met een Skoda Fabia WRC, maar was nog volop op zoek naar budget. Zoals verwacht is de geldkwestie de aanleiding van zijn forfait. Snijers en co Jean-Pierre Delmelle zouden nog 9.000 € tekort komen. Jammer, want de achtvoudige Condroz-winnaar had ongetwijfeld een mooie strijd kunnen leveren met Duval, Thiry en Tsjoen.

:: Bron: www.turbomagazine.be

24.10.06 ::  Franky Boulat VAS-kampioen in Divisie 4
Franky Boulat verzekerde zich zondag in Sombreffe van zijn vierde opeenvolgende VAS-titel. Met nog één wedstrijd te gaan in het rallykampioenschap, de Hemicuda Rally, kan Boulat niet meer bijgehaald worden door dichtste belager Vermeulen.

Franky: "Na Sombreffe is het zekerheid geworden ..... we zijn voor de 4de keer op rij en voor de 1ste met de Astra Algemeen VAS Kampioen Rally geworden ! Na de mechanische pech in TBR hebben we de wagen tijdig kunnen herstellen om deel te kunnen nemen aan de Rally van Sombreffe. Deze wedstijd kan traditie-trouw rekenen op een zeer sterk startveld met verschillende nationale toppers. Ondanks een lekke band op KP 3 en een verlies van ongeveer 40" zijn we toch op een 4de plaats algemeen, als 3de in divisie 4 en als eerste in de klasse gefinished. Dit goede resultaat met een boel kampioenschapspunten bracht ons meteen de mathematische zekerheid van algemeen VAS Rally Kampioen 2006 (voor de 4de keer op rij) ! Dit is een zeer grote voldoening voor het ganse team. We hebben afgelopen winter allemaal keihard gewerkt om de Astra klaar te krijgen. Dankzij het precieze en betrouwbare werk van allen is de auto tijdig klaargeraakt ! Vooral de servicemensen moeten bedankt worden om altijd bereid te zijn te helpen en om telkens alle problemen weer op te lossen."

In Div 3-2-1 (straatbanden) is de strijd nog niet beslecht. Daar moeten Spilstyns, Buntinx en Dewitte nog uitvechten wie kampioen wordt. Ook in het rallysprintkampioenschap is er met de MCE Rallysprint in Zolder nog één manche te gaan. Ook daar maakt Buntinx nog kans op de titel in Div 3-2-1, terwijl in Div 4 Ronny Declerck (ex-aequo op kop met Tom Debergh maar één resultaat meer) de beste papieren heeft. Het Historic-kampioenschap (Div 5) heeft nog Hemicuda èn Zolder op het programma staan. Koen Verhaeghe leidt voor Geert Truyaert.

Alle tussenstanden zijn te raadplegen op www.vas.be.

23.10.06 ::  Arjen De Koning wint Rallye de Sombreffe
Arjen De Koning heeft gisteren de Rallye de Sombreffe op zijn naam geschreven. De Mitsubishi-rijder had al vroeg vrij spel na de opgave (sortie) van Hubert Deferm. Uiteindelijk was de Nederlander van het Paradigit-team bijna anderhalve minuut sneller dan Wim Alaerts (Subaru Impreza). De derde plaats in Div 4 ging naar Franky Boulat (Astra), voor Noortje Van Gennip (Lancer Evo 6) en Kristof Vermeulen (Corsa). In Div 3-2-1 ging de zege naar Eric Moulin, derde algemeen met zijn Astra, voor Horgnies (BMW M3) en Verstaen (Corsa).

:: Uitslag
:: Foto's Juha Bos

16.10.06 ::  Gratis naar de Hemicuda Rally
Het einde van het rallyseizoen nadert met rasse schreden. Op 12 november wordt in Koekelare de Hemicuda Rally verreden, de laatste Vlaamse rally van 2006. AC Hemicuda geeft terug 10 gratis tickets weg. Om deel te nemen volstaat het om vóór 8 november 2006 een e-mail te sturen aan jpvanoverbeke@scarlet.be. De titel van je e-mail bevat “Hemicuda - Gratis”. Vergeet ook niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Tien winnaars van telkens één algemene inkomkaart en een programmakaart worden op vrijdag 10 november 2006 op de hoogte gebracht. Wie niet bij de gelukkigen is kan uiteindelijk voor amper 10 EUR een hele dag van het rallyspektakel genieten.

Alle info over de Hemicuda Rally op www.hemicuda.be.

15.10.06 ::  Peter Desmet wint TBR Rally
Peter Desmet heeft voor de tweede opeenvolgende keer de TBR Rally gewonnen. Met zijn Toyota Corolla WRC had hij 1'29" voorsprong op Paul Lietaer, die lek reed met de DMS-Corolla. Didier Duquesne, de derde Corolla WRC-rijder, finishte derde op 1'42". De Lancers van Pyck en Dekoninck maakten de top-5 rond. In Div 3-2-1 won Patrick Vandeputte (Civic), Frankie Geldhof (Ascona) was de beste bij de VAS-Historics.

De TBR Rally mocht uitpakken met drie Corolla's WRC, die natuurlijk op alle aandacht konden rekenen. Zoals verwacht nam Peter Desmet de beste start met zijn 'full spec' Corolla. Paul Lietaer volgde na de eerste ronde op 16", ondanks een gebrekkige moraal, opgelopen na een sortie tijdens een laatste test met de wagen zaterdagmorgen. Didier Duquesne, die de derde WRC bestuurde, paste zich snel aan en stond derde op 36". De hierarchie bleef behouden, tot de Polle op KP 7 lek reed en een minuut verloor. Met 36" achterstand op Duquesne kon de inhaalrace beginnen. Dankzij enkele scratches kon Lietaer nog voorbij de Kortrijkzaan raken. Peter Desmet kon ondertussen controleren en behaalde uiteindelijk met 1'29" voorsprong zijn tweede opeenvolgende TBR-zege.

 

Achter de WRC's was Franky Boulat (Astra) lang de andere 4x4's te snel af, tot hij op KP 11 moest opgeven. Thierry Dekoninck (Lancer Evo 7) nam de vierde plaats over, maar die verloor hij in extremis aan Filip Pyck (Lancer Evo 6) als gevolg van een schuiver op een oliespoor. De zesde plaats ging naar thuisrijder Xavier Alliet en zijn 'good-old' BMW M3. Al even spectaculair was de Sierra Cosworth van Dirk Vermeirsch, zevende na een sterke slotfase. Hij klopte teamgenoot Bert Cornelis (Escort Cosworth), voor eerst sinds lang eens pechloos, met 5". Na de opgave van Boulat finishte Kristof Vermeulen als negende en tevens eerste F2 en kampioenschapsrijder. De Corsa-rijder bleef net de Lancer van de Fransman Colpaert voor.

 

In Div 3-2-1 was de zege voor Patrick Vandeputte (Honda Civic, 32ste). Hij haalde het met een halve minuut van Sven Holsbeeks (Kadett) en een minuut van Jo Vandenabeele (Corolla). Yuri Vandewalle (Peugeot 106) en Hein Dewitte (VW Golf) vervolledigden de top-5. Jan Czech (Mini, 40ste) was de snelste bij de Historics, voor Geldhof (Ascona) en Ver Eecke (Escort).

:: Uiitslagen
:: Foto's: Koen Demeyere
:: Foto's/video's in de loop van de week on-line.
:: Teams mogen altijd hun verslag/reactie doormailen naar info@shakedown.be.

11.10.06 ::  Voorbeschouwing 26ste TBR Rally
Met de TBR Rally van komende zondag gaat de finale van het VAS-kampioenschap in. De Roeselaarse klassieker mag terug rekenen op een uitmuntend startveld, met maar liefst drie Toyota Corolla WRC's aan de start. Peter Desmet, de winnaar van vorig jaar, zal in het zijn 'full-spec' exemplaar opnemen tegen 'Mister TBR' Paul Lietaer, die debuteert met de wagen van DMS.

De Polle opnieuw in een 4x4
Drie WRC's op de deelnemerslijst, zelfs op nationaal niveau dromen ze ervan. De TBR 'Memorial Guido Loosvelt' mag drie Corolla's verwelkomen, met aan het stuur respectievelijk Peter Desmet, Paul Lietaer en Didier Duquesne. Desmet heeft alvast de beste wagen en de meeste Corolla-ervaring. Zijn naaste concurrent wordt ongetwijfeld Paul Lietaer, die debuteert met de Corolla van DMS (Paul Devos). De Polle heeft jarenlang met een 4x4 gereden zodat de aanpassingsperiode wellicht van korte duur zal zijn. Afwachten of 'The Best in the West' een 12de TBR-zege kan boeken, na 8 overwinningen in de rally en 3 in de vroegere Sprint van Hooglede. Ook Didier Duquesne debuteert met een Corolla WRC, de tweede wagen van Peter Desmet, maar hij heeft totaal geen 4x4-ervaring.
Andere snelle 4x4's zijn in handen van Pyck (Lancer Evo 6), Dekoninck (Lancer Evo 7), Dekeersgieter (Celica 4WD), Cornelis (Sierra Cosworth) en de Fransmannen Deheegher (Lancer Evo 7) en Colpaert (Lancer Evo 6). Zij mogen het opnemen tegen de BMW's van oa. Alliet, Leune, Prinzie en Ceenaeme. VAS-rijders Boulat (Astra) en Vermeulen (Corsa) zullen in hun F2-strijd rekening moeten houden met oa. Pyck (Mégane), Van Lancker (Astra), Coulembier (Puma S1600), Monnens (Focus Kit Car), Beernaert (106),... Vandoorne (Escort MK I), Deleersnijder (Manta), Lyphout (Kadett), Vermeirsch (Sierra),... komen de eer van de achterwielaangedreven wagens verdedigen. Bemerk ook de komst van drie Fiesta's uit de Trophy (Coene, Derynck en Priem) en het debuut van Stijn Vandenberghe met de ex-Dejonghe 106. Aangezien hij niet meer in Div 3-2-1 uitkomt en ook Timothy Alliet naar Div 4 is verhuisd mogen we bij de wagens op straatbanden een open strijd verwachten. Met Vandenabeele, Buntinx, Vandeputte, Samyn, Spilstyns,... zijn de favorieten talrijk. (deelnemerslijst)

Timing & Parcours
Het parcours van de 26ste TBR Rally bestaat terug uit 4 KP's, die elk viermaal verreden worden. De KP's De Zilten, Moorslede en Rumbeke bleven onveranderd, KP Oekene is sterk gewijzigd. Zo wordt de start gegeven aan café 'De Groene Dreve'. (timing)

Rallycentrum & Servicezone
Het podium en wagenpark zijn gelegen op de parking van de Expohallen in Roeselare. De technische controle op zaterdag gaat door bij Sunoco, Noordkaai 8 te Izegem, vanaf 14u.

:: Rallyradio via Topradio Westhoek op 105.0 FM vanaf 14u.
:: Live resultaten via deze link.
:: Verdere info: www.rallytbr.com.

11.10.06 ::  Condroz: François Duval met Skoda Fabia WRC
De deelnemerslijst voor de komende Condroz Rally begint er steeds beter uit te zien. Dat Tsjoen (Focus WRC), Thiry (307 WRC) en normaal gezien ook Loix (VW Polo S2000) aan de start komen was al bekend. Nu is ook zekerheid over de deelname van François Duval. Onze Belgische trots in het WK komt naar Hoei met de vertrouwde Skoda Fabia WRC van First Motorsport. Hubert Deferm zal ook terug van de partij zijn met zijn Subaru Impreza WRC '99, samen met - naar alle waarschijnlijkheid - de Rexteam-Octavia WRC voor Vandewauwer of Bouche. De organisatie heeft ook contacten met enkele mogelijke buitenlandse deelnemers: Wevers (Corolla WRC), Jones (Impreza WRC), Van Eldik (Impreza WRC) en Poulsen (Corolla WRC).

Vierwielaangedreven wagens zijn er ook voor Duez, Van Hoof en De Koning (allen Mitsu groep A) en groep N-favorieten Cols, Colsoul en Munster. In Super 1600 zet René Georges drie Polo's in voor Busin, Berwaert (met een geëvolueerde M2000-versie) en de Pool Kakuszi. De Clio's van Solowow en De Winkel worden ook aan de start verwacht, en misschien zien we Gilles Schammel terug aan het stuur van de Floral-Fiesta. Geen S1600 maar wel een Citroën C2 R2 voor de poulain van Colin McRae, Kris Meeke, die wel eens voor de verrasing zou kunnen zorgen. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nog de wagens uit RMS, GT en groep H. Met de BMW's van oa. Verreydt, Molle en Boelens, de Porsches van Van Parijs en Schmelcher, de Nissan van Van Woensel en de Historics van Vanmarcke, Vantieghem,... zal het spektakel nooit ver zoek zijn.

De 33ste editie van de Condroz bestaat uit 24 KP's (12 verschillende) waarvan Wanze-Marneffe (28,77 km) en Engis-Strée (20,47 km) de scherprechters zullen worden. Nieuw dit jaar is dat de jump van Vierset terug is. In totaal staan 274,14 km KP op het programa.

Alle verdere info en voorlopige deelnemerslijst op www.condrozrally.be.

10.10.06 ::  Condroz: Freddy Loix met VW Polo Super 2000
Freddy Loix gaat in de komende Condroz Rally (5-6 november) van start met een Volkswagen Polo Super 2000, zo meldt Turbo Magazine. Fast Freddy trekt volgende week maandag samen met René Georges naar Zuid-Afrika om er de wagen te testen. Indien positief bevonden zullen Loix en co Robin Buysmans voor een Europese première zorgen in Hoei. René Georges wordt trouwens de officiële verdeler (import, verdeling en ontwikkeling) van de VW Polo S2000 'Tarmac' in Europa, behalve dan voor Italië, Groot-Brittannië en Duitsland.

09.10.06 ::  Drie Corolla's WRC in 26ste TBR Rally
Komende zondag gaat in en rond Roeselare de 26ste TBR Rally door. Deze klassieker op de VAS-kalender kan terug op een uitstekend deelnemersveld rekenen. Dit keer staan maar liefst drie WRC's aan de start. Peter Desmet, de winnaar van vorig jaar, neemt terug deel met zijn nieuwe full-spec Corolla. Zijn vroegere Corolla is in handen van Didier Duquesne, de Kortrijkzaan die al mooie dingen liet zien in zijn BMW Compact en vooral de Seys-Clio. Een derde Corolla is voor niemand minder dan Paul Lietaer, die sinds lang nog eens een moderne 4x4 bestuurt. Slaagt de Polle erin om een 12de TBR-zege te behalen, samen met de nodige dosis spektakel?
De WRC's hoeven alvast weinig tegenstand te verwachten. Zo komt Andy Lefevere, wiens BMW nog altijd te koop staat, niet aan de start. Wel aanwezig: de Lancers van Dekoninck, Pyck, Colpaert en Deheegher, de BMW's van Alliet, Leune, Prinzie en Ceenaeme, de Opels van Boulat, Vermeulen, Deleersnijder en Lyphout, de Fords van Coulembier, Cornelis, Priem, Coene en Derynck,...

:: Deelnemerlijst

02.10.06 ::  Rally van Haspengouw: Opnieuw Pieter Tsjoen
Pieter Tsjoen heeft zoals verwacht de Rally van Haspengouw gewonnen. Marc Turrion (Lancer) werd mooi tweede, na pech van Deferm (Subaru) en Van Parijs (Porsche). Pascal Smets (Subaru) werd derde bij zijn comeback, voor Deferm en Van Woensel. Vandoorne was snelste Historic, Burton snelste C2 en Deblieck won in de Fiesta Trophy. Wim Alaerts was de beste in het RACB Rally Criterium voor Vermeulen en Boulat.

Om zeker te zijn van de Belgische titel moest Pieter Tsjoen wel aan de start komen in de Rally van Haspengouw. Goed voor het spektakel, maar de spanning was hiermee wel ver zoek. Tsjoen reed zonder tegenstand naar zijn vierde seizoenszege, waardoor hij zo goed als zeker is van de titel. De Focus-rijder kan in elk geval met een gerust gevoel naar de Condroz, waar de tegenstand ongetwijfeld een stuk sterker zal zijn.

Achter Tsjoen bezetten Hubert Deferm en Timothy Van Parijs lang de resterende podiumplaatsen. Deferm lag tweede met 18" voorsprong op Van Parijs, toen hij op KP 7 lek reed en twee minuten verloor. Even later was het de beurt aan Van Parijs, toen de Porsche op het onverhard van Heers af te rekenen kreeg met twee lekke achterbanden. Samen met 1'20" straftijd eindigde Van Parijs daardoor pas negende. De tweede plaats ging zo onverhoopt naar Marc Turrion. Een schitterend resultaat voor de Lancer-piloot uit Tienen, die al wat tegenslagen kende dit seizoen. De derde plaats, op 17" van Turrion, was voor Pascal Smets, die sterk voor de dag kwam bij zijn comeback met de BMA-Subaru gr N.

 

Na zijn tijdsverlies strandde Deferm nog op de vierde plek, gevolgd door Chris Van Woensel, die met zijn Nissan 350Z het GT-kampioenschap blijft aanvoeren. Paul Allerts (Toyota Celica 4WD) pakte in de laatste proef nog de zesde plaats over van Phil Nijs (Subaru Impreza WRX), tweede in groep N. Nijs had ook maar 9" bonus op klasse- en merkgenoot Frederik De Keyser. De top-10 werd afgesloten door Caren Burton, de snelste in de RACB Rally Cup. Door de opgaves van Lauwaert (benzinetank lek) en Croes (versnellingsbak) belooft de slotmanche in de Condroz extra spannend te worden.

In de Fiesta Sporting Trophy daarentegen is de kampioen al gekend: Bert Coene. De manche werd gewonnen door Marc Deblieck, voor Derynck en Coene. Aanvankelijk zaten ook Auquier en Tuteleers mee voorin, maar zij moesten aan de kant met mechanische pech. Verstraete en debutant Priem reden hun ophanging stuk in een koord.
Bij de Historics ging de zege naar Geert Vandoorne (Escort MK I), die op KP 6 de leiding overnam toen Beauprez (Porsche) moest opgeven.

 

De Rally van Haspengouw telde ook mee voor het RACB Rally Criterium, waarin een 40-tal wagens de start namen. Stefan Van Craenenbroeck was met zijn Lancer de snelste starter, tot hij op KP 4 opgaf en Wim Alaerts (Subaru) het commando overnam. Alaerts haalde het na 8 KP's met 32" van Kristof Vermeulen (Corsa). Franky Boulat (Astra), leider in het Div 4-kampioenschap, finishte als derde op 1'03". Vanlaer (Lancer) en Ceenaeme (BMW) maakten de top-5 compleet. Thuisrijder Wilmots (R5 Turbo) finishte zesde en ging net Cédric Pirotte (Peugeot 205) vooraf. Pirotte, samen met nog vijf anderen leider in het Criterium, pakte hierdoor 3 punten, maar de eerste Criterium-titel gaat uiteindelijk naar Wim Alaerts, voor Boulat en Pirotte. Streekrijder Diels (Manta), Langenakens (Saxo) en Conard (R5 Turbo) maakten de top-10 compleet.

:: Uitslagen
:: Foto's: Koen Demeyere - Carl Daems
:: Deelnemers mogen altijd hun reactie/wedstrijdverslag doormailen naarinfo@shakedown.be.

Bekijk hier het nieuwsarchief