Archief: Nieuws Varia

De carrière van Snijers op Canvas
Eén week nadat kijkend Vlaanderen de ontknoping van het Europees Kampioenschap Rally live kon meemaken op Canvas in "Sportpaleis" biedt Canvas u nog meer autosport.

Aanstaande zondag 23 november omstreeks 16.00 u kan u namelijk naar een 20 minuten durende reportage kijken over de carriere van Patrick Snijers. Snijers viert dit jaar zijn zilveren jubileum in de autosport en dat laat Canvas niet zomaar voorbij gaan.

Aan de hand van archiefbeelden van eind jaren '70 tot en met de Condroz van vorig weekend maakte Sammy Neyrinck een mooi werkstuk over "de lange van Alken". Uiteraard komt Patrick Snijers zelf aan het woord maar ook zijn strijdmakkers van toen. Samen met Robert Droogmans en Marc Duez was hij één van de musketiers ! Robert Droogmans, Marc Duez, vader Willy Snijers en natuurlijk zijn jarenlange co-rijder Dany Colebunders, allemaal komen ze aan het woord.

Niet te missen dus ! Stem daarom zondag af op Canvas !

Bron: persbericht VRT sport

Problemen met de server
Alle updates van vorig weekend waren maandag plots verdwenen. Oorzaak waren werken aan de server dit weekend, waarbij het nieuwe inlognummer ons niet werd meegegeven en de hele week niet kunnen updaten. De werken zorgen er wel voor dat de server nu nog sneller zou moeten functioneren. Alles is nu terug in orde. Onze excuses voor de ongemakken!

Tom Cooman met Peugeot 106 Kit Car
Tom Cooman was dit jaar actief met een gele Honda Civic, waarmee hij enkele mooie resultaten behaalde. In 2004 gaat de talentvolle Mellenaar een stap hogerop. TOCO Racing kocht een Peugeot 106 Kit Car aan waarmee het team volgend jaar het Belgisch kampioenschap zal afwerken. De wagen heeft een Crabot 6-bak en zo'n 180 pk onder de motorkap. Meer info op de website van het team, die binnenkort een grondige vernieuwing zal ondergaan.

Nieuws uit eigen huis
Vanaf vandaag staat er een nieuwe sponsor op de site: ID Lettering, hèt bedrijf voor het beletteren van uw rallywagen, servicewagen, bedrijfsvoertuig,... ID Lettering sponsort onze stickers, reeds te zien op de wagens van Lietaer, Vancampenhoudt, Louies, Hosten, Vancoillie, SVD, Bosmans, Dobbelaere, Neyrinck, Declerck, Bostyn, Seys, Denys, Samyn,... Aan allen bedankt om ons te steunen!

Yatri, het vroegere Jortek, sponsort nog altijd onze hosting en biedt ons voor volgend jaar 250 MB aan. Hierdoor zullen er heel wat meer filmpjes op de site te zien zijn! Aan het einde van het seizoen kan er een CD-rom met de beste filmpjes van 2002 en 2003 besteld worden.

Mecopol, een derde sponsor, verschijnt binnenkort op de site. Het machinebouwbedrijf sponsort onze T-shirts, die deze zomer reeds op enkele rally's te zien waren. Wie wil kan zich een exemplaar aanschaffen voor de prijs van 6 €, verkrijgbaar in maten M, L en binnenkort ook XL. Foto: voorzijde / achterzijde. Bestellen kan via e-mail.

Nieuwe website Kris Princen
Kris Princen heeft een nieuwe website, te bezoeken op volgende link: www.rkp.be. De eerstvolgende rally van Princen wordt de Condroz en dit met de nieuwe Renault Clio Ragnotti.

Verslag Mecopol Shakedown Racing
Het Mecopol Shakedown Racing Team was vandaag in actie te zien in de autocross van Middelkerke. Arne (BMW) kende weinig of geen problemen met zijn wagen en combineerde een goed eindresultaat (vierde) met spektakel. Ewoud reed het voor het eerst met de 2-liter in zijn Kadett. Een koprol in de tweede reeks kostte hem een podiumplaats.

Ries Huisman overleden
De Nederlandse rallyrijder Ries Huisman is donderdag overleden. Huisman stond bekend als zaakvoerder van het schokdemperbedrijf Proflex. In België was hij vaak in actie te zien met zijn Escort en later ook Mitsubishi. Veel sterkte aan de familie van Ries in deze moeilijke periode.

Rescue & Extraction for Drivers
RED (Rescue & Extraction for Drivers) staan in voor de hulpverlening op alle gemotoriseerde sportevenementen, hun bestaan is dan ook zeer belangrijk! Op zaterdag 22 november van 9 tot 17u wordt in de Stadsschouwburg van Tienen voordrachten georganiseerd (in totaal 23) met vier grote thema's (volledig programma rond 15 september):
1. verantwoordelijkheden op medisch vlak
2. extractiemethoden
3. en als het noodlot toeslaat
4. de toekomst van de medische dienst

Doelgroep: dokters - verpleegkundigen - hulpverleners - organisatoren - piloten
Inschrijving: nog niet bepaald (wordt later meegedeeld)

Website ADT Rallysport
ADT Rallysport, het team van Peter Hollevoet en Stijn Bonny met de R5 GT Turbo, heeft nu ook een website: www.adt-rallysport.tk, zeker een bezoek waard!
Surf ook eens naar www.pro-pulsion.net.ms, dit is de beginpagina voor drie websites, namelijk die van BMW-rijder Laurent Molle, Jean-Pol Molle en Olivier Roulez.

Problemen met servers en e-mail
Wegens een overvolle mailbox zijn er mogelijk problemen met het ontvangen en versturen van e-mails. Wie ons onlangs een mail stuurde en nog geen antwoord kreeg, gelieve deze mail (zonder bijlage) nog eens te versturen naar dhulstertje@hotmail.com.
Door de verandering van Planet naar Scarlet wijzigde onze serverruimte voor filmpjes plots van van 50 naar 20 MB waardoor we momenteel slechts weinig filmpjes kunnen aanbieden. De filmpjes van Ieper werd massaal gedownload zodat ook server Jortek hieronder leed met als gevolg een te hoge traffiek. Dit is ook de reden waarom het filmpje van Verbeke in Ettelgem het niet deed. Nu is het wel beschikbaar, je kan het hier bekijken!

Even geen updates meer
De webmaster is een eindje afwezig en ook de vervanger is niet vrij zodat Shakedown het even zonder updates moet stellen. We zijn terug op 31 juli. De filmpjes van Ettelgem staan al on-line maar wegens tijdsgebrek en problemen met de servers is er geen uitgebreide pagina filmpjes.

Website Paul Lietaer
Na een rallycarrière van meer dan 25 jaar heeft Paul Lietaer nu ook zijn eigen website: www.paullietaer.tk. Op de site zijn zo'n 170 foto's te vinden van 1977 tot nu samen met het indrukwekkende palmares, wedstrijdverslagen, filmpjes, links,...

Bruyneel wint BHV Expo Groep Rally
Dominique Bruyneel heeft in het Nederlandse Roosendaal de BHV Expo Groep Rally op zijn naam geschreven. Erik Wevers leek met zijn nieuwe Toyota Corolla WRC goed op weg naar de zege maar ging met een bonus van 2' van de baan. Eerste deelname in Nederland van Bruyneel en meteen een zege, ondanks problemen met de voorwielaandrijving op het einde. De Celica-piloot doet tevens een schitterende zaak in de BeNeLux Trophy.
Tweede op 21" werd Jan de Winkel met VW Golf IV Kit Car, onlangs nog knap zesde in Ieper. Het Belgische feest werd compleet door de derde plaats van Xavier Bouche en de Historic-zege van Edwin Degeyter. Paul Lietaer gaf forfait, blijkbaar raakte de BMW M3 niet tijdig klaar. Hij start wel in de RS van Ettelgem van volgende zondag.

Uitslag Rallye Charlemagne
De uitslag van de Rallye Charlemagne is hier te vinden. Winnaar werd Karl-Age Jensen in een Lancer Evo 7. Opmerkelijke prestatie van Melissa Debackere: 10de algemeen op haar 19de verjaardag!

Verslag Mecopol Shakedown Racing
Arne (BMW) werkte zijn eerste autocross af met de BMW pick-up (voorlopig nog zonder Shakedown.be maar dit komt nog!). De eerste twee reeksen verliepen vlot (7de & 4de plaats), in het begin van de derde ronde viel de wagen stil (toen 3de) om een nog onbekende reden. Toch werd getoond dat de wagen potentieel heeft, al bij al een geslaagd debuut.
Ewoud (Opel) had op het einde wat last met de koppeling en reed vooral een goede derde reeks.
Vrijdag foto's (ook van andere piloten) on-line!

Deelnemerslijst Rallye Charlemange
Volgend weekend wordt in Maubeuge de Rallye Charlemagne georganiseerd. De deelnemerslijst is er al in en kun je hier raadplegen. Van Belgische zijde komen Peter Desmet (Seat Ibiza Kit Car), Melissa Debackere (Citroën Saxo) en Gregoire Coulembier (Ford Puma Kit Car) aan de start.
Timing:
Donderdag 3 juli: shakedown van 19u tot 23u (Soire-le-Châtaeu)
Vrijdag 4 juli: eerste wedstrijddag van 18u30 tot 1u00 met 2x2 KP's
Zaterdag 5 juli: tweede wedstrijddag van 13u00 tot 22u00 met 3x3 KP's
Met dank aan Geert Grooten

Mecopol Shakedown Racing
Op zondag 6 juli neemt Arne Deburghgraeve deel aan de autocross van Merkem. De wagen waarmee zal gestart worden is een BMW pick-up, die momenteel nog in volle opbouw is. De kas is klaar en zal gedecoreerd worden in de kleuren van de Williams-BMW F1. Naast Mecopol, het machinebouwbedrijf uit Woumen dat binnenkort onze sponsor wordt, zal ook www.shakedown.be op de wagen te zien zijn.
Ewoud Vanhoenacker, broer van Joeni en co-piloot van Michel Rommelaere in de regionale rally's, reed met zijn Opel Kadett al de cross van Moerkerke. Ook hij zal starten in Merkem om er de kleuren van Shakedown te verdedigen.

Foto's RS vd Monteberg (Frans & Robby Bonte)
Deze foto's zijn hier te zien. Deze week komen ook nog foto's van Filip Supply on-line (Monteberg & Bocholt) en ook nog een hele resem foto's van Frans Bonte (Bocholt & RS Zuid-Limburg).
Morgen zullen we de foto's van de shakedown zo snel mogelijk on-line proberen te plaatsten, hetzelfde geldt ook voor de filmpjes. Net als bij de RS van de Monteberg zullen we terug zo'n 30-tal filmpjes van de Ypres Westhoek Rally on-line plaatsen.

Een opvolger voor Eric Louies
Op woensdag 7 mei werd Diëtro Louies geboren, het eerste zoontje van Eric Louies en Ann Deraedt. Van harte gelukwensen aan de trotse ouders!

RS Monteberg: Update deelnemers
De deelnemerslijsten voor de Rallysprint van de Monteberg worden regelmatig geupdate en bevatten nu al heel wat mooie namen. Bij de internationale deelnemers staan al vier WRC's ingeschreven. Gary Midwinter is favoriet voor de overwinning in zijn Subaru Impreza WRC '99. Ook de Engelsman Nicholls is ingeschreven met een Impreza WRC, Worley gaat van start met een Ford Focus WRC Mike Oates was vorig jaar op de Monteberg aanwezig met een ex-Burns Impreza '01. Dit jaar komt hij echter naar Dranouter met een Hyundai Accent WRC Evo 3! Het is de wagen die vorig jaar in de RAC bestuurd werd door Armin Schwarz. Jammergenoeg is nog geen enkele Metro 6R4 ingeschreven, een indrukwekkende Darrian T90 vinden we wel al terug op de voorlopige deelnemerslijst.
Internationaal
Nationaal
Historic

Outdoor-karting door Chiro De Sprokkels Hulste
Nu zondag 4 mei organiseert Chiro De Sprokkels uit Hulste voor de tweede maal een outdoor-karting. Alles vindt plaats op de parking van Supra Bazar te Hulste en dit van 12u tot 18u. Om 10 minuten te karten betaal je 10 euro. Wees er snel bij want de kaarten zijn beperkt! Bestellen kan via dietervermeersch@hotmail.com of (0486)83 22 77. Meer info op www.chirohulste.be.

Shakedown bestaat 1 jaar!
Vandaag (27 april) bestaat Shakedown precies 1 jaar. Gedurende dit eerste levensjaar kende de site gemiddeld 100 bezoekers per dag. De laatste maanden is dit gemiddelde opgelopen tot zo'n 250 bezoekers per dag en dit zonder enige vorm van publiciteit behalve het Internet. Hierbij wil ik iedereen bedanken die mij tijdens dit jaar geholpen of gesteund heeft: collega-webmasters, fotografen, piloten, co-piloten, vrienden en alle andere rallyliefhebbers. Ook wil ik nog speciaal Wim bedanken want zonder hem zou deze site nog nooit zo ver hebben gestaan! Bedankt!

Ronald Leemans wint Rallysprint van Hulst
Gisteren werd net over de Belgische grens de Rallysprint van Hulst afgewerkt. De overwinning was voor Ronald Leemans in een Mitsubishi Lancer Evo 6 groep A. Dirk Boers eindigde als tweede op 1 seconde en dit met de Impreza WRC van Kobus Tuning, de wagen waarmee Stéveny in Hannuit reed. Edwin Abbring werd derde in de ex-Wevers Celica. Joost Kusters eindigde in de Dekeersgieter-Celica als 23ste. Meer info en foto's op www.autos-dekeersgieter.be.

Les Routes du Nord vervangt Rallye des Géants
De vroegere Rallye des Géants zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden maar dan onder de naam 'Les Routes du Nord'. De Noord-Franse wedstrijd is voorzien in het weekend van 14 en 15 februari. Organisatrice Kathy Brulant kon ook nog vertellen dat ook Historics aan de wedstrijd zullen mogen deelnemen. Meer info verschijnt binnenkort in Autonews.

Rocco Theunissen overleden
Rocco Theunissen is gisteren op 30-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Hij verbleef op vakantie in Malta waar hij er donderdag een aanval van hersenvliesonsteking kreeg. Theunissen werd in 2000 en 2002 Belgisch kampioen rally en liet het publiek vaak mooie dingen zien. Twee weken geleden eindigde hij nog vierde in de Boucles de Spa. Veel sterkte aan de familie en vrienden van Rocco in deze moeilijke dagen.

Serverproblemen bij Jortek
Gisteren was Shakedown bijna de hele dag niet beschikbaar. Hostingsfirma Jortek was bezig met een verhuis van de server maar door allerhande problemen duurde dit langer dan het voorziene uur. Hopelijk zijn met deze verhuis nu ook alle andere voorgaande problemen (rare tekens en andere errors) van de baan. Excuseer ons voor de ongemakken.

Davy Vanneste met Saxo Kit Car van Depuydt
Het programma van Davy Vanneste is bekend. De Saxo Challenge werd verkocht in Frankrijk en 'Dazzling Davy' besliste om de Saxo Kit Car van Stef Depuydt te huren voor enkele wedstrijden. Op 3 mei start Vanneste in zijn thuiswedstrijd Wervik, daarna volgen de Ypres Westhoek Rally en de Omloop van Vlaanderen. Ook zal hij de Rally van Famenne (Marche-en-Famenne) rijden met de Opel Ascona van Gunter Monnens. Als laatste zal nog een rallysprint worden afgewerkt met als co-piloot Björn Claeys, die dit zitje als hoofdprijs won in de tombola tvv Davy.
Meer info op www.dazzlingdavy.tk

Deze zomer Belgische 'Race of Champions'?
De geruchten doen de ronde dat er deze zomer een Belgische versie van de 'Race of Champions' zou plaatsvinden. Op een kort parcours zullen de piloten tegen elkaar moeten racen, vergelijkbaar met de Race of Champions op de Canarische eilanden. De deelname van Freddy Loix, François Duval en Bruno Thiry zou al verzekerd zijn. Meer nieuws (plaats, datum) is nog niet bekend maar dit zijn dan ook maar geruchten.
Bron: Het Volk

MCZ Wintercup finale: Eindzege voor Tony Kevers
Tony Kevers is met zijn VW Golf Kit Car eindwinnaar geworden in de MCZ Wintercup. De Xerox Wintercupfinale van afgelopen zondag werd gewonnen door Arjan De Koning met een Mitsubishi Lancer Evo 4, Paradigit-teamgenoot Piet Van Hoof eindigde als tweede op vijf seconden. Eindwinnaar Tony Kevers werd derde.

Eén van de smaakmakers op het circuit van Zolder was het duo Fangio Verbeke/Leo Dekeyser. Ze waren er vooral om de toeschouwers te verwennen met spektakel en om hun mooie Opel Ascona te testen in aanloop van de RS van Moorslede. Dit wordt hun verdere programma voor 2003: 12u van Wervik, Sezoensrally Bocholt, Rally van de Suikerstreek, RS van Ettelgem, RS van Boutersem, 12u van Haspengouw, Hemicuda Rally en de TBR Rally. Daarnaast zullen nog enkele ASAF-wedstrijden worden gereden.

Citroën stelt C2 Kit Car voor
Dit is hem dan, de nieuwe Citroën C2 Kit Car. Citroën stelde deze conceptcar, waarvan de vormgeving al definitief is, onlangs voor in Genève. De wagens is voorzien van een sequentiële zesbak en heeft een 225pk sterke 1600cc-motor.
De C2 wordt de opvolger van de Saxo, deze wagen zal dus vanaf volgend jaar te zien zijn in het Junior WRC en ook in het BK Super 1600. De Saxo Challenge loopt ook ten einde, vanaf 2004 wordt dan met de C2 VTS gereden.

Persbericht Bart Ruyssen & Heikki Lysy
Bart Ruyssen en Heikki Lysy zullen in 2003 een gemengd programma afwerken met een VW Polo 1.4 16v N1. De wagen was al te zien op de Racing & Tuning Show te Ieper. Het team zal starten in de TAC Rally, de 12u van Wervik, de Ypres Westhoek Rally, de Omloop van Vlaanderen en de TBR Rally.

William Devos koopt Toyota Celica GT4 ST205
William heeft de Toyota Celica GT4 ST205 van Ove Pedersen aangekocht. Pedersen werd met deze wagen Deens rallykampioen in 2002. Het is nog niet bekend welk programma Devos met zijn nieuw wapen zal afwerken.

Shakedown.be.tf wordt Shakedown.be
Vanaf nu is Shakedown te bereiken via www.shakedown.be! De oude adressen - www.shakedown.be.tf en www.shakedown.tk - blijven (voorlopig) nog altijd beschikbaar. Ook is er een nieuw e-mailadres, namelijk info@shakedown.be. Wegens een gebrek aan webruimte is er nu ook professionele hosting genomen bij Jortek. Bezoek ook eens hun website.

Website SVD Racing Team on-line
Het team rond piloten Geert Steenkiste en Christophe Desimpel en hun co-piloot Andy Vangheluwe, kortom SVD Racing, heeft nu ook een eigen website. Op www.svd-racing.tk vindt je foto's, verslagen, info over de piloten en de wagen, het verhaal van hun ontstaan... zeker een bezoekje waard!

Racing & Tuning Show groot succes
Dit weekend vond in Ieper de Racing & Tuning Show plaats. Ondanks de weersomstandigheden was de publieke belangstelling zeer groot. Er waren vooral veel tuning cars te bezichtigen maar ook heel wat wagens uit rally en autocross. Een Nederlandse delegatie kwam micropulling-demonstraties geven en er waren ook wedstrijden met telegeleide wagens te zien. Foto's komen begin volgende week on-line.

Autostal Hemicuda organiseert 'Ronde van Vlaanderen'
Op zaterdag 22 februari 2003 zal Autostal Hemicuda voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen organiseren. Voor het eerst in haar bestaan zal de "Ronde" een combinatie worden van een navigatierally, rittensport én regelmatigheidsrally. De route zal ongeveer 210 kilometer lang zijn en voert over fantastische wegen, voornamelijk in het noorden van de provincie West-Vlaanderen. Met het uitzetten van de route is rekening gehouden met het feit dat de wegen zich ook prima laten berijden met oude voertuigen - een ideale gelegenheid dus om de oldtimers warm te rijden voor het komende FIVA Historic Regularity Rallykampioenschap. Aan de hand van bol-pijl situaties en kaartleesopdrachten zullen de equipes moeten trachten om op tijd aan de vele tijd- en stempelcontroles voorbij te komen. De gemiddelde snelheid zal daarbij maximum 36 km/u bedragen. Het evenement wordt georganiseerd onder het toezicht van de Vlaamse Autosportfederatie en komt in aanmerking voor het provinciaal kampioenschap rittensport van West-Vlaanderen. Met uitzondering van rallywagens worden alle auto’s toegelaten. Ervaring is niet vereist: met een meetlatje en een sportieve instelling haalt elk team probleemloos de aankomst. Op tijd inschrijven is echter de boodschap want er worden slechts 90 teams toegelaten tot de start van de wedstrijd. Om 13u start de eerste deelnemer op Camping De Lombarde te Lombardsijde, de aankomst is op dezelfde plaats voorzien om 21u. Om 23u volgt de prijsuitreiking. Meer info & wedstrijdreglement: vzw Autostal Hemicuda, surf naar www.hemicuda.be of mail naar guy.desmet.gd@belgium.agfa.com.

Winnaars inkomkaarten Racing & Tuning Show bekend
De wedstrijd waarbij je 10 gratis inkomkaarten kon winnen voor de Racing & Tuning Show te Ieper is afgelopen. We ontvingen slechts 9 inzendingen! Onder deze 9 formulieren zaten 2 foutieve antwoorden maar deze personen krijgen wel een kaart toegestuurd. De schiftingsvraag kwam er dus niet aan te pas. Hieronder de namen van de 9 gelukkigen:

Bert Verstraete - Krombeke
Steven Ramboer - Ichtegem
Steve Rosseel - Ieper
Thijs Deburghgraeve - Woumen
Yannick Dedeygere - Hooglede
Bjorn Bryon - Zuidschote
Kurt Deraedt - Woumen
Wim Bryon - Zuidschote
Steve Dedeurwaerder - Izegem

Bezoek nu www.flyingfinish.be
Steve Dedeurwaerder leverde ons dit seizoen mooie foto's van diverse rally's, waarvoor dank. Ondertussen was hij ook zelf bezig aan een site en die is nu on-line! Op www.flyingfinish.be vind je voornamelijk foto's maar ook een pagina links, een kalender en binnenkort ook wallpapers. De nieuwspagina wordt verzorgd in samenwerking met Shakedown. Zeker en vast een bezoekje waard!

Filmpjespagina wordt komend seizoen uitgebreid
Een aantal filmpjes op onze filmpjespagina werkt nog altijd niet, onze excuses daarvoor. Dit komt omdat een Planet-account niet meer werkt en omdat enkele filmpjes bij een andere account werden verwijderd. Even geduld nog... De filmpjes van de Rally van de Suikerstreek zijn wel terug on-line. Voor wie de passage van Louies nog niet had gezien: downloaden is de boodschap!
De eigen filmpjes zijn zeker te bezichtigen in Quick Time Player 5, meer info op de filmpjespagina zelf.
Voor dit seizoen zijn we van plan om u nog meer filmpjes aan te bieden. Ten eerste zal hiervoor wellicht een tweede batterij aangekocht worden voor de digitale camera (Canon PowerShot S30) zodat we tijdens de rally meer beelden kunnen opnemen. Daarnaast wordt er ook uitgekeken naar meer webspace die eveneens stabiel is. Deze extra webruimte is natuurlijk niet gratis en daarom is het de bedoeling dat we op termijn met sponsoring zullen gaan werken, al is dit nog niet zeker. Kandidaten mogen zich natuurlijk altijd aanmelden. Ook een verandering naar Shakedown.be wordt gepland.

1 & 2 februari: Racing & Tuning Show Ieper
Op 1 en 2 febrauri vindt in de Westhoek Expo te Ieper de Racing & Tuning Show plaats, georganiseerd door het Blue Power Team. Naast wagens afkomstig uit de rally, racerij en autocross zullen er ook getunede wagens, karts, quads, 4x4's, boten, cross- en racemotoren,... te zien zijn. Voor het eerst in Belgie zullen er ook funnycars en micropulling-monsters te bezichtigen zijn. Daarnaast zullen er ook standen aanwezig zijn van ondermeer Radio Contact en modelbouwspecialist Domino. Op hun stand zal de wagen van Ronny Hosten aanwezig zijn, zowel de echte versie als de modelbouwwagen schaal 1/24. De show is zaterdag en zondag open, telkens van 10u tot 20u. Voor de liefhebbers van vrouwelijk schoon: zondagnamiddag is Miss Belgian Beauty aanwezig. De toegangsprijs voor dit niet te missen evenement bedraagt 7 euro, kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen. Het Blue Power Team schenkt 10 vrijkaarten weg, klik hier voor meer info!

Shakedown vernieuwd
Welkom op onze totaal vernieuwde site!

Werving van nieuwe baancommissarissen en stewards
Geachte Rallyvrienden,

Als men de autosport gezond wil houden moet een goede basis voorhanden zijn. Ieder basis dient breed te zijn, teneinde als goede ondergrond te kunnen fungeren, en dit om de rallysport van dienste te kunnen zijn.
In deze basis spelen wij een zeer belangrijke rol. Wij dienen met juiste kennis en achtergrond er voor te zorgen dat de wedstrijd op de juiste wijze verloopt. Immers met goede veiligheid begeleiding kunnen wij een positieve invloed overbrengen naar zowel de piloten als naar het publiek en omwoonden. Deze doelstelling kan alleen bereikt worden door ons vertrouwd te maken met de problematiek.
Op grotere evenementen zoals de Belgium Ypres Westhoek Rally,Omloop van Vlaanderen en nog vele andere VAS proeven zijn telkens tientallen mensen nodig om deze mooie rally's te laten plaats vinden. Vele mensen zetten zich dan van s'morgens tot s'avonds in om de rally een zo veilig mogelijk verloop te geven.
Jaarlijks richt de Vlaamse auto sportfederatie enkele cursussen in voor opleiding als baancommissaris of steward dit om de veiligheid op rally,rallysprints en andere evenementen te verzekeren.
Op deze cursus krijgen de cursisten theoretische en praktische lessen,vooral over het reilen en zeilen in en rond de rallysport verder komt iemand van de federale politie uitleg doen wat de taken zijn van zowel baancommissaris of steward,een les EHBO word gegeven door een dokter van een spoed afdeling om dan af te sluiten met de brandweer die uitleg verschaft hoe een auto geblust moet worden met een brandblusser.Dit word dan nadien in een praktische proef geoefend en iedereen kan dit eens uitvoeren bij een brandend voertuig. Daarom en bij voldoende kandidaten zouden wij graag zo snel mogelijk een nieuwe cursus laten plaats vinden.
De ganse cursus is volledig "GRATIS"!

Mocht je interesse of vragen hebben kan je mij altijd contacteren.

Deleersnijder Jean-Pierre
Kampstraat 27
8840 Staden
051/70.54.27
0475/594740
deleersnijder.jctf@skynet.be