[Algemeen]   [Teams]   [Extra]   [Standen]   [Archief]

31.05.04 ::  Pitstop.TV terug op de buis
Het alom gekende tv-programma Pitstop.TV is vanaf volgende zaterdag 5 juni terug te zien op KANAALTWEE. Na enkele maanden afwezigheid is Peter Baert er met de hulp van Koen Wauters in geslaagd om zijn wekelijkse programma terug op het scherm te krijgen. Vanaf nu zal er vooral aandacht zijn voor de Belgische rally- en circuitcompetities. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor grote autosportevenementen in het buitenland, behalve dan het WK Rally. Het programma zal 26 minuten duren. De eerste aflevering van de nieuwe reeks start dus nu zaterdag om 13u50.
Meer info op www.pitstoptv.be.

31.05.04 ::  5-6 juni: Antwerpen-Middelkerke-Antwerpen
Volgend weekend wordt de rally Antwerpen-Middelkerke-Antwerpen gereden. Deze navigatiewedstrijd loopt voor de categorieën Classic, Touring en Novice. Op zaterdag start de wedstrijd omstreeks 8u op het Steenplein te Antwerpen. s'Namiddags is rond 14u30 - 15u00 een tijdscontrole voorzien in Kortemark. Er is ook een regroup van een 15-tal minuten. Deze gaat door in de Nieuwstraat (tussen station en markt) op de parkeerplaatsen van verzekeringskantoor Missine. De ideale gelegenheid dus om oude Porsches, Alfa's, BMW's, MG's of Triumph's van dichterbij te bekijken. De aankomst in Middelkerke is voorzien rond 17u. Zondagmorgen om 8u wordt er dan terug naar Antwerpen gereden. Meer info via www.acra-vzw.be.

30.05.04 ::  Limousin: Tanghe en Vanneste halen de finish niet
De Rallye Region Limousin is geen succes geworden voor onze Belgen. Davy Vanneste gaf op KP 5 na een lichte sortie. Hij lag toen zevende in de Clio Cup op 50" van Pierre Marché, de uiteindelijke winnaar van de derde Clio-manche. De teamgenoot en sponsor van Vanneste, Claudie Tanghe, moest eveneens opgeven. De M3-piloot stond na zeven proeven 14de algemeen. De rally werd uiteindelijk gewonnen door Alexander Bengué in een Peugeot 206 WRC voor merkgenoot Rousselot. Het Peugeot-succes werd compleet door de Super 1600-zege van Cédric Robert.

30.05.04 ::  Deelnemers RS Zuid-Limburg
De deelnemerslijst voor de Rallysprint van Zuid-Limburg is volledig. In laatste instantie hebben zich nog twee BK-piloten aangediend. Marc Turrion komt met zijn Mitsubishi Lancer Evo 5 aan de start terwijl Kris Princen zal deelnemen met zijn snelle Renault Clio RS Ragnotti. Turrion mag het voor de zege gaan opnemen tegen Andy Lefevere (BMW E36) en Stefan Van Craenenbroeck (Lancer Evo 6.5). Voor de ereplaatsen is het uitkijken naar Frank Pauwelyn (Sierra Cosworth), Willy Cools (Kadett), Bert Bosmans (BMW E30), Bert Swerts (Kadett) en Joeri Van Driesche (Sierra Cosworth) terwijl ook de snelle F2's van Princen (Clio) en Boulat (Kadett) niet uit het oog mogen worden verloren. Wie brede schuivers wil zien zal vooral moeten uitkijken naar Eric Louies (Kadett), Fangio Verbeke (Ascona) en Didier Ceenaeme (BMW 325). ACZL heeft nog een extra attractie met de deelname van Johan Van Loo, die zijn nieuwe C2 komt afstellen.

:: Volledige deelnemerslijst (wedstrijdnummers)
:: Meer info: www.aczl.be of onderstaand artikel.

24.05.04 ::  Deelnemers RS Zuid-Limburg
De eerste deelnemers voor de Ralysprint van Zuid-Limburg op zondag 6 juni zijn bekend. Momenteel zijn er al 51 ingeschrevenen met als belangrijkste Lefevere (BMW), Van Craenenbroeck (Lancer), Vanlaer (Lancer), Cools (Kadett), Boulat (Kadett), Swerts (Kadett), Pauwelyn (Sierra), Jambe (Sierra), Bosmans (BMW), Van Hove (Subaru), Verbeke (Ascona), Beernaert (Saxo), Vanhoenacker (Kadett),... Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst gerangschikt volgens klasse. Het parcours van deze derde VAS RS-manche is 9,15 km lang en de vier wedstrijdronden zien voorzien om 10u45, 13u05, 15u15 en 17u15. Het rallycentrum bevindt zich op de militaire basis van Brustem. Meer info (reglement, inschrijving,...) is beschikbaar op www.aczl.be.

24.05.04 ::  Verslagen Sezoensrally Bocholt
Lees hier de eerste reacties van de Sezoensrally.

23.05.04 ::  Hubert Deferm wint RS van Villers
Hubert Deferm heeft vrij overtuigend de ASAF-rallysprint van Villers gewonnen. Met zijn Subaru Impreza, waarmee hij gisteren nog vierde werd in Bocholt, had hij een dikke halve minuut voorsprong op merkgenoot Herman. Tony Kevers eindigde met zijn VW Golf als derde. In divisie 3-2-1 was Beguin, ook al in een Impreza, de beste. Hij won voor Charlier (Peugeot 306) en Charneux (Ford Escort MK II). Foto's van Juha Bos volgen.

22.05.04 ::  Timothy Van Parijs wint Bocholtse Sezoensrally
Timothy Van Parijs heeft zoals verwacht de 28ste Sezoensrally gewonnen. De Vergokan-piloot kon zonder tegenstand naar zijn eerste BK-zege dit jaar rijden, nadat teamgenoot Pieter Tsjoen de eerste vier manches op zijn naam schreef. Tweede op bijna drie minuten werd Patrick Snijers, die in zijn eerste kennismaking met de Lancer Evo 7 de groep N won. Van de vijf gestarte C2's in de Challenge was Marnic Van Lancker de snelste.

Timothy Van Parijs kwam als absolute topfavoriet aan de start en maakte die favorietenrol dan ook waar. Hij reed voor het eerst met de Corolla WRC van Pieter Tsjoen en kreeg ook diens co-piloot, Eddy Chevallier, mee. Tim nam een rustige start en dreef geleidelijk aan het tempo op, maar aan de start van KP 5 liet hij de motor afslaan en moest daardoor de scratch aan Piet Van Hoof laten. Afgezien van deze enige tweede tijd werd het een perfecte wedstrijd voor de Vergokan-piloot, die in het kampioenschap 10 punten nadert op Pieter Tsjoen.

Achter Van Parijs nam Piet Van Hoof, de winaar in 2003, de snelste start. De Lancer-piloot verloor echter tijd op KP 6 toen hij lek reed. Na een mooie inhaalrace werd de Nederlander nog derde algemeen, op 17" van de tweede plaats. Hubert Deferm werd met zijn 'new-look' Subaru vierde algemeen. De Nederlander Ronald Leemans nam een rustige start, klom geleidelijk aan op in de stand maar op KP 10 ging de Lancer-piloot van de baan. Melissa Debackere in haar eerste wedstrijd met de DMS-GT4 even van de baan, maar na een reeks tijden rond de zesde en zevende plaats werd ze nog elfde algemeen.

Patrick Snijers werd bij zijn eerste wedstrijd met de JDR-Lancer tweede algemeen, op 2'56" van de winnaar. De Lange won groep N met ruime voorsprong maar kon zich niet echt meten met de referenties in de klasse. Xavier Bouche gaf net na de start van KP 1 op met een kapotte transmissie en Bob Colsoul moest op KP 2 aan de kant met zoveelste defect aan de motor. Steve Matterne werd zo tweede in groep N, maar wel op 1'44" van Snijers. Met zijn Lancer Evo 7 had Matterne zelf maar een kleine voorsprong op Nelis Verkooijen in zijn Subaru Impreza. De derde plaats ging naar Arjen De Koning. Gunther Monnens kwam voor het eerst aan de start met de Lancer Evo 6 ex-Van Woensel. De thuisrijder lag tweede in groep N toen hij op KP 10 zes minuten verloor in een gracht. Monnens viel terug van een zesde naar een twaalfde plaats algemeen en naar een vierde plaats in groep N.

De Sezoensrally betekende ook het debuut van de C2 Challenge. Van de 11 ingeschreven wagens namen er slechts vijf de start. Marnic Van Lancker won voor Stéphane Boelens, die even van de baan ging. Servais en Flohimont werden derde en vierde, terwijl Capoccia uit de wedstrijd verdween na een sortie.

De Ford Focus Tour werd gewonnen door thuisrijder Robby Vanhees. Hij verloor wel tijd door een probleem met het carter maar behaalde alsnog de zege na een inhaalwedstrijd, voor Theo Loos en Ferdi Perneel. Marcel Cats en Kristof Verloo gaven op met motorproblemen.

De zege in F2 groep N was voor Olivier Cartelle, die met zijn Renault Clio de top-10 afsloot. Cédric Verhees werd met zijn VW Polo tweede en won ook de klasse N2, nadat Hans Vancampenhoudt op KP 4 de strijd moest staken met een kapotte versnellingsbak.

Geen finishers in groep R, want Bert Bosmans verdween na KP 5 uit de wedstrijd als gevolg van een kapotte cardan op zijn BMW. Renzo Herpoel zette zijn Sierra Cosworth aan de kant met motorproblemen.

:: einduitslag
:: foto's Juha Bos

21.05.04 ::  De Lancer Evo 7 van Patrick Snijers
Gisterennamiddag heeft Patrick Snijers zijn wagen voor de Sezoensrally kunnen testen. De JDR-Mitsu heeft al twee wedstrijden gereden, namelijk de Omloop van Vlaanderen en de Condroz Rally vorig jaar. De Evo 7 waarmee Snijers in Ieper zal starten is momenteel in de lakspuiterij waarna de opbouw kan beginnen. In Bocholt is Wim Vleugels zijn co-piloot, maar in Ieper zal Wim Soenens plaatsnemen in de rechterstoel. "Ik rij dit jaar dus niet in de Ypres Historic rally met mijn schoonbroer Didier Vanwijnsberghe, maar door toedoen van enkele wel heel toffe mensen, zal ik in het co-piloten zitje van Patrick Snijers zitten. Na zelf enkele keren met een Lancer te hebben gereden, zal ik het nu eens kunnen bekijken hoe het echt moet. Het zal ongetwijfeld een prachtige ervaring zijn met dit Cobeltab-JDR-team."
Foto's van de Lancer zijn te vinden op www.patricksnijers.com.

20.05.04 ::  Verslagen RS Monteberg
Bekijk hier het tweede deel van het Monteberg-verslag.

19.05.04 ::  Sezoensrally: Wie kan Timothy Van Parijs bedreigen?
Lees hier de complete voorbeschouwing.

17.05.04 ::  Verslagen RS Monteberg
Lees hier de eerste reacties na de RS van de Monteberg.

17.05.04 ::  Programma 2004: Chris Dobbelaere
Chris Dobbelaere zal dit jaar een programma "à la carte" afwerken. "Omdat er parallel met de BK-wedstrijden geen VAS-proeven georganiseerd meer mogen worden vallen heel wat mooie proeven weg. Ik zal daarom andere interessante proeven rijden in Wallonië. Normaal was het de bedoeling om nationaal in groep R enkele wedstrijden te rijden, dit gekoppeld met enkele VAS-wedstrijden, maar ja, de RACB heeft beslist dat de spectaculaire wagens beter regionaal gaan rijden!" Omdat zijn vrouw net voor de Short Rally van Ettelgem moet bevallen zal hij deze rally niet rijden. Na twee top-10 plaatsen Komen en Wervik zal de Kadett-piloot dit seizoen nog starten in de Rally Haute-Senne (Braine-le-Comte), de Rallysprint van Staden, de Hemicuda Rally en de TBR Rally.

17.05.04 ::  Reactie Wervik: Franky Boulat
Frank Boulat verbleef vorige week in de VS zodat hij nu pas zijn reactie na de 12u van Wervik kon doorsturen. "Omwille van het feit dat ik pas donderdag voor Wervik van Azië ben teruggekomen was ik zelf niet in topvorm. Na 2/3 wedstrijd waren we regelmatig sneller dan Pyck. Op KP 8 is echter een "Proflex-potteke" van de achteras losgekomen en beschadigd, bijgevolg ging alle druk en olie weg en hadden we geen schokdemper meer achteraan. Met dit euvel moesten we dan KP 9 afwerken, waar we 35" verloren door rond te gaan met de achterkant in de gracht. Voor de volgende proeven hebben we achteraan een Koni gemonteerd, uitgeleend door Hans Hendrickx. Alles verliep goed tot in de laatste proef, één kilometer voor de finish, toen een beveiligingspin van versnellingsbak losgekomen was zodat we geen 1ste, 5de en 6de meer hadden. Al bij al zijn we zeer tevreden dat we de finish haalden met toch nog een goed resultaat.", aldus de VAS-kampioen.

16.05.04 ::  Samenwerking DMS-Bruyneel stopgezet
Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen Dominique Bruyneel en het DMS-team van Paul Devos. Bruyneel starrte vorige zaterdag in de 12u van Wervik maar gaf al in de eerste proef op, toen de stekker van de krukassensor op de Toyota Celica GT4 was losgekomen. Een klein euvel dat snel verholpen kon worden, maar toch besliste Bruyneel naar het servicepark terug te keren en op te geven. Dit was dus de laatste wedstrijd van Bruyneel in een DMS-wagen na een jarenlange samenwerking. De GT4 van DMS is al voor twee wedstrijden verhuurd aan... Melissa Debackere! Volgende zaterdag start Melissa met deze wagen in Bocholt met vader Hendrik als co-piloot. Ook de ELE Rally in Nederland staat op het programma, waar Isidoor Smets als co zal fungeren. Reden van dit verhuur is dat de motor van de ASD-Celica 4WD doodziek is. Die zal nu volledig gereviseerd worden, maar de wagen zal pas half juni terug rijklaar zijn.
:: Bron: www.dms-rally.be

16.05.04 ::  Vandewauwer met Lancer Evo 8 in Ieper
Jean-Pierre Vandewauwer zal aan de Ypres Westhoek Rally deelnemen met een Mitsubishi Lancer Evo 8. Vande staat na een tweede plaats in Spa en een derde stek in de Wallonie goed geklasseerd in het Belgisch kampioenschap. Daarom wil hij zich vanaf nu volledig op het kampioenschap richten.
:: Bron: www.ypresrally.com

16.05.04 ::  Patrick Snijers toch in de Sezoensrally!
Patrick Snijers heeft zich in extremis ingeschreven voor de Bocholtse Sezoensrally van volgende zaterdag. De Alkenaar zal er starten met een Mitsubishi Lancer Evo 7 groep N uit de ateliers van John Deconinck, om zo goed voorbereid aan de start te komen in Ieper. Snijers zal er ook rijden met een nieuwe co-piloot, namelijk Wim Vleugels. Hij navigeerde eerder al Ries Huisman. In zijn thuisrally behoort 'de Lange' dan ook tot de favorieten voor de zege in de standaardklasse bij afwezigheid van Bob Colsoul en Chris Van Woensel. Xavier Bouche weet nog niet of hij zal deelnemen.
:: Bron: www.patricksnijers.com

16.05.04 ::  RS Monteberg: Nicholls wint internationaal gedeelte
De Brit Will Nicholls heeft de Internationale Rallysprint van de Monteberg gewonnen. Hij was met zijn Subaru Impreza WRC 6"36 sneller dan Paul Lietaer in zijn BMW M3. De derde plaats op 15" was voor de Lancer Evo 7 van John Morgan.

Met een beduidend minder sterk startveld dan vorig jaar maar onder een stralende lentezon werd vandaag de Internationale Rallysprint van de Monteberg verreden. Geen Metro, Stratos en Droogmans te zien, terwijl anderen wel startten maar al tijdens de verkenningen moesten opgeven. Will Nicholls, die het vorig jaar net niet haalde van Gary Midwinter, kwam deze keer revanche nemen. Zijn Subaru Impreza WRC was iets te sterk om een secondenduel uit te vechten met Paul Lietaer. In zijn snelste ronde reed Nicholls een 4'45"30, terwijl de Polle er op KP 3 4'51"66 kon uitpersen. Alweer een ereplaats voor de M3-piloot, die niet bijster tevreden was over de motor van zijn Duitse beest. En ook zijn rijstijl was iets minder spectaculair dan anders, maar hierdoor was hij in de eerste ronde wel 2" sneller dan Dirk Vermeirsch, de winnaar van gisteren, die vandaag moest opgeven met een defect stuurhuis. John Morgan eindigde met zijn Mitsubishi Lancer Evo 7 als derde op ruim 15". De vierde plaats was voor Marc De Meyere, die eerste F2 werd met zijn Renault Clio Maxi. Anthony Maybury, die in de laatste ronde een sortie maakte, sloot met zijn Toyota Celica GT4 de top-5 af. Olivier Collard werd met de ex-Droogmans Sierra Cosworth 17de algemeen.

In de Historic-wedstrijden mochten we een mooie driestrijd beleven tussen Geert Vandoorne, Claudie Tanghe en Stefaan Stouf. Tanghe ging het snelst van start, maar Geert Vandoorne ging in de volgende twee manches nog wat harder en nam zo de leiding over. Vandoorne behaalde na Wervik vorige week een tweede Historic-zege op rij. Claudie Tanghe werd met zijn Porsche 911 nipt tweede, Stefaan Stouf eindigde met zijn Escort MK I als derde.

:: einduitslag internationaal
:: einduitslag historics
:: meer nieuws, reacties foto's en filmpjes volgen in de loop van de week!

15.05.04 ::  RS Monteberg: Nipte zege voor Dirk Vermeirsch
Dirk Vermeirsch heeft de Rallysprint van de Monteberg op zijn naam geschreven. Hij was met zijn Ford Sierra Cosworth slechts 64 hondersten sneller dan Andy Lefevere, die in de laatste ronde nog ongeveer vijf seconden terugpakte van Vermeirsch zijn voorsprong. De derde plaats was verrassend maar verdiend voor Xavier Alliet in zijn BMW M3. Bert Swerts (Opel Kadett) en Joeri Van Driessche (Ford Sierra) vulden de top-5 aan.

Met Dekoninck, Pyck, Lefevere en Vermeirsch op de startlijst mochten we ons aan een spannende vierkamp verwachten. Maar omdat Dekoninck niet aan de start kwam en merkgenoot Pyck het na de eerste verkenningsronde voor bekeken hield, bleven nog twee zegekandidaten over.
Dirk Vermeirsch noteerde de besttijd in de eerste ronde. Hij was 3"52 sneller dan Andy Lefevere in zijn BMW. Xavier Alliet volgde verrassend als derde op 11". In de tweede ronde verbeterde Vermeirsch zijn tijd met een kleine 4". Zijn voorsprong bedroeg zo 5"59 op Lefevere. Maar de BMW-piloot gaf zich echter nog niet gewonnen. Hij reed de scratchtijd op de laatste KP en was daarmee 4"95 sneller dan Vermeirsch! De Sierra-rijder haalde het dus met een miniem verschil van Lefevere: 64 hondersten, maar nog altijd geen record. In 2002 won Thierry Dekoninck met 5 hondersten verschil van Theo Loos. Dit keer dus geen WRC- of Lancer-overwinning in een sprint en dat mocht wel eens. Vermeirsch zat al in Moorslede en Wervik dicht bij de overwinning maar dit keer was het dus wel 'prijs' voor de Pittemse tuner. Andy Lefevere bleef aanvallen tot de laatste kilometers maar het mocht niet zijn. Na tal van ereplaatsen was ook nu weer de eerste BMW-zege niet ver weg.

De resterende podiumplaats ging naar Xavier Alliet. Met zijn BMW M3 werd hij sterk derde op 32" van de winnaar. Bert Swerts nam al even verrassend de vierde plaats in. Na een schitterende zesde plaats in Moorslede zette hij vandaag opnieuw een sterke prestatie neer. De Kadett-piloot is dan ook favoriet voor de VAS-rallysprinttitel. De vijfde plaats ging naar Joeri Van Driessche, ook al een kanshebber op de titel. Hij ging met een kleine 5" voorsprong de Subaru van Tony Schepers vooraf, de recente winnaar van de RS van Estinnes, die zijn leiderspositie in het nationaal kampioenschap kwam verdedigen. Een mooie zevende plaats was weggelegd voor Jeoffrey Lerminez in zijn groep N Celica GT4, die het net haalde van Manta-rijder Frank Deleersnijder. Aan de rand van de top-10 vinden we Didier Deboyser terug, die op zijn beurt iets sneller was dan Eric Louies.

Meer nieuws, reacties, foto's en filmpjes volgen in de loop van de week!

13.05.04 ::  Paul Lietaer: "Verschil met Tanghe te groot"
Na twee opeenvolgende opgaves in Tielt en Komen haalde Paul Lietaer wel de finish in de afgelopen 12u van Wervik. De Polle was gedeeltelijk tevreden met zijn derde plaats. In het wedstrijdbegin, toen de wegen er nog nat bij lagen, kon Paul de M3 van winnaar Tanghe nog volgen, maar naarmate het wegdek droger werd moest hij Tanghe laten gaan. "In bepaalde KP's 11 seconden toegeven op Claudie is te veel. De BMW doet het voortreffelijk op het natte wegdek, en is wellicht beter dan de Escort MK 1 en de RS 1800. Bij droog weer wordt het moeilijker. Deze week wordt de vering bijgesteld en vrijdag gaat de motor op de testbank om eens na te gaan hoeveel pk's erin zitten. Het verschil met de BMW van Claudie is te groot.", aldus 'the best in het West'. Het volledige verslag is zoals steeds te lezen op www.paullietaer.tk.

13.05.04 ::  Info Sezoensrally Bocholt
Klik hier voor een update van de deelnemerlijst. Ook nog even melden dat Timothy Van Parijs niet met de tweede Corolla van Future World start maar wel met de wagen van Pieter Tsjoen.

12.05.04 ::  Info Sezoensrally Bocholt
Op zaterdag 22 mei wordt in het Limburgse Bocholt de Sezoensrally gehouden. De wedstrijd is de vijfde manche voor het Belgisch kampioenschap. De technische controle en verkenningen zien voorzien voor vrijdag 21 mei. Op zaterdag start de wedstrijd omstreeks 10u voor drie ronden van vier KP's. Ongeveer 22% van het parcours is onverhard.

Wie in de Bocholt een open strijd voor de overwinning verwacht zit mis. Pieter Tsjoen komt niet aan de start maar sponsor Vergokan zet wel een Toyota Corolla WRC in voor Timothy Van Parijs. Net als in Tielt mag Van Parijs dus terug met de tweede Corolla van Future World rijden en dit om zijn tweede positie in de BK-tussenstand te verstevigen. De D2-kampioen gaat dan ook als topfavoriet van start. Jean-Philippe Radoux is voorlopig nog niet ingeschreven. Wel zijn er in A8 al de deelnames van Deferm (Subaru), Debackere (Celica 4WD) en Van Hoof (Lancer Evo 4, winnaar 2003). In groep N gaan zoals gewoonte heel wat Lancers van start zoals de Evo 7 van Matterne en de Evo's 6 van Du Jardin, Turrion en Allerts. Een delegatie Nederlanders met onder meer De Koning (Evo 6), Van Gennip (Evo 6), Hazeleger (Evo 7) en Verkooijen (Impreza) zal ook van de partij zijn. Bocholt wordt ook het decor voor de derde Focus Tour-manche en voor de eerste wedstrijd van de langverwachte C2 Challenge.

Klik hier om de timing en de voorlopige deelnemerslijst te raadplegen.

11.05.04 ::  Alles over de Rallysprint van de Monteberg
Klik hier om alles te lezen over de Rallysprint van de Monteberg van komend weekend.

11.05.04 ::  Hopmans met Celica GT4 in Sezoensrally
Zoals eerder bekend Peter Hopmans zal in de Sezoensrally met een Toyota Celica aantreden. Maar in tegenstelling tot voorgaande berichten zal dit niet een 4WD maar met een GT4 gebeuren. Deze beslissing werd gisteren pas genomen na een bezoek aan Dekeersgieter samen met sponsor en co-piloot Davy De Ceuster. Peter: "Totaal onverwacht kregen wij een mooi voorstel om met de GT Four te rijden, in plaats van de 4WD. Uiteraard hebben wij deze kans met beide handen gegrepen. Het is een ex-TTE trainingswagen. Men mag van ons niet teveel verwachten vermits het om een mini-grA gaat. Bovendien hebben wij totaal geen ervaring met een 4x4 na enkele seizoenen in een F2. Wij zullen dus in de eerste ronde van de Sezoensrally de wagen ontdekken, en later op de dag stelselmatig het ritme opvoeren. Mijn enigste doelen zijn finishen en... niet de laatste 4x4 worden (lacht)! Het is qua afmeting zeker niet de makkelijkste wagen, want de neus is enorm imposant. Op de smalle situaties zullen wij niet het 'zotje' mogen uithangen, maar dat wil niet zeggen dat wij ons best zullen doen om het nodige spektakel te geven. Prestaties zijn voor ons van ondergeschikt belang, we zien wel waar we eindigen. Ik hoop enkele Mitsubishi's te kunnen kloppen... We zijn alvast super gemotiveerd!". Meer info op www.hopmansmotorsport.be.

10.05.04 ::  YWR: Meer nieuws over deelnemers
Vandaag werd op de website van de Ypres Westhoek Rally meer nieuws bekend gemaakt over enkele mogelijke deelnames. Zo is het vrijwel zeker dat Citroën een tweede C2 Super 1600 inzet, die mogelijk bestuurd wordt door Guerlain Guecherit, actief in het Junior WRC bij het Franse merk. Hij was eerder al aan het werk te zien in België tijdens de Boucles de Spa met een Saxo VTS.
De deelname van Alister McRae is ook zo goed als zeker. De Schot zou in Ieper starten met een Subaru Impreza STi van het RED-team en dit met Chris Patterson als co-piloot.
En er worden nog meer buitenlanders aan de start verwacht. Chris Meeke zou mogelijk deelnemen met zijn Opel Corsa Super 1600. Ook hij is in het JWRC actief. Pieter Tsjoen tenslotte heeft in het RTBF-programma Champion's laten weten dat hij graag met een wagen uit klasse A7 naar de kattenstad zou afzakken.

10.05.04 ::  Programma 2004: Philippe Verhaeghe
Philippe Verhaeghe reed dit jaar al de LRT Comines Rally en de 12u van Wervik met zijn Citroën Saxo. Voor de rest van het seizoen staan al zeker de Short Rally van Ettelgem en de TBR Rally op het menu. Reden van dit beperkte programma is dat de Saxo ook verhuurd wordt. Stéphane Boelens reed met de Philcars-Saxo de TAC Rally. Op de Monteberg zal de Nederlander Towsend met de wagen rijden. Hij start ook nog in de BHV Expo rally, de Golden Tulip, de ELE rally en eventueel nog in de Rallye des Flandres. Voor de Ypres Westhoek Rally is de wagen verhuurd aan vaste klant Piet Declerq.

10.05.04 ::  Programma 2004: Bart Demeyere
Bart Demeyere debuteerde in de LRT Comines Rally met zijn Mercedes 190. In Wervik werd het team tot een vroege opgave gedwongan na een kapotte remleiding op de tweede proef. Komende zaterdag start Bart in de Rallysprint van de Monteberg. Verder volgen nog de Short Rally van Ettelgem, de RS van Staden, de Omloop van Vlaanderen, de Hemicuda Rally, de TBR Rally en waarschijnlijk nog een ASAF-wedstrijd in juli.

10.05.04 ::  Meer nieuws uit Wervik
Klik hier om het tweede deel van het verslag van de 12 Uren van Wervik te lezen. Reacties en verslagen van teams zijn altijd welkom via e-mail.

09.05.04 ::  YWR: Voorstelling KP Flanders Fields
Het parcours van KP Flanders Fields, de showproef van de Ypres Westhoek Rally, is bekend. De KP wordt op vrijdagavond afgewerkt in de buurt van Hollebeke. Om 18u30 starten de BK-deelnemers er in omgekeerde volgorde voor drie ronden. In totaal wordt er 8,4 km gereden. De Historics beginnen er aan om 21u00. De proef beschikt over zes publiekszones waarbinnen de toeschouwers moeten gaan staan. Er zijn drie parkings voorzien. Klik hier om het parcours te bekijken.

09.05.04 ::  Vanneste wint Clio Cup in Alsace-Vosges
Davy Vanneste heeft de overwinning behaald in de tweede manche van de Franse Clio Cup. Na de drie proeven op vrijdag stond Davy tweede in de Cup. Op de eerste proef op zaterdag nam 'Dazzling Davy' de leiding over. Hij bleef de eerste plek behouden tot aan de finish. De rally werd voornamelijk in de regen gereden en daarin voelde Davy zich goed. En het parcours in de Elzas bleek hem meer te liggen dan de wegen rond Lyon, waar de eerste manche werd verreden. Na twee wedstrijden staat Vanneste op kop in de Clio Cup. Zijn buitenlandse campagne kent dus een onverhoopt succes. De Rallye d'Alsace-Vosges werd gewonnen door Stéphane Sarrazin in de First-Subaru.

09.05.04 ::  Volledig verslag 12u van Wervik
Lees hier het volledige verslag van de 12u van Wervik.

06.05.04 ::  Vanneste in de Rallye Alsace-Vosges
Davy Vanneste neemt komend weekend deel aan de Rallye Alsace-Vosges. Voor Dazzling Davy wordt het zijn tweede wedstrijd in de Clio Cup. In de eerste manche, verreden in de streek van Lyon, behaalde hij een mooie vijfde plaats. Ook in de Elzas wordt dit de doelstelling voor de Werviknaar. Davy en Denis starten er met nummer 51. De wedstrijd, met als rallycentrum Epinal, gaat morgen van start met drie KP's. Zaterdag staan er negen proeven op het programma, op zondag nog twee. De rally heeft uiteraard meer te bieden dan de Clio Cup alleen, want heel wat WRC's (Bengue, Sarrazin, Rousselot,..) en Super 1600's (Bernardi, Jean-Joseph, Henry in de Kronos-C2,...) nemen er de start. Meer info via www.asacar.org of deze link, via men de rally live kan volgen.

05.05.04 ::  Foto's autocross Klerken
Klik hier om zo'n 24 foto's van de autocross van Klerken te bekijken. Shakedown-piloot Arne Deburghgraeve, die zijn BMW sinds Reningelst aan enkele evoluties heeft onderworpen, viel uit in de eerste reeks maar eindigde nog mooi 4de en 2de in de overige twee ronden. De volgende wedstrijden zijn normaal gezien die in Langemark en Merkem. Ook van deze wedstrijden zullen foto's te zien zijn op de fotopagina.

04.05.04 ::  Timing Ypres Westhoek Rally
De timing voor de Ypres Westhoek Rally is bekend. De rally gaat van start op vrijdag 2 juli met een showproef op KP Flanders Fields, gelegen te Hollebeke. Er wordt om 18u30 in omgekeerde volgorde gestart. Elke deelnemer zal drie ronden moeten afwerken over 8,4 km. De tweede wedstrijddag, op zaterdag 3 juli, gaat om 10u30 van start op het podium van Ieper voor twee ronden van elk zes proeven: Geluveld, Zonnebeke, Sint-Juliaan, Merkem, Sauvegarde en Heuvelland. De eerste deelnemer wordt omstreeks 21u terug op het podium verwacht. Op zondag 4 juli volgen dan nog twee ronden van vier proeven: Dikkebus, Westouter, Krombeke en Watou. De winnaar van deze 40ste editie zal iets voor 14u bekend zijn.
De Historics start hun wedstrijd op vrijdagavond om 21u00 op de showproef Flanders Fields. Zaterdag wordt er om 12u30 in rallycentrum Boezinge het startschot gegeven voor twee ronden van zes KP's (idem moderne). Het eindpodium gaat zaterdagavond door in Ieper om 23u35.
:: Timing EK-BK
:: Timing Historics
Nog twee maanden scheiden ons van België's grootste rally. Het zal ongetwijfeld wat wennen worden aan een wedstrijd zonder WRC's of 4x4 groep A's. Laten we toch hopen dat de minder spectaculaire groep N's en Super 1600's een mooi duel kunnen uitvechten voor de zege. In groep N zijn er al zo goed als zeker de deelnames van Snijers, Bruyneel, Van Woensel, Bouche, Colsoul, Svedlund en Miroslav. Alister McRae zou ook graag in Ieper starten met een Lancer grN als voorbereiding op de Deutschland Rallye. Bij de Super 1600's mogen we al zeker de vaste klanten aan de start verwachten: Thiry (met C2), Casier, Cols, Duez, Collard en wellicht nog enkele Kit Cars (zoals Vanneste) of enkele gelegenheids-Super 1600's. Jan de Winkel komt ook naar Ieper met zijn Clio en met Renault als hoofdsponsor zijn er ook de deelnames van Simon Jean-Joseph en Nicolas Bernardi. Misschien is een snelle A7 wel de beste wagen om voor de zege te strijden. Een 306 of Mégane Maxi kan de te kloppen wagen worden op de Ieperse wegen. De komende weken zal dus nog heel wat gespeculeerd worden over mogelijke deelnames. Bekijk ook regelmatig www.ypresrally voor het laatste nieuws over de Ypres Westhoek Rally.

04.05.04 ::  Collard met Sierra Cosworth op Monteberg
Olivier Collard zal aan de komende Rallysprint van de Monteberg deelnemen met een Ford Sierra Cosworth. Het betreft de ex-Droogmans wagen van Dirk Vermeirsch, die als 0-wagen in de TAC Rally fungeerde. Co-piloot is David Foulon, de fruithandelaar die zelf van Dranouter, het rallycentrum van de heuvelrallysprint, afkomstig is. "Het is niet de bedoeling dat we de wagen plooien natuurlijk, maar we zullen toch wat rubber op de weg achterlaten!" Op zondag mag er dus heel wat spektakel van de S1600-piloot verwacht worden, voor wie het er trouwens goed uitziet voor de rest van het seizoen.

Ondertussen worden de deelnemerlijsten van de RS van de Monteberg vrijwel dagelijks upgedate. Op zondag zijn er al de deelnames van ondermeer Pyck, Dekoninck en Monnens, die zijn Lancer komt testen in functie van de Sezoensrally het weekend erop. Er is ook een Historic-wedstrijd voorzien met als voorlopige deelnemers ondermeer Vandoorne, Tanghe, Stouf en Taillieu. Voor de VAS-wedstrijd van zaterdag zijn ook al heel wat deelnemers bekend, waaronder Lefevere, Dekoninck, Pyck, Vermeirsch en Alliet.

Voorlopige deelnemerslijsten:
:: Nationaal
:: Internationaal
:: Historic

04.05.04 ::  Wervik: Historics eerst van start
Goed nieuws voor de Historic-fans: de ingeschreven Historic-wagens zullen in de 12u van Wervik eerst van start gaan. Na de 16 deelnemende Historics gaan dan de 135 deelnemers van de gewone wedstrijd van start.

03.05.04 ::  Info RS Estinnes
Nu zondag 9 mei gaat in de buurt van Bergen de Rallysprint van Estinnes door. Er zijn vier KP's voorzien, die van start gaan om 11u00, 13u30, 15u50 en 17u50. Het parcours is 16,5 km lang. Heel wat Vlaamse maken terug een ASAF-uitstap: Allerts, Vanhoenacker, Nuyts, Vranken, Corten, Van Driessche, Wouters, Poels, Casteleyn... Verder aan de start te verwachten zijn Schepers, Frison, Hoyas, Canone, Cambier,... Een voorlopige deelnemerslijst is hier te bekijken. Meer info op de website van de organisatie.

03.05.04 ::  Programma 2004: Bart Du Jardin
Bart Du Jardin komt komende zaterdag aan de start van de 12u van Wervik met een Mitsubishi Lancer Evo 6. Vorig jaar streed hij met de JDR-Evo 7 tot in de laatste KP om de tweede plaats. Dit jaar rijdt Bart terug met Jeannick Breyne als co-piloot. De Evo 6 zal uitgerust zijn met een groep A-motor. Verder staan nog de Sezoensrally en de Omloop van Vlaanderen op het programma.

03.05.04 ::  150 deelnemers voor 12u van Wervik
Nog nooit eerder waren de laatste jaren zoveel deelnemers ingeschreven voor een Vlaamse regionale rally. Op de deelnemerlijst van de 12u van Wervik prijken maar liefst 150 namen, alhoewel het reglement duidelijk vermeld dat er maar 100 teams mogen starten. Of dit effectief zo zal zijn - het lijkt ons weinig waarschijnlijk - zullen we vrijdag weten, want dan worden de startnummers, die gisteren toegekend werden, bekend gemaakt.

De deelnemerslijst voor deze eerste VAS-rally is niet enkel kwantitatief maar ook kwalitatief hoogstaand. Met aan de start Dominique Bruyneel in zijn Toyota Celica GT4 krijgen we jammergenoeg geen open strijd voor de zege. Er zijn ook de deelnames van een 4-tal Lancers in handen van Dekoninck, Pyck, Dujardin en Van Craenenbroeck. Wie spektakel wil zal moeten wachten op de passages van Cosworth-piloten Vermeirsch en Vanwijnsberghe en zeker ook op M3-rijders Tanghe en Lietaer, die graag een mooi duel zouden uitvechten. Voorts is het ook uitkijken naar de snelle voorwielaangedreven wagens van ondermeer Pyck, Steenkiste, Boulat, Coulembier, Vancampenhoudt en Cooman of naar de spectaculaire achtertrekkers van ondermeer Lefevere, Bosmans, Louies, Ceenaeme, Verbeke en Boury, om er maar enkele te noemen. Tot slot komen er nog een resem Historics aan de start, met daar als blikvangers Vandoorne, Vancoillie, Vandorpe, Vansuypeene, Smeets, Vermeulen en Calcoen.

Deze week volgt nog een complete voorbeschouwing.

:: Deelnemerslijst
:: Timing
:: Ticket-info
:: Live-verslaggeving via Radio Pallieter op 106.2 FM
:: Live-resultaten via www.scuderiavervica.be

:: Voor alle overige info: www.scuderiavervica.be.

03.05.04 ::  Persberichten Rallye de Wallonie
Omdat we principieel tegen het letterlijk kopiëren van persberichten op onze nieuwspagina zijn, plaatsen we alle toegestuurde persberichten op onze teamspagina. U kunt hier de wedstrijdverslagen van de Wallonie lezen van Bruno Thiry, Chris Van Woensel en Erik Wevers.

02.05.04 ::  Bruno Thiry gediskwalificeerd
Na afloop van de wedstrijd werd drie wagens aangeduid door het college der Sportcommissarissen om een technisch nazicht te ondergaan. Het betrof een gewone, niet verplichtende procedure. De Saxo Super 1600 van Kronos werd na de controle uit de wedstrijd gezet. De balast aan boord zou niet gelood zijn geweest. Tegen deze beslissing gaat Kronos in beroep. Het beroep zal op een later te bepalen datum worden behandeld voor de Sportrechtbank. Bijgevolg worden het klassement van de tweede etappe en het gecumuleerd klassement over beide dagen samen opgeschort vanaf de plaats die was ingenomen in deze rangschikkingen door de Saxo van Bruno Thiry.

02.05.04 ::  RdW: Vier op een rij voor Tsjoen
Pieter Tsjoen heeft op overtuigende wijze de Rallye de Wallonie gewonnen. Na winst in beide dagklassementen vergroot hij terug zijn voorsprong in het kampioenschap. Na vier zeges op rij houdt Tsjoen het even voor bekeken. De Corolla-piloot laat de Sezoensrally varen en zoekt nu een wagen voor de Ypres Westhoek Rally, waar zijn WRC niet mag starten.

Vanmorgen waren alle ogen gericht op het duel voor de tweede plaats tussen Dominique Bruyneel en Erik Wevers. Na twee proeven had Wevers al die tweede stek overgenomen, maar even later was het over en out voor Bruyneel. De Celica GT4 had af te rekenen met een kapotte aandrijfas. Erik Wevers reed zo naar een tweede plaats algemeen, gevolgd door Jean-Pierre Vandewauwer, die vandaag wel tweede werd in het dagklassement.

De vierde plaats, op 10" van Vande, was voor Timothy Van Parijs in zijn Lancer groep A. Jean-Philippe Radoux stond zesde toen hij op KP 16 aan de kant moest met een defecte motor.

In groep N bleef de posities vandaag ongewijzigd. Chris Van Woensel behaalde in Namen het maximum van de punten en verstevigt zo zijn koppositie in de tussenstand. Xavier Bouche werd tweede op 1'36" voor Kris Princen en Steve Matterne.

Bruno Thiry maakte er vandaag een inhaalrace van na zijn opgelopen straftijd van gisteren. Na een reeks besttijden en zelfs een algemene scratch op KP 18 strandde hij op een seconde van Olivier Collard, de leider na dag 1. De straftijd die 'Flash' om nog onbekende reden had opgelopen was er toen wel nog niet bijgerekend. Collard viel door zijn penalty van 2'20" dus terug een vierde plaats. Jammer dat zijn schitterende prestatie niet ten volle werd beloond. De tweede plaats in Super 1600 ging naar Bernd Casier, die ook tweede in het klassement staat op anderhalf punt van Thiry. Marc Duez werd met de Polo terug derde. De vijfde plaats ging naar Jan de Winkel in zijn Clio, die vandaag tijd verloor door een lekke band.

De F2 groep N werd gewonnen door Kris Princen, die 10de algemeen werd. Cartelle en Wilders vulden het podium in N3 aan. In A7 was Daisy Cols de beste. Zij was met haar Fiat Punto 2" sneller dan Ferdi Perneel, de winnaar van deze tweede Focus Tour-manche. Kristof Verloo eindigde als tweede op bijna 6 minuten.

Vandaag vielen nog de opgaves te noteren van ondermeer Van Lancker, Van Loo, Mondron en Deferm. Pascal Gaban brak gisteren een cardon op de Listrez-Skoda en ging ook nog eens van de baan. Vandaag startte hij opnieuw, maar moest op de voorlaatste proef, na een reeks mooie tijden, opnieuw aan de kant. Philip Cracco tenslotte ging gisteren overkop op het onverhard van Naninne. Cracco reed wel nog met de oude Clio-kas en nog niet met de nieuwe. Hij gaat dit seizoen nog verder Belcar rijden en nog een rallyprogramma met daarin waarschijnlijk de Omloop, de Condroz en een Franse onverhardwedstrijd. Deze zullen gereden worden met de nieuwe wagen en met de nieuwe co Geert Grooten, met wie de samenwerking dit weekend zeer vlot verliep.

:: klassement dag 1
:: klassement dag 2
:: eindklassement

02.05.04 ::  RdW: Meer nieuws na dag 1
:: Pieter Tsjoen: "Ik maakte vanmorgen geen al te beste bandenkeuze maar op KP3 was ik 3 seconden sneller dan vorig jaar en men had daar dan nog een extra chicane neergeplant. Alles is dus dik in orde!"
:: Dominique Bruyneel na de eerste ronde: "Wij maken ons geen illusies. Wevers gaat zijn tijden gevoelig verbeteren tijdens de tweede doortocht. Wij gaan door op ons ritme en we zien wel..."
:: Jean-Pierre Vandewauwer kende problemen met de remmen en de cardans op zijn Mitsubishi Lancer en viel daardoor van een derde naar een vijfde plaats terug.
:: Audi-piloot Yannick Bodson kende de hele dag allerhande problemen - onderandere met de versnellingspook - en gaf hierdoor na de laatste KP op. Jean-Philippe Radoux kende een warm moment op KP 5, toen hij aan hoge snelheid met een klapband af te rekenen kreeg.
:: Alweer een kapotte motor op de Mitsu van Bob Colsoul.
:: Bruno Thiry reed op deze eerste wedstrijddag alle scratches in Super 1600. Bernd Casier reed op KP 7 wel een ex-aequo besttijd. Door te vroeg in te klokken aan de TK van KP 8 kreeg Thiry twee minuten straftijd aangesmeerd. Ook Bernd Casier kreeg 30" straftijd bij het te laat inklokken aan de TK van KP 2. Hij werd daar namelijk opgehouden door een afgebroken motorsteun op zijn Fiat Punto. Marc Duez, derde bij de 1600's, kreeg te maken met een afgebroken uitlaatcollector op de VW Polo.
:: Ferdi Perneel staat aan de leiding in de Ford Focus Tour. Hij heeft een 2-tal minuten voorsprong op Kristof Verloo. Robby Vanhees (benzinepomp) en Sébastien Jardon (sortie) hebben al opgegeven.
:: Slechts drie finishers in de Historic-wedstrijd. Gaby Goudezeune kende problemen met de versnellingspook maar haalde het op dit snelle parcours toch vrij makkelijk van Mathias Viaene. De Ascona-piloot spaarde zijn wagen wat op het onverhard van Naninne en eindigde de vierde proef op drie cilinders. De derde en laatste plaats was voor Deroo in zijn Opel GT.

:: foto: Willy Weyens
:: Volg LIVE de tweede wedstrijddag
:: Uitslag en resultaten Historics

01.05.04 ::  RdW: Toyota-tripel na dag 1
De leidersplaats na de eerste wedstrijddag in de Rallye de Wallonie is zoals verwacht in handen van Pieter Tsjoen. In 13 proeven, waarvan 12 scratches, reed de Waregemnaar 2'18" voorsprong bijeen. Op de laatste proef van vandaag reed hij een derde tijd. Daar was Dominique Bruyneel de snelste, de tweede in de tussenstand. De Celica-piloot voerde vrijwel de ganse dag een mooi duel met Erik Wevers voor de tweede plaats. Wevers gaat de tweede dag in met 3" achterstand op Bruyneel.

Timothy Van Parijs voert met zijn Lancer het tweede peloton groep A's aan. Hij heeft een 11-tal seconden voorsprong op merkgenoot Vandewauwer. Jean-Philippe Radoux staat met de Pauwels-Escort zesde algemeen op 13" van Vande en 3'24" van Tsjoen. Hubert Deferm maakte vanmorgen een koprol met zijn Subaru maar is nog altijd in koers.

Chris Van Woensel nam vanmorgen een zeer snelle start maar viel geleidelijk aan terug in het klassement. De Lancer-piloot leidt de standaardklasse met 50 tellen voorsprong op Xavier Bouche. Daarna volgen de Super 1600's, gevolgd door Kris Princen in zijn kleine Clio. De Truienaar staat terug sterk derde in groep N.

Bruno Thiry heeft na 2 minuten straftijd de leiding in Super 1600 verloren. In de laatste proef vandaag kon hij nog net de vierde plaats innemen, ex-aequo met Jan de Winkel. De leiding is verrassend voor Olivier Collard, die met zijn 'low-budget' Saxo 18" voorsprong heeft op Bernd Casier. De Fiat-piloot verloor wel wat tijd door een gebroken motorsteun. De derde plaats op 24" is voor Marc Duez in de VW Polo.

De puntenverdeling na dag 1: 1.Tsjoen 5 2.Bruyneel 4 3.Wevers 3 4.Van Parijs 2,5 5.Vandewauwer 2 6.Radoux 1,5 7.Van Woensel 1 8.Bouche 0,5

Gaby Goudezeune leidt nog altijd comfortabel in de Historic-wedstrijd. Na 9 proeven had hij een voorsprong van bijna een minuut op Mathias Viaene. Arnel Calcoen moest aan de kant met een kapotte koppeling op zijn Cortina Lotus.

:: LIVE resultaten BK
:: LIVE resultaten Historics

01.05.04 ::  RdW: Tsjoen leidt na KP 5
Pieter Tsjoen voert zoals verwacht de stand aan van de Rallye de Wallonie. Na vijf proeven heeft de Corolla-piloot al een voorsprong van 1'01" op merkgenoot Erik Wevers. De derde plaats is in handen van Dominique Bruyneel, die met zijn Toyota Celica GT4 al 1'05" achterstand heeft.

Jean-Pierre Vandewauwer was met zijn Bijvelds-Lancer sterk aan de wedstrijd begonnen maar viel tijdens de laatste twee proeven terug naar een zesde plaats. Timothy Van Parijs staat vijfde en heeft 3" voorsprong op Vande, maar moet wel de duimen leggen voor de groep N Lancer van Van Woensel. Jean-Philippe Radoux is met zijn Ford Escort WRC pas negende in de stand, gevolgd door Audi-piloot Yannick Bodson. Hubert Deferm verloor op KP 3 zo'n 4'30" maar is nog in koers.

In Super 1600 leidt Bruno Thiry de debatten. De Saxo-rijder heeft 35" voorsprong op Olivier Collard en Bernd Casier, die de tweede plaats delen. Marc Duez is vierde op 43". Jan de Winkel bevindt zich met zijn Renault Clio in vijfde positie op 54" van leider Thiry.

Chris Van Woensel leidt met een sterke vierde plaats de standaardklasse. Zijn voorsprong bedraagt 28" op Xavier Bouche, de leider in het kampioenschap. Bob Colsoul is al uit de wedstrijd verdwenen. Kris Princen is met zijn Renault Clio derde in groep N, slechts 7" achter de Clio S1600 van Jan de Winkel. Skoda-rijder Pascal Gaban moest al op KP 2 aan de kant.

Bij de Historics werden ondertussen al twee proeven afgewerkt. Gaby Goudezeune staat aan de leiding met 7" voorsprong op Ascona-rijder Mathias Viaene. De derde plaats is in handen van Arnel Calcoen in zijn Cortina Lotus.

:: LIVE resultaten BK
:: LIVE resultaten Historics

01.05.04 ::  Short Rally Zuid-Limburg niet op Brustem
Rally Club Zuid-Limburg besloot vorig jaar om zijn rallysprint om te vormen tot een short rally. De ene proef zou doorgaan op Brustem, de andere op het grondgebied van Sint-Truiden. De militaire overheid heeft ondertussen echter een nieuwe bestemming gegeven aan een gedeelte van het domein Brustem en kon geen goedkeuring geven voor het organiseren van deze klassementsproef. De proef van Gelmen blijft wel bestaan.

Ludo Van Munster, secretaris van ACZL, aan het woord: "Gelukkig blijft de stad Sint-Truiden bij de eerder genomen beslissing. Wij hebben nog geprobeerd om een tweede KP op grondgebied Sint-Truiden uit de brand te slepen maar dit lukte niet. De stad heeft de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in toerisme en fietsroutes en wil in dit toeristisch hoogseizoen de veldwegen rustig houden. Maar de burgemeester wil wel alle sporten een kans geven en sluit een nauwere samenwerking niet uit in het ‘dode’ seizoen. Voor ons zit er dit jaar dus niet meer in dan een rallysprint te organiseren."